Dagboek van Els

Update

Om Mariëlle niet in haar bewegingsvrijheid te beperken, ze slaapt afwisselend op de slaapkamer en woonkamer, heb ik op de bank geslapen en Jan in bed. Zodat op beide plaatsen iemand geen oogje maar oortje in het zeil kon houden. Het is onmogelijk om haar 24 uur per dag in het oog te houden maar ik weet zeker dat we door het bijkomende geluid wat ze maakt bij een toeval, we het zelfs in onze slaap onmiddellijk als zodanig zouden herkennen. Maar vannacht is het heel goed gegaan. Vanochtend heb ik haar de broodnodige medicatie gegeven. En dat is geen feestje. Want het is een behoorlijk 'gevecht' wat je eigenlijk niet met haar wil hebben. Maar na wat toedieningen en evenveel 'uit-tuffers' had ik het idee dat het gelukt was. Tien minuten later vond ik elders in de kamer toch nog de tablet. En dit zou zich gedurende de dag nog een paar keer herhalen. Maar voor de rest hadden we vandaag niet te klagen. Haar staartje kwispelde zelfs zo nu en dan weer driftig heen en weer en ook heeft ze goed gegeten. Ik moet zeggen dat ik haar nu, zo richting het middennachtelijk uur weer een beetje 'anders' vind. Wat instabieler, ik kan niet zeggen echt verward maar wel wat minder trefzeker. Hopen dat ik het me slechts inbeeld...

 

Judith was zo lief om gisteren een huisbezoek te doen in Giethoorn bij de aspirant adoptant van hondje Bailey. Alles dik in orde en als de klik er wederzijds blijkt te zijn dan mag hij zondag verhuizen. 

 

Hier holt het.leven naast onze Mariëlle ook in sneltreinvaart voort en dan is alles bij elkaar wel eens moeilijk te bevatten, in goede banen te leiden. Vanochtend werd poes Lilly opgehaald, ze werd geadopteerd door een ontzettend lieve mevrouw die haast niet kon wachten om haar een geweldige thuis te bieden. En dat is natuurlijk geweldig nieuws!

 

Hondje Remie kreeg gisteren bezoek van een mevrouw die wel heel erg enthousiast was. Het pleegadres was super gastvrij, Nathaly had de drie Dier en Project honden in het pension kort bezocht en kwam daarna vanuit Waalwijk naar Etten Leur. Dus dan wordt er tijd, noch moeite, noch brandstof bespaard en dan ben ik rete-trots op hoe we allemaal samen de klussen weten te klaren. Natuurlijk moet iedereen er een nachtje over slapen, maar dit voelde zo goed dat we andere gegadigden al lieten weten dat Remie eigenlijk al een thuis had. Maar omdat haar reactie vandaag lang op zich liet wachten nam Nathaly het initiatief tot contact om vervolgens te horen te krijgen dat het absoluut niet aan het hondje lag maar dat ze nu het zo concreet werd opeens besefte dat het háár weekendjes en midweken weg niet eenvoudiger maakte. Dus tot ziens en bedankt! Nu kun je denken beter nu bedacht dan later het hondje terug maar laat mensen in Godsnaam nadenken vóórdat ze de honden die wij in pension hebben zitten tekort doet om voor de kat zijn viool beslag te leggen op de spaarzame tijd van Nathaly. Voordat Ursula hart en huis openstelt en voordat er brandstof wordt verspild. Echt, het voelde zo misbruikt...

 

Vanmiddag kreeg herder Doera hier bezoek. Een vrijwilliger van het asiel/pension had zijn moeder getipt over haar. De moeder is al in het bezit van een schat van een herder en er kon er nog wel eentje bij mits de beide hondendames samen overweg zouden kunnen. En dat kunnen ze! Nu is het wel zo dat de carnavalsoptocht volgende week vanaf een punt vlak achter haar huis vertrekt. Haar hond is dan helemaal de kluts kwijt dus geen ideale omstandigheden voor een hond erbij. Daarom is afgesproken dat ze het weekend na de carnaval gaat verhuizen. 

 

Morgen krijgen de hondjes Pebbles en Bailey bezoek, dus de kaarsjes blijven branden voor de gouden mandjes! 

 

U begrijpt, naast alle reguliere dingen hebben we de extra zorgen om Mariëlle. Zoeken we onverminderd door naar geweldige adoptanten. Morgen even contact opnemen met pleeg John over Omaatje want ook daar zijn mogelijkheden voor... 

 

Verder hebben we een hond met schandalig gecouoeerde oren in de opvang. Dat vereist constatering en ontheffing door de autoriteiten maar ook dat is gelukkig gelukt. 

 

Er werd vandaag een prachtige bos bloemen bezorgd. Dank jullie wel Astrid en Gerrit. Buiten dat ik dol ben op bloemen is het fijn om te weten dat er lieve mensen zijn die weten dat de gezondheidsperikelen van Mariëlle er behoorlijk inhakken. Natuurlijk weten we dat maar nu konden we het ook even voelen en zien. Nu is het de hoogste tijd voor het laatste rondje in de storm en voor de knakworstje. Morgen meer!

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Judith | Antwoord 16.02.2020 07.16

Voor Sjaantje stamp ik de pillen tot poeder en knijp dat dan door de zachte
(69 ct Lidl) leverworst. Daar balletjes van draaien. En daar vliegt ze altijd in.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

08.04 | 17:46

Toch nog een beetje 'Vrolijk" Pasen hè?

...
05.04 | 17:06

Wat een lekker hoopje hond. Maar weer hopen dat alles goed komt met hem.

...
05.04 | 09:44

mensDOM, die dat beestje uit zijn leefomgeving heeft gerukt.

...
02.04 | 11:15

Je gaat me toch niet vertellen dat je computer ook al 'besmet' is hè??

...
Je vindt deze pagina leuk