Dagboek van Els

Update

Vannacht een hele lange update getypt en toen was de knop 'sla op' opeens verdwenen dus geen update in het dagboek en de tekst was foetsie. Ik op hoge poten richting de computer en een mail gestuurd naar de provider, tenminste dat dacht ik. Want vanochtend kreeg ik een mail van 123inkt dat ze het heel vervelend vonden maar dat ze daarbij niet tot hulp konden zijn. Desalniettemin is de knop nu weer wel in beeld en ik gok erop dat hij zometeen ook naar behoren zal werken... 

Gisteren werd Nora, het eerder zo bange labbemeisje die al geruime tijd bij Corina en Wim in de pleeg verblijft, gesteriliseerd. Ze was wat ontdaan over het achter zijn gelaten bij een voor haar vreemde maar vandaag is ze alweer veel beter. Zowel mentaal als fysiek. Dat is een bijzonder hondje... Aparte blik en het lijkt mij altijd toe alsof ze meer weet dan een ander! 


Helaas is Nora voorlopig even de laatste operatie-patiënt van Sofie. Dierenartsen in België mogen alleen nog spoedoperaties uitvoeren, dit in verband met de steriele materialen die schaars dreigen te worden. Daarbij verkeert België nu bovendien ook nog eens in een lockdown situatie. Helaas kon de voor vandaag geplande castratie van Duitse herder Scooby dus geen doorgang vinden. Zo ook de sterilisatie van hondje Maaike die voor morgen op de agenda stond en Truus zou maandag aan de beurt zijn. Daardoor zal ook het herplaatsen stagneren en er zijn al niet al teveel aspirant adoptanten in deze periode. We durven ze niet ongeneutraliseerd te herplaatsen..

We zitten nu even in dubio of we ze in Nederland laten neutraliseren. Maar dat betekent veel hogere kosten! En de veiling staat nagenoeg stil. Veel mensen hebben nu uiteraard en zeer begrijpelijk andere dingen aan hun hoofd maar voor de dieren is het zuur en voor ons heel erg druk omdat alles zo'n beetje hier op de basis zal verblijven tot het wél gereed is voor herplaatsing. Gelukkig mag Wouter Kabouter vanaf vandaag in de pleeg bij Rudi en Carolyn. Hun voormalige pleeghondje Shy vertrok vorige week naar haar voor altijd thuis-huis dus daar is gelukkig een plaatsje voor hem vrij. Zodra hij heeft geleerd om aan een riempje te lopen is hij klaar voor herplaatsing. Maar juist voor dat soort oefeningen ontbreekt het ons aan tijd. Vandaag zou er eigenlijk hulp beschikbaar zijn om hetzelfde te oefenen met de dames Truus en Maaike maar die moesten vanwege ziekteverschijnselen verstek laten gaan!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

astrid | Antwoord 20.03.2020 15.33

Als Sofie de grens nog over mag, kan ze dan niet aan huis steriliseren? Werd bij ons in Turkije ook gedaan en dit ging prima.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

06.08 | 12:34

Mail even uw telefoonnummer naar elsadams@xs4all.nl dan neem ik (Els) later even contact met u op.

...
06.08 | 10:59

Geachte
Kooiker Jessy heeft mijn interesse gewekt. Waar, bij wie moet ik zijn om samen te onderzoeken of ze misschien bij mij past ?
Vriendelijke groet,
Marlie

...
06.08 | 07:29

Xs4all? Goede keus! Ik had een zelfde soort probleem en ben ook overgestapt naar xs4all.

...
04.08 | 07:25

En dan mag je nog blij zijn dat ze gevonden worden!

...
Je vindt deze pagina leuk