Dagboek van Els

Update

We hadden een drukke zaterdag! Omdat ik me onrustig voelde was ik al vroeg in de weer maar dat kon dus geen kwaad . Sterker nog, dat kwam goed uit. De ogen van onze honden zijn al zowat een dagtaak om de dag mee te beginnen. Voeren en sinds gisteravond had Faust pijn en zoals het een heuse Chihuhua met grote mond betaamt, hij zorgde ervoor dat het niemand ontging. Ook oppakken was geen optie want aan zijn tanden en kiezen scheelt nog heel weinig. Bovendien is de gebruiksdrempel daarvan laag. Erg laag! Hij wilde ook niet eten dus een pijnstilling door het voer ging niet lukken. Even met mandje en al naast me op de bank gezet en op het gemak wat Metacam kunnen geven. In de loop van de dag is hij redelijk opgeknapt en hij heeft alweer buiten lopen rondrennen. 

 

De hechtingen bij Scooby moesten er nog uit worden gehaald. Dus Jan reed even met hem naar het spreekuur bij dierenkliniek De Schelde. Wat is dat toch een gemakkelijke schat! Maar bij vertrek liepen de andere honden buiten. Scott, Diva, Mousse, Marche en Gerard. Even naar binnen, Gerard greep zijn kans en dacht dat hij überhaupt beter in huis wat aan kon rommelen. Is ook goed. Diva deed ik voor die amper 5 minuten even in de cottage van Joe die zelf in het bosje speelde. Binnen die 5 minuten had ze boven op zijn bed staan plassen. Niet leuk! Bed verschonen. Maar Mousse had ik bij het vertrek van Scooby even een riempje omgedaan en ik had op afstand samen met hem staan wachten. De buikwond van Scooby was nog niet erg mooi maar geen koorts. Moet dus vanzelf goed gaan komen. Toen Scooby thuiskwam herhaalde het opsluiten van de andere honden zich weer. En ik wilde Mousse weer gewoon even een riempje aan doen om hem bij te kunnen houden. Hij vliegt tenslotte zelf de grote jongens aan en ooit bijten ze terug!  Op het moment dat ik me voorover buk, springt hij omhoog en wil hij vol uithalen richting mijn gezicht. Ik zag een rij hagelwitte en verbazingwekkend grote tanden zo langs mijn gezicht scheren. Gelukkig net mis maar vervolgens deed hij vanuit het niets nog 2 pogingen om mij te grijpen. En weet je, hij is hier en we zoeken het wel met hem uit hoor. Wij kunnen hem ook nergens anders heen brengen. Wat dat betreft is het de dood of de gladiolen maar ik vraag me nu toch werkelijk af wie in Spanje nu zo haatdragend was, ook tegenover het hondje, om hem naar Nederland te sturen. Want een ieder had gewoon kunnen weten dat helemaal niemand blij zou worden van dit dier, dat het van gebeten hand, naar gebeten hand zou gaan om uiteindelijk te sneuvelen op de tafel van de dierenarts. En laten we nu vooral niet net doen alsof het voor hem allemaal zo leuk is, want dat is het niet. We proberen het hem hier naar de zin te maken maar dat is het dan ook. Ik kan wel janken als ik de krassen op de kop van Gerard bekijk. Want die blijft dit niet pikken. En het is niet erg dat Mousse mijn Gerard assertief krijgt maar agressief zou een ramp zijn. En ik weet het Mousse, het is niet jouw schuld want met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is ook jou veel onrecht aangedaan maar ik heb oprecht wel eens spijt dat je hier bent. Niet voor mij hoor, maar voor heel veel anderen. 

 

Vanochtend nog een paar uur lang orde in de huiselijke chaos proberen te scheppen. En lieve mensen, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, buiten eten voor de dieren en ingezamelde kleding/schoenen kunnen we hier niets kwijt! Vandaag verhuisde Springer spaniel Jade naar een pleeggezin en dat viel gezien haar angsten, niet eens tegen. Knappe meid! 

 

Vanmiddag hadden we opnames voor BN/De Stem. In ieder geval een hele aardige dame en voor de rest moeten we afwachten wat ze ervan maken. Wel fijn dat er nu ook eens belangstelling is voor de dierlijke nabestaanden bij een overlijden. Daar was ik het grootste gedeelte van de middag mee bezig. En uiteraard tussendoor zes ogen verzorgen, Mariëlle haar op uur en tijd medicatie niet vergeten en meer van dat soort zaken die we normaal op routine doen maar waar we gruwelijk op moeten letten op het moment dat de routine verstoord wordt. 

 

Later in de middag kwam er nog iemand langs die erover nadenkt een grotere hond in pleeg te nemen. We hebben Scooby en Doera laten zien en Diamond genoemd. Even afwachten! In ieder geval was het daarna weer haasten met uitlaten en voeren. Zelf laat gegeten... Morgen weer een drukke dag maar daar moet ik nu nog maar even niet aan denken. Als alles naar wens, beter gezegd volgens plan verloopt komen er morgen 4 honden in opvang bij

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Bab | Antwoord 05.04.2020 09.44

mensDOM, die dat beestje uit zijn leefomgeving heeft gerukt.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Gisteren | 07:58

Sofie is toch een wereldwondertje. Rust is voor jullie alle 3 nu wel even het beste hè?

...
04.06 | 21:55

Mariëlle is in hele goede handen; ik wil Sofie wel een keer ontmoeten op een evenement oid; zal ik een lekker broodje voor jaar bakken!

...
03.06 | 22:48

ik heb vorige week via contact een bericht gestuurd en dat dit de door mijn gezochte hond zou kunnen zijn

...
03.06 | 15:33

Hoi El wat een hoopje ellende die zou ik graag op me nemen ik heb zelf pas mijn Friesestabij Labrador moeten laten inslapen met 14 en een half jaar

...
Je vindt deze pagina leuk