Dagboek van Els

Update

De hectiek hier laat zich nauwelijks beschrijven. En nog presteer ik het om me druk te maken om anderen. Blijkbaar wint mijn afkeer tegen onrecht het van de focus op alle aandacht hier houden. Zoals trouwe volgers wel weten halen wij op verzoek van de autoriteiten met grote regelmaat honden, ook moederdieren op bij fokkers/handelaren! En natuurlijk zijn wij absoluut TEGEN de massale fok, import én handel in honden en katten. De vraag bepaalt echter het grote aanbod! Jaarlijks komen wij bij ongeveer 18 á 19 fokkers/handelaren over de vloer en hun wijze van handelen en handel drijven is zeer uiteenlopend. En laten wij duidelijk zijn, al die dieren die we weghalen kunnen in de handel niet verkocht worden, zijn op dat moment niet in orde of er ronduit heel erg slecht aan toe. Nu is er binnen die handel eentje die qua positiviteit er uitspringt. Die vrijwillig aan ons afstaat bij de eerste de beste blijk van onvolkomenheid. Nogmaals: ik ben er zeker niet voor om (op grote schaal) te fokken, importeren, handelen maar het is een schoon bedrijf en er is met de eigenaar te praten! Voor de duidelijkheid, ieder dier wat hier komt kost ons geld! Er is immers altijd wel iets mee wat nader onderzocht/behandelt moet worden en we verkopen geen honden dus van geldelijk gewin onzerzijds is geen sprake! Juist het tegendeel is waar! Maar in de grote massa van de handel is dit veruit het bedrijf wat het meest is begaan met de handel die ze bedrijven en dat zijn honden. Ik weet dat het bij u allen al weerzin opwekt, dat begrijp ik ook maar nogmaals, er is zoveel verschil in de dieren die wij binnen krijgen. Ook qua socialisatie en dergelijke. Tegen deze handelaar is nu een ware hetze ontstaan. Stel: deze handelaar gooit de handdoek in de ring maar de vraag vanuit de consument blijft absoluut onvermindert bestaan. Dan drijven we al die kopers diep de donkere krochten der broodfok in! Naar daar waarvan ik helaas uit ervaring weet dat het nog zoveel slechter kan! En daar maak ik me zorgen om!

 

Verder hadden we gisteren na een volkomen slapeloze nacht, Omroep Max op bezoek! Op het eerdere telefonische verzoek had ik voldaan aan de vraag om enkele mensen te spreken die hier een oud hondje hadden geadopteerd. Monique was na lang denken bereid om met Saartje van 16 naar hier te komen en toen ontbrak het de opnameploeg aan tijd om haar kort te interviewen. Beetje vervelend en excuses daarvoor! Jan bracht tussendoor de dames Fox naar de dierenarts voor sterilisatie. Wally werd ook gefilmd met superster (oude) Scooby: goed gedaan jullie!

 

Later had ik een bonus-moederdag met Joyce in de planning staan dus die ging ik ophalen. De lieve mensen voor Faust arriveerde juist voordat ik vertrok. Ik heb Faust een riempje aangedaan, zijn omkoopwaar knakworst uit blik paraat en met zijn mensen een beetje ronddwalen op onze terreinen. Toen ik terugkwam met Joyce zat Faust alweer in zijn bedje, hij had lelijk gedaan... Ik heb het een paar weken geleden aan de telefoon heel duidelijk tegen de mevrouw gezegd, het behoeft tijd! Maar nu durfde de man het toch niet aan! Domme Faust, het was een gouden mandje geweest. Anderzijds was zijn karaktertje bekend en moet men bij twijfel op voorhand niet komen kennismaken want echt waar, het viel ons helemaal niet tegen zoals hij reageerde. Maar ik was zo boos op mezelf! Ik had erbij moeten blijven! Faust nog niet met voor hem vreemde alleen op stap moeten sturen. Jan denkt daar nu eenmaal te gemakkelijk over. En dan denk ook echt aan de andere honden hier, hoeveel liever ik de tijd eerder had besteed aan een middagje spelen met Philip, de kleine hondjes aan een riempje had leren lopen enz., enz.. De geruime tijd waarop Faust gereserveerd stond omdat ik hier zo in geloofde. Nogmaals, het zijn ontzettend lieve mensen maar ze hebben al mijn woorden/waarschuwingen niet serieus genomen want ik had Faust echt een heel stukje moeilijker voorgesteld dan hij in de praktijk bleek te zijn. Hoop dat er voor hem nog nieuwe kansen komen en ik hoop dat ik dan de moed kan vinden om het nogmaals te proberen.

 

Later op de dag kwamen hele lieve mensen uit Aarle Rixtel een heel bijzonder hondenhuisje brengen plus gebak voor de vrijwilligers! Jan nam nog één van de Maine Coons mee voor onderzoek naar de dierenarts op het moment dat hij de dames Fox op mocht gaan halen. Die kat moest bij thuiskomst eerst gewassen worden, lees de poep uit de vacht worden geknipt. Na het omwisselen van de kleine hondjes Jolly en Julia liep ik de kamer in waarop Joyce opmerkte dat ik poep stonk. Ik rook het ook maar had de handen al twee keer gewassen. Dan maar andere kleding aan. Bij het uittrekken van mijn vest bleek dat één van de hondjes bij het oppakken in de zak van mijn vest een dikke drol had laten vallen. Een beetje schijt aan de wereld zullen we maar denken...

 

De dames Fox doen het redelijk. Eentje is nog een beetje onder de indruk, ook een beetje misselijk en wil niet eten. Zometeen mag ze een pijnstiller, hopen dat het haar helpt om weer op te krabbelen! Vannacht op de bank geslapen om ze wat beter in de gaten te kunnen houden.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Jacqueline Risselada | Antwoord 16.05.2020 09.41

Ik vind dat je niet op boos op jezelf moet zijn. Ik denk dat het voor Faust beter is dat het gebeurde: die mensen zijn niet de juiste match.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

10.08 | 07:45

Ik zou een móord doen voor zo'n interieur haha!
Maar het is echt mooi zeg!

...
09.08 | 08:07

Pfff, ik krijg het al warm als ik het lees. Wat goed dat iedereen toch doorzet. Wij doen niet veel meer dan met z'n 3en voor de ventilatoren hangen. Petje af!

...
06.08 | 12:34

Mail even uw telefoonnummer naar elsadams@xs4all.nl dan neem ik (Els) later even contact met u op.

...
06.08 | 10:59

Geachte
Kooiker Jessy heeft mijn interesse gewekt. Waar, bij wie moet ik zijn om samen te onderzoeken of ze misschien bij mij past ?
Vriendelijke groet,
Marlie

...
Je vindt deze pagina leuk