Dagboek van Els

Update

Ik zal proberen om een aantal hele lange dagen én nachten heel kort samen  te vatten. Afgelopen dinsdag haalde ik poedelpupje Ed op. Geboren binnen de fokkerij van een fokker waar we vaker honden van overnemen. Ik heb hem ooit gezegd dat hij altijd aan ons mag vragen om een hondje met mankementjes over te nemen in plaats van over te gaan tot doding. En zo kwam de vraag: Ik zie dit niet zitten maar willen jullie het proberen? Uiteraard mogen u en ik daar van alles van vonden maar dat is niet echt relevant. Als ik u de azijndrinkers een wijze raad mag geven, ik zou me druk maken om de fokkers waar we nooit pupjes met mankementjes ter overname aangeboden krijgen want die verdwijnen en u wil niet weten waarin. 

 

Maar goed, Ed was hier en even observeren wat er nu precies mis is met hem. Gedurende de nacht kreeg hij toevallen, heftige aanvallen. Leek op epilepsie maar dat is op die leeftijd van 8 weken niet waarschijnlijk. Dus woensdag aan het bellen. Sofie had was om 17.00 uur een gaatje. Dierenarts Hans om 12.00 uur. Na 5 uur kunnen we weer weinig meer dus voor 12 uur gekozen. Dat had als bijkomend voordeel dat de afspraak tot het ophalen van Joyce ook gewoon door kon gaan. Hans dacht aan een levershunt, van bloedserum af en dat ging richting lab. Omdat we een faling in de lever verwachten konden we ook geen medicatie of pijnstilling verstrekken. De lever zou daarmee extra worden belast. Es is zeker blind aan 1 oog, wellicht aan 2 maar dat onderzoek had niet de prioriteit gedurende deze fase. Es verbleef in een grote bench op de eettafel en ik hield hem scherp in de gaten. Ook 's nachts! Op donderdagavond kregen we bericht dat het labo had laten weten dat er geen reden was gevonden tot aanname levershunt. Daarnaast werd er gezegd dat die uitslag vals negatief kan zijn op die leeftijd, onder de 16 weken niet betrouwbaar. Ed is 8 weken. In Leipzig heeft het lab echter studie gemaakt van onderzoek op jonge leeftijd. Zij zouden er zich ook nog eens over buigen. Vrijdagochtend kwamen zij echter met dezelfde conclusie, niet waarschijnlijk maar vanwege de leeftijd niet helemaal uit te sluiten. En natuurlijk vraag je jezelf dan even af waarom we het dan hebben laten testen en kostbare tijd op een uitslag hebben gewacht...

 

Maar hoe nu verder? Dierenarts stelde voor, lucose testen. Daarna ammoniak testen, omdat die stof vluchtig is moet dat ergens waar ze direct kunnen testen. Daarna waarschijnlijk een specialistische echo en later wellicht een MRI. Ik ben niet van de 7 stappen, liever dan opeens de 7e stap. Bovendien was het vrijdag en we konden het diertje niet tot na het weekend zo laten lijden. Dus eigenlijk op zoek naar die 7e stap van dik duizend euro om uit te sluiten dat het toch levershunt zou zijn. Maar eenmaal thuis werd duidelijk dat we gevoelsmatig op het verkeerde spoor zaten. Messenger bericht gestuurd naar dierenarts Yvet die toevallig voor privé zaken geen afspraken had staan en even de tijd kon nemen om heen en weer te berichten. Yvet heeft een heel goed uitgeruste kliniek in Heinkeszand en met haar afgesproken dat ik zou zorgen dat het pupje daar was op het moment dat zijzelf met haar avonddienst begon. Eerst de benodigde papieren voor Belgische veilingpakketten klaar gemaakt voor verzending en 15 jarig hondje Bobby arriveerde hier. Hij behoorde toe aan een baas die op 52 jarige leeftijd overleed. 

 

Dus einde middag naar kliniek van Yvet. Die zou opnieuw bij het begin beginnen tot er duidelijkheid was. En die was er snel. Te open fontanel en de echo liet vocht zien, waterhoofdje. In de hersenen donkere vlekjes... Yvet loodst hem zo pijnloos mogelijk door het weekend heen en zoekt intussen contact met een neurologe in Herentals. Heel misschien kan er een drain worden geplaatst en of dat effectief is hangt af van de verdere aandoeningen. En willen we dat? En hoe kunnen we dat betalen? We weten het nog niet. Maar als hij een kans heeft, dan gaat hij die krijgen. 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

06.07 | 20:54

Wat een rare mensen heb je toch zeg. Ik hoop dat die mevrouw geen dier meer krijgt, maar dat zal ijdele hoop zijn.

...
05.07 | 17:16

Het lijkt of ze gelukkig niet zo'n mal plat kopje heeft waar die hondjes zo'n pijn door kunnen lijden. Inderdaad, slimme meid haha.

...
03.07 | 17:46

Ja, het wordt steeds gekker. Mensen worden toch goed geïnformeerd voordat
er een dier geplaatst wordt. Ik hoop dat deze krankjoreme figuur goed aangepakt
wordt.

...
02.07 | 22:36

Wat een toestand: een hond weg geven? Hij hoort dan terug bij jullie te komen?
Sterkte met de pup!

...
Je vindt deze pagina leuk