Dagboek van Els

Update

Gisteren gewerkt voor mijn buitenshuisbaas en voor alle kleine baasjes hier. Onze eigen was, was er een poosje bij ingeschoten want pup Edje, moeder met kittens en de gevonden kittens zorgen ervoor dat mijn immer vrolijk doordraaiende vriend, de wasmachine, nooit stilstaat. Dus zaterdagnacht gezorgd dat ook wij nog zo nu en dan wat schoons aan kunnen trekken. Maar dat moest dus gisteren nog wel even gevouwen worden en sommige dingen smeekte om zo hier en daar een strijkijzertje. 

 

Wellicht hebben een groot aantal van u wel vanuit diverse media vernomen dat er in Wouwse Plantage martelcontainers zijn aangetroffen. Bizar genoeg is het zo dicht bij ons dat we er met regelmaat langslopen met de honden en op sommige gewone dagen een zestal keer met de auto passeren. Echt bizar. Hadden we twee weken daarvoor nog de grote brand bij een boerderij even verderop waarbij een immens groot drugslab werd ontdekt, en dan nu dit! 

 

Gisteren had ik een telefoongesprek met een mevrouw die informeerde naar kittens. Die hebben we. Drie gevonden kittens, nu waarschijnlijk ongeveer 6 weken. En 6 kittens van 3 weken die hun lieve moeder natuurlijk nog lang niet kunnen missen. De drie gevonden kittens mogen ook nodig niet weg, die vonden op hun ontdekkingstocht in het leven nog veel steun bij elkaar. We willen ze nog niet scheiden! Dat had niets, want ze wilde ze wel alle drie. Er werd er namelijk bij hen nogal eens doodgereden... Mens, ik heb je net verteld hoe blij en dankbaar we zijn dat herder Bertha ze vond in de greppel en daarmee wist te voorkomen dat hen iets vreselijks zou overkomen. Dan denk ik echt: wie heeft jouw schommeltje vroeger te dicht bij de muur gehangen... 

 

Vandaag had ik een topdag. Vanochtend hond Mafkees deels gekamd. Daarna Chihuahua Faust ontkomt en geborsteld. De gevonden kittens even in de badkamer laten spelen. Me rot gesjouwd met iets goeds en hoogs om het deurgat af te sluiten zonder de deur dicht te moeten doen. He weet immers maar nooit. Hun grote bench schoon, alles ingespoten tegen vlooien en dan kan het het beste maar even staan zonder de dieren erin. En wie komen er met zijn drietjes de kamer ingemacheerd? De kittentjes... Oké dan! 

 

Daarna was de mega-mega-mega bench waar moeder en kittens in verblijven aan de beurt. Kittens even in een kenneltje, moeder los door de kamer. Bench schoon, ingespoten, ongebruikte obstakels eruit want wat heb je aan een mandje op poten als moeder er niet in gaat liggen? Juist, helemaal niets behalve dat kittens eronder kruipen zonder nu nog te begrijpen dat ze er ook weer zelf onder vandaan kunnen. Het half uurtje zonder mama leverde een intens klagend kittenconcert op. Daarna werden ze ook nog voor het eerst ontwormd en daarna hadden ze het wel even gehad met de mensheid voor vandaag. 

 

Daarna mocht poedelpup Edje poedelen in lauw water. Niet alleen omdat hij dat heerlijk vindt maar ook omdat hij met regelmaat verandert in een drol op pootjes... Maar badderen vreet energie en daar moeten we in zijn geval zuinig mee omgaan. Het is dus geen dagelijkse bezigheid. 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

06.08 | 12:34

Mail even uw telefoonnummer naar elsadams@xs4all.nl dan neem ik (Els) later even contact met u op.

...
06.08 | 10:59

Geachte
Kooiker Jessy heeft mijn interesse gewekt. Waar, bij wie moet ik zijn om samen te onderzoeken of ze misschien bij mij past ?
Vriendelijke groet,
Marlie

...
06.08 | 07:29

Xs4all? Goede keus! Ik had een zelfde soort probleem en ben ook overgestapt naar xs4all.

...
04.08 | 07:25

En dan mag je nog blij zijn dat ze gevonden worden!

...
Je vindt deze pagina leuk