Dagboek van Els

Update

Donderdag heel laat in de middag kwam dierenarts Sofie nog langs. Gelukkig kon oude herderin Bertha wederom een toverspuitje die haar ook deze keer weer huppelend door het leven doet gaan. Bengaal Ice kreeg een prikje voor zijn luchtwegen, zijn beschadigde nieren houden zich tot nu toe redelijk goed. Goede raad voor vervolg hondje Ed vraagt ze even op een forum voor veterinaire neurologische specialisten en we spraken af om aanstaande donderdag onze Mariëlle te steriliseren. Bloedstollend spannend in verband met haar zware epilepsie maar omdat het absoluut hormoongerelateerd lijkt is het bittere noodzaak. Ze blijft in ieder geval al 1 nachtje bij tante Sofie logeren om te kijken wat voor effect de uitwerking van de narcose op haar heeft... Ridgeback Bas, één van onze meest gecompliceerde opvanghonden verblijft al geruime tijd bij Davy in de opvang. Davy moest een operatie ondergaan en daarvan geruime tijd herstellen, wij kunnen Bas (er nu zeker) niet hier bij hebben dus die verblijft tijdelijk in pension bij een ons bekende trainer.

 

Gisteren deden Cor, Marjolein en Corina de dierenunits en ik strompelde in het huishouden. (Bijna) Alles lukt hoor, ik doe er alleen wat langer over en Jan ontfermt zich over de grote hondenjongens en meisjes. Zoals u weet heb ik twee beste vrienden, de wasmachine en de stofzuiger en met beiden kan ik nog steeds uit de weg. Maar zoals gezegd, het duurt allemaal wat langer en het voelt uiteraard niet echt fijn! Dus ook het voeren kwam gisteren iets later uit dan te doen gebruikelijk maar juist toen dat erop zat en we over onze maaltijd na wilde gaan denken kregen we een telefoontje van de Belgische politie. Bruine labrador gevonden met een chip die op onze naam staat. Jan in de auto om de hond op te halen, ik in de map met contracten om alle bruine labradors 'boven' te halen. Toen Jan ruim een uurtje later met de hond arriveerde dacht ik direct 'Hé, het lijkt Niek wel'. Alleen zag 'onze' Niek er dan nu wel jaren jonger uit. Hond stapte kwispelend uit de auto en wist hier overduidelijk de weg. Chipreader bood uitkomst en een telefoontje naar zijn bezorgde en zoekende adoptanten was zo gepleegd. Dennis had op de fiets de hele buurt al afgezocht en die arme Jamie huilde tranen van geluk omdat hij weer veilig mee naar huis kon. Achteraf bleek hij hemelsbreed niet eens zover van huis weg te zijn gesukkeld maar hij was wel recht in de armen van twee politie-agentes gewandeld die zorg droegen voor zijn behouden thuiskomst. Eind goed, al goed en het door Niek gesloopte poortje is al vervangen...

 

Na een periode van 'niet de juiste mensen die op een bepaalde hond reageren' lijkt dat tij enigzins te keren. Hondje Misty krijgt aanstaande woensdag visite van serieuze gegadigden. De twee Chevaliertjes krijgen vanmiddag bezoek en een ontzettend lieve familie met enorm veel liefde en ruimte gaat voor onze Duke. De meeste van jullie weten dat honden zoals Duke mijn stoutste dromen overtreffen maar ik gun hem meer dan het hier delen met velen. Eerst maar eens kijken hoe het allemaal loopt.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

27.10 | 06:58

Dat zijn toch ook de gouden randjes aan je dag?

...
26.10 | 16:22

ja, ja ik heb ook een steentje bijgedragen en ik hoop dat meerdere mensen dat ook doen.

...
26.10 | 15:37

Goed idee, ik heb wat extra's overgeboekt. Hopelijk volgen er meer.

...
26.10 | 07:07

En gelijk al een bank en een vriendje gevonden. Met zijn gatje in de boter gevallen lijkt me.

...
Je vindt deze pagina leuk