Dagboek van Els

Geweldig!

Jack Russel Sjaantje is een van origine Spaans hondje, door een andere stichting geplaatst bij een dame die haar niet meer kon handelen vanwege mentale problemen. Op het nippertje konden wij voorkomen dat ze zou worden gedood vanwege vermeende gedragsproblemen. Een aantal vrijwilligers schoten hier in de derde versnelling, Jolanda bracht haar onder onze aandacht, Maaike en Olaf haalde haar op en Els regelde opvang bij haar vriendin Judith die ervaring heeft met getraumatiseerde honden. Opvang werd alras haar voor altijd thuis-huis en dan krijg je vandaag dit bericht! Het is de ultieme beloning voor ons allemaal, voor het steeds opnieuw alles uit handen laten vallen, er steeds opnieuw weer met zijn allen voor gaan.

 

Het is vandaag op de kop af 5 jaar geleden dat Maaike en Olaf Sjaantje kwamen brengen. Een mager en bang hondje maar wel erg lief. Ze had het koud en vond het heerlijk om in een grote bench te liggen met een massa dekbedden. Het deurtje open zodat Jack Russel Flipje er gezellig bij kon. Al snel bleek ze een vrijwel probleemloos hondje te zijn. Wel met verlatingsangst maar dat is hier wel te hanteren. Duitse dog 'Stoer' en dit kleine meiske vatten een diepe liefde voor elkaar op. Dat duurde tot vorig jaar maart. Toen overleed haar grote steun en toeverlaat. We waren allebei ontroostbaar. Maar er gebeurde dit jaar iets prachtigs  voor ons 15 jarig dametje. Boerenfox Bobbie, ook een opvanghondje van stichting Dier en Project kwam er bij. Ook hoogbejaard maar nog vol levens- en vechtlust. Zeker als het om het beschermen van zijn honden- en mensenvrouwtje gaat.  Ze werden verliefd op elkaar. Waar de een is daar is de ander. Samen slapen, spelen en keet schoppen. Ze heeft er weer helemaal zin in. Ik hoop ze nog een lange tijd zo gelukkig samen te zien.

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Judith | Antwoord 16.11.2020 13.06

Ze eet alles wat ze lekker vindt kan goed met andere honden en de pillen hebben we door de plee gespoeld.Hadden ze beter aan de eigenares kunnen geven.

Judith | Antwoord 16.11.2020 13.04

Klopt, er zou van alles aan mankeren.Gedragsondeskundigen vonden haar autistisch en niet sociaal.Verder kon ze slecht tegen voedsel.
Niks is minder waar.

Rozemarijn | Antwoord 16.11.2020 11.11

Oh dat weet ik nog! Zat dat hondje destijds niet zwaar onder de verdovende/kalmerende middelen? Fantastisch om weer van haar en ook Bobby te vernemen. Top Juud!

Judith 16.11.2020 13.06

Wat goed dat je dat nog weet Rozemarijn!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

26.11 | 13:42

Beste Els, ik begrijp dat de honden niet te koop zijn maar altijd door jullie opeisbaar. Waarom is dat?

...
26.11 | 06:49

Hoe is het met Philip zijn beentje?

...
25.11 | 17:33

Wat mooi dat ze nog zo'n fijne en liefdevolle tijd heeft gehad.
Heel veel sterkte hoor.

...
19.11 | 17:19

Maar hopen dat het diertje in ieder geval snel in veiligheid is en dat iedereen nog eens flink gaat bieden op de veilingspulletjes.

...
Je vindt deze pagina leuk