Dagboek van Els

Update

Het is een hele organisatie om alles wat moet gebeuren te laten gebeuren. Er is natuurlijk op 24 fronten tegelijk wel iets aan de hand, behoeven ze wel op de één of andere manier extra aandacht. Voor mij persoonlijk verschilt dat van regelen dat er actie wordt ondernomen door het plegen van diverse telefoontjes of zelf actie ondernemen. Meestal een combi van die twee en dat maakte dat ik gisteren zowat met auto en al in de sloot was beland. Op het nippertje een slippertje.... Maar ook weer goed afgelopen!

 

Hond opgehaald, best een eind rijden en wat nu lockdown? Een drukte van jewelste op de Nederlandse wegen. De hond is lief maar de bijbehorende info is wat verwarrend. Hij zou in zijn jeugd diverse kampioenstitels op zijn naam hebben gehad. Daarna heeft hij de intensieve fokkerij gediend. Die hij nu na bewezen diensten mocht verlaten voor een jonger exemplaar. Volgens de fokker is hij 10 jaar oud.
In zijn paspoort staat 6 jaar maar dat komt volgens de overlevering omdat bij een verhuizing alles zoek is geraakt en toen moest er gegokt worden in een nieuw paspoort en heeft hij de aanschafdatum gehanteerd. Hoe dan ook, het is een schat. Na castratie zal hij absoluut een wereldbaasje moeten kunnen vinden want uit zijn gedrag kunnen we duidelijk opmaken dat hij ooit een huiselijk leven heeft geleid. Hij dook direct een warme mand in, nestelde zich tevreden en lijkt ook zindelijk in zijn unit.
Ik schreef het al eerder, komt vast goed kerel!

 

Bab was gisteren hier voor de boekhouding. Dat is door de computerproblemen maar deels gelukt, wordt aan gewerkt! Verder heeft Davy gisteren nogal wat tijd en moeite geinvesteerd in de honden Chill en Sorry. Update Chill: De operatie staat ingepland voor 12 maart bij oogkliniek Eyes te Breda en zal worden uitgevoerd door Annemarie Verbruggen. Ik begrijp (want ik heb dat ook) als men naar die ogen kijkt dat men dan denkt, weg met die cherry's. En wel zo snel mogelijk! Maar er moet nog iets kalmeren in het hoornvlies en bovendien is ons verzekerd, en zo gedraagt hij zich ook, heeft hij er nu geen pijn aan. Als hij er last van krijgt mogen we hem onmiddelijk op de pijnstilling zetten en wordt de operatie mogelijk deels eerder uitgevoerd. Natuurlijk proberen we dat te voorkomen in verband met twee keer ellende en twee keer narcose. Daarnaast is het eigenlijk noodzakelijk dat Chill in verband met de nazorg ook wat meer gewend raakt aan handelingen die voor de nazorg noodzakelijk zijn. Momenteel is het een onwijs lief maar ongeleid projectiel. Door hem wat ervaring op te laten doen zal dat snel verbeteren.

 

Update Sorry: Sorry namen we een poosje geleden over van een asiel die met de handen in het haar zat. Hij was diverse keren terug gekomen na plaatsing en hij leek agressief. In goed overleg namen we Sorry over en zijn agressie bleek meer angst dan wat anders. Er werd besloten om 'opnieuw' te beginnen. Rust en regelmaat, vertrouwen opbouwen en gisteren kon na slechts een uurtje zijn vertrouwen te hebben gewonnen Davy met hem aan de wandel. Een knappe prestatie! Davy is voor Sorry een relatief onbekende man. Knappe Sorry, knappe Davy. Vol enthousiasme dat gedeeld op facebook en opeens komt er dan een nare discussie op gang betreffende zijn naam. Ik kreeg zelfs een persoonlijk bericht dat het naar mishandeling riekt om een hond heel zijn leven sorry te laten zeggen. Nou, de hond roept zichzelf niet, dat doen wij. En ik roep een groot deel van mijn leven al sorry tegen alles en iedereen want ze zijn nogal kwalijknemend... Maar even zonder gekheid, de hond heet Sorry en het bericht vroeg niet om naamsuggesties.

 

Al met al is het hier weer een aardige drukte met weer een hond erbij. Nu afspraken maken betreffende zijn castratie en voor nader onderzoek van een paar andere kwaaltjes bij onze bewoners en opvangertjes. We blijven aan de gang, dat is nodig en ook helemaal niet vervelend. Alles, maar dan ook echt alles, voor de dieren!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Jacqueline Risselada | Antwoord 20.02.2021 00:00

Wat gaan mensen toch raar met dieren om. Na bewezen diensten de fokkerij in. Als dank 😢

Judith | Antwoord 19.02.2021 17:56

Hebben die mensen nou echt niks belangrijkers om zich druk te maken dan over de naam van een hond? Maak je liever boos om hoe het dier zo geworden is. Knurften.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

20.04 | 16:35

dat is het probleem met feacesbook

...
10.04 | 08:46

Allemaal erg genoeg natuurlijk maar wat ontzettend mooi dat je de rekening nog hebt en dat van Gils lid van de klachtencommissie is.Beetje wraakgevoel mag best

...
05.04 | 17:44

Knapt Gerard al een beetje op? In ieder geval wordt hij wel gekoesterd.

...
04.04 | 20:30

Veel sterkte! Hopelijk komt er snel een positieve verandering. 😘

...
Je vindt deze pagina leuk