Dagboek van Els

Update

De barre, winterse weersomstandigheden brengen voor de dieren én voor ons een heleboel narigheid met zich mee. Afgelopen maandag leek het hier wel een zandstorm, de op dit moment braak liggende akkers/velden zijn zanderig en de stormen veranderde de opvang in een soort Sahara. Alles werd bedekt met een dikke laag stof! Voor de honden met oogproblemen is dat echt heel erg naar... Niet lang daarna kregen we te maken met de winterse buien en veranderde de ongewenste zandbakken in modderbaden. Zo ook de vachten van de diverse langharige honden en daarmee dus ook onze banken en bedden. Het is niet anders..

 

Chill had afgelopen maandag de kappen die zijn ogen tegen zijn poten moeten beschermen gesloopt. Wat een bevrijding dacht de schat zelf. Helaas voor hem dachten wij daar anders over en met veel geduld hebben we een nieuwe kap om weten te toveren. Het deed mij wel besluiten om gisterochtend vroeg met de oogspecialiste te overleggen en we besloten dat het wel welletjes was met zijn beperkingen. Hondje pesten is iets wat wij hier zeker niet ambieren en de schat moet zich nu eindelijk ook eens uit kunnen leven. Het is een (verder) kenrgezonde jonge hond die barst van de energie die hij nu uitleeft op de huisraad. Dat is niet alleen onwenselijk maar ook niet goed voor hem. Dus gisteren na het controleren van de castratiewond besloten de kap af te doen en later op de dag mocht hij in het hondenbos spelen. Kijk, dat geeft zijn leven weer zin!

 

Hoe gaat het nu met Gerard? Zorgelijk! De zwelling is immens en de nazorg zeer intensief. Daarnaast gaat hij zich duidelijk beter voelen nu de impact van de narcose afzwakt en begint hij te dollen. Maar omdat wij onophoudelijk via een leiband met hem zijn verbonden, ook 's nachts, gaan we nogal eens als een sooort van vlaggenstokje achter een Mastino aan. Gisteravond was hij even niet zo grappig, deed hij lelijk tegen Meiske en dat is natuurlijk een wel zéér ongelijke verhouding. Natuurlijk hebben we hem aan de riem, letten we goed op maar dat kleine, beetje domme friemeltje tracht vervolgens om hem eens van heel dichtbij te gaan bekijken. Weer een paar die we gescheiden moeten houden, het wordt er niet simpeler op.

 

Marlise en Christophe hadden veel zorgen om (baron) Diego, de Old Englisch Bull die al op leeftijd is. Zijn bewegingsapparaat heeft in het verleden al onherstelbare schade opgelopen vanwege onbehandelde breuken maar nu werd hij verdacht van glaucoom. De grote oude schat wordt letterlijk en figuurlijk op handen gedragen en dat verdient hij ook. Zijn mensen moeten er niet aandenken om hem te verliezen. Vandaag bezocht hij een oogspecialist die vermoed dat het geen glaucoom is maar een droog oog waarop ook een beschadiging te zien is. Grote opluchting en over 14 dagen op controle.

 

Bruine labrador Barney werd afgelopen donderdag gecastreerd. Bedacht gedurende de Pasen dat je de jeuk kon bestrijden door met dat zaakje over de grond te schuiven en de wond is gaan bloeden. Daar had hij ook een ontsteking te pakken en gelukkig kon Davy er gisteren mee bij Sofie terecht, nu aan de antibiotica maar dus nog even geduld en afzien voor hem en voor Davy.

 

De arme Casper die dus gediagnosticeerd is met de ziekte van Lyme kan nog steeds niet zelfstandig eten. Zijn familie doet er werkelijk alles aan maar de vooruitgang is matig, erg matig. Ik blijf kaarsjes branden voor zijn herstel want bij het idee alleen al dat het niet goedkomt overvalt mij een diepe, diepe droevenis!

 

Gisteren is er hele grote, lieve (ex) kater in de opvang gekomen. Zijn baasje wordt opgenomen in een verzorgingstehuis en omdat we deze kater eerder onder onze hoede hadden is hij nu bij ons in de opvang. Onze kleine poes Daisy heeft de weg naar buiten gevonden en gaat op toernee. Ze meldt zichzelf keurig aan de deur als ze er genoeg van heeft.

 

Dixie, één van de dove Aussies in pleeg moest buiten zijn schuld om, het pleeggezin verlaten.. En dat is altijd zeer teleurstellend voor het dier in kwestie. Nu weer terug in het pension en ik denk dan altijd dat zo'n dier zich afvraagt wat hij in hemelsnaam verkeerd heeft gedaan. Want vergis je niet in de impact die dat heeft. Zo'n dier heeft nu voor het eerst in zijn leven een huiselijke situatie en speciale aandacht ervaren... En nu, terug naar af! Daar lig ik wakker van! Hier is het op dit moment een onmogelijkheid, we leven al in een complete chaos. Ik kijk, hoor en 'voel' heel de dag of er geen onderlinge spanningen onstaan tussen de dieren vanwege de drukte, enorme hoeveelheid prikkels. Controleer of deuren wel dicht zijn en we proberen om ze zich allemaal een klein beetje speciaal te laten voelen... Maar gevoelsmatig schieten we daarin al aan alle kanten tekort. We kunnen geen hond meer kwijt hier op het terrein, noch in huis dus het is even niet anders. Sorry Dixie! Mijn hart huilt maar daar heb jij helemaal niets aan...

 

Daarnaast hebben we nog wat materiële zorgen, het dak van het Marga-huis en dat van een tuinhuisje moeten worden vervangen. Er liggen gewone golfplaten op en die zijn inmiddels dringend aan vervanging toe. Maaike heeft de veiling echt heel succesvol afgesloten, ruim 4600 euro opbrengst maar het leeuwendeel daarvan, zo niet alles, gaat naar betaling van de diverse dierenartsen/specialisten. Het is allemaal wat!

 

Vandaag en morgen ga ik proberen om in het gezelschap van Gerard wat te kunnen werken. Of dat gaat lukken hangt een beetje van Gerard af want als hij niet wil, dan doet hij niet wat ik wil en het kantoor is niet zijn meest favoriete plekje in huis...

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

10.04 | 08:46

Allemaal erg genoeg natuurlijk maar wat ontzettend mooi dat je de rekening nog hebt en dat van Gils lid van de klachtencommissie is.Beetje wraakgevoel mag best

...
05.04 | 17:44

Knapt Gerard al een beetje op? In ieder geval wordt hij wel gekoesterd.

...
04.04 | 20:30

Veel sterkte! Hopelijk komt er snel een positieve verandering. 😘

...
04.04 | 13:23

Zakje met ijsblokjes voor Gerard? Tuurlijk denk ik aan jullie.
De allermooiste D&P kaars brandt al de hele ochtend.

...
Je vindt deze pagina leuk