Dagboek van Els

Update

U begreep het waarschijnlijk al: het is hier een beetje (veel) druk. Jan, Cor en Marjolein waren gisteren wederom druk met het dak van het Marga-huis. Geprobeerd zoveel mogelijk werk van Jan over te nemen zodat die niet steeds van zijn dakbedekkerswerk af moet. In de middag nam alles opeens een andere wending. Even mijn vriendin Judith bellen om te vragen of ze het wel een tikkeltje trekt zo na het verlies van haar twee hondse familieleden in zo'n korte tijd. Natuurlijk verdriet maar zoals wij allemaal weten, ook de troost dat twee oudjes hun eldorado bij haar mochten vinden. Dat is die tweestrijd tussen hart en hoofd, tussen dankbaarheid en verdriet. Dunne lijntjes die we bewandelen. En dan de meest overweldigende vraag ooit, wat ik ervan dacht als zij herder Zoë in hart en huis op zou nemen. Hoor ik dat goed? Wil iemand die onlangs zoveel verdriet voor de kiezen kreeg nu kiezen voor een oudere herder die eigenlijk alleen maar 9 jaar pech achter de rug heeft? En jawel hoor, over onzelfzuchtigheid gesproken. Ohhh Zoë, wat een prachtkans! Met Bert overlegd, niet dat ik 1 minuut twijfel aan de inzet en kunde van Judith maar dit moet wel slagen. Drie mislukte plaatsingen... Ze kan niet nog een keer terug de kennel in... Bert ziet absoluut geen problemen met Zoë en mijn weg is qua Zoë überhaupt bedekt met vraagtekens want ik heb nooit begrepen waarom ze terugkeerde. Dat maakt het ook zo moeilijk om te beoordelen. Maar dolblij dat ze zo welkom is! En graag een beetje snel want geen dag langer dan strikt noodzakelijk in de kennel en Judith geen dag langer dan strikt noodzakelijk zonder honds familielid. Want die plaatsjes zijn zeldzaam en mogen niet leeg zijn terwijl er honden hunkeren naar datgene wat Judith te bieden heeft. Onze Maaike neemt de lange, lange rit op zich en brengt Zoë morgen naar eindbestemming in het verre Friesland.  

 

Omdat voor vandaag de sterilisatie van de vorige week gevangen zwerfpoes op de agenda stond. Een kleine furie en daarom begon ik gisteravond al met de voorbereidingen. Maar er toch nog van wakker gelegen want ik was er niet zeker van dat het zou gaan lukken. Vroeg uit bed en op de één of andere manier weten de dieren hier dat er iets aan de hand is. Weet u, ik vergeet hun dieronvriendelijke verleden vaak maar zodra er ook maar iets aan de structuur verandert is het bingo. Shit all over the place... en ook plas. Alleen Buffy had al op drie plaatsen binnen geplast. Sjors gedroeg zich de laatste tijd redelijk zindelijk maar dat had hij vanochtend ruimschoots teniet gedaan. Ach weet u, dat is een kwestie van opruimen maar hun ontdaan zijn duurt langer. 

 

Wonder boven wonder lukte het ons om poes Mandy in het vervoersmandje te krijgen, voor de zekerheid met mandje en al in een bench. Gelukkig maar want ze brak in no-time door het mandje heen en Ik weet zeker dat we haar nooit meer te pakken hadden gekregen. Mimi ging ook mee voor sterilisatie maar dat is een eitje. Inmiddels allebei weer thuis, steriel, geënt, gechipt, ontvlooid en ontwormd. Mimi logeert bij Kitty, Mandy verblijft in de ren van het Marga-huis.    

 

Vanmorgen kwam Rina helemaal uit Vinkel gereden om namens haar en Nathaly een wel heel tof cadeautje te brengen. Mijn Claudootje geschilderd op een mok. Och, klein hondenmeiske, wat mis ik je toch! Blij met het prachtcadeau, dank jullie wel! 

 

De drie 'musketiers' hebben vandaag het dak dicht gekregen. Piet en zoon hebben de laurier gesnoeid. Ik heb de hoek in de Kattine waar Mandy in de bench heeft gezeten, helemaal schoongemaakt en ingespoten met anti-vlo. Twee grote benches aan elkaar gemaakt voor de twee kittens. Afwas, was, stofzuigen. Voeren en snel om boodschappen... en morgen weer een drukke dag!  

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

17.10 | 15:43

Wat een aparte reacties. Sterkte met Mariëlle!

...
10.10 | 07:41

Wat een schitterende foto. Veel geluk meiden! En voor Selina natuurlijk ook mèt de meiden!

...
08.10 | 19:32

Wat een mooie hondjes.

...
07.10 | 23:29

Veel sterkte met het verlies van de kleine hummel!

...
Je vindt deze pagina leuk