Dagboek van Els

Update

Oké, het was hier afgelopen week al niet 'onze beste week' en sinds donderdagavond de aanvallen van Mariëlle begonnen is het pas echt hels. Nu gingen we die periode natuurlijk al in op het tandvlees en sinds die eerste aanval geen rustig momentje meer gehad. Jan vond afgelopen nacht dat ik toch maar moest proberen om wat te slapen en ik heb een nobele poging gedaan. Maar Mariëlle hangt in zo'n periode erg aan haar oppassende, wakende Els, liet zich niet onbetuigd, klauterde op het bed en voorkwam dat ik in slaap zou vallen. Oké dan, dan nog maar een nachtje doorhalen. 

 

Bij een bakje koffie keek ik op mijn telefoon. Slecht plan in dit geval maar ik had dierenarts Sofie gevraagd zich te melden wanneer ze weer bereikbaar was... Die is dat schijnbaar nog niet maar een aantal anderen lieten wél van zich horen. Een hondje geplaatst in november vorig jaar, dus bijna een heel jaar geleden, heeft oorontsteking. Het verbaasde de dierenarts dat de stichting dat niet op had gemerkt. Sinds wanneer heeft hij last van zijn oor? Sinds 2 weken. Hij is bijna een jaar hier weg! Sorry, ik heb het niet kunnen zien in mijn glazen bol. Volgende bericht, hondje geplaatst in februari van dit jaar heeft diarree. Of het zo kan zijn doordat hij hier geen goed voedsel heeft gehad? Pardon! In februari geplaatst, hoe snel denkt u dat de spijsvertering werkt? Of beter gezegd, hoe traag? Daarnaast bestel ik hier maandelijks voor een kapitaal aan kwaliteitsvoer en krijgen we maandelijks van ongelooflijk lieve donateurs een grote partij speciaalvoer thuisbezorgd. Het derde bericht betrof de kittens die enkele weken geleden geplaatste kittens. Eén ervan had inmiddels kale oortjes. Ze zijn op de dag van vertrek voor de tweede keer geënt en nog helemaal nagekeken. Nu kunnen ze volgens de geraadpleegde dierenarts besmet zijn met een schimmelinfectie die hier vandaan zou kunnen komen. Nou in een opvang met 127 dieren blijft een schimmelinfectie niet onopgemerkt, zeker niet bij de kwetsbare dieren. Nou, heb je nog zakken Els, dan kun je het er allemaal insteken.... En dat terwijl we hier jaarlijks vele tienduizenden euro's uitgeven aan dierenartsen/specialisten. Ik zeg het vaker, herplaatsen is een haast onmogelijke opgave... 

 

Door de toevallen van Mariëlle komen we naast de dagelijkse zorg voor de dieren nergens anders aan toe. Al het overige werk blijft liggen, stapelt zich op. Maar goed, ons lieve kleine meiske heeft de absolute prioriteit. 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Linda De La Rie | Antwoord 02.11.2021 08:33

Ik heb bewondering voor jullie toewijding en zal, als we weer een hond kunnen hebben, zeker hier eerst even kijken. Respect voor jullie werk!

Jacqueline Risselada | Antwoord 17.10.2021 15:43

Wat een aparte reacties. Sterkte met Mariëlle!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

30.11 | 07:27

Weer zo'n moment waarop ik denk; woonde ik maar dichterbij om je het een en ander uit handen te nemen!

...
30.11 | 01:07

Beterschap els!!!

...
27.11 | 22:58

Veel beterschap!

...
27.11 | 14:50

Wat een schatje

...
Je vindt deze pagina leuk