Dagboek van Els

Amon overleden...

Een pracht van een langharige Duitse herder werd aangeschaft door mensen die ervaring hebben met grote honden maar niet met het bijbehorende karakter van de beschermende honden. Dat zorgde voor ‘incidenten’. Eigenaresse bewoog zich voort in een scootmobiel, de leiband raakte verward tussen de wielen, iemand wilde helpen en werd gebeten. Amon deed wat zijn genen hem ingaven, zijn mensen beschermen en dat kwam hem bijna duur te staan. Wij werden gebeld door een dierenkliniek, inslapen werd castratie, lieve vrienden haalden hem op en brachten hem hier. Amon was verward, beduusd en niet zo blij. Toch werden we stilletjes aan maatjes, oftewel dikke vrienden zoals alleen een herder een vriend kan zijn. Zwemmen was de favoriete bezigheid en de weg naar het water kende je op jouw hondenduimpje! Je kreeg nog een keertje onverwacht bezoek van een meneer uit jouw verleden die mij eigenlijk vertelde dat ik alles fout deed. Gelukkig waren jij én ik een heel andere mening toegedaan en samen deden we voort! Totdat er zich adoptanten melden. Jonge mensen, verantwoordelijke mensen die zich door al mijn ‘waarschuwingen’ niet lieten ontmoedigen en jouw ‘gebruiksaanwijzing’ nauwkeurig hebben opgevolgd. Ik heb je mogen volgen en nog een aantal malen teruggezien. Ik heb mogen voelen dat je dacht: “Bedankt voor alles Els, maar ik hoor nu bij hen!” En dat was ook zo! Je had het niet beter kunnen treffen, je hebt de wereld gezien en wereldse liefde en zorg mogen ervaren. Jouw adoptanten komen hier met regelmaat ter sprake, ze geven ons hoop op een betere wereld voor de dieren. Hoop op een thuis voor hen met een gebruiksaanwijzing, op een oordeel zonder vooroordeel! Och Amon, wat heb je genoten en wat was én ben je geliefd. Mijn tranen vloeien vanwege het verdriet dat jouw mensen voelen, wat ze moesten doormaken op weg naar het onafwendbare afscheid van hun Amon. Tegelijkertijd voel ik de dankbaarheid voor het fantastische leven wat jou nog werd gegeven. Nogmaals, het had niet beter gekund! Ik heb je destijds laten gaan omdat ik je het allerbeste van het beste gunde, dat heb je gekregen! Ik brand kaarsen voor een behouden hemelvaart van één van de mooiste hondenzielen die ooit mijn pad hebben gekruist! Kaarsjes voor Bo en Mitchell die niet alleen een wereldse wereldreis met jou maakten maar die er ook op jouw laatste reis voor je waren. Lieve schatten van mensen: heel veel liefs, dikke knuffels en sterkte. Geweldige, bijzondere, voor altijd in mijn hart, ziel en zaligheid voortlevende Amon: ooit zien we elkaar weer!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Judith | Antwoord 21.06.2022 07:25

Ik herinner mij dat rotverhaal nog.Maar wat heeft Amon uiteindelijk geboft.Als het verdriet wat afgezwakt is, herinner je de mooie dingen! Hier doen we het voor

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

02.08 | 09:57

Foto kwam me al zo bekend voor. Dat arme diertje. Als Fietje niet zo onaardig tegen andere honden was mocht ze zo hier komen.

...
27.07 | 07:45

Gefeliciteerd Olaf en je nieuwe baasjes. Heel veel wederzijds geluk en liefde gewenst maar dat gaat vast lukken!

...
23.07 | 09:36

onze lieve Stella is geef zo naar haar zin. en zo lief en rustig

...
23.07 | 07:23

Zo kan je leventje ineens in een paar weken tijd van hopeloos en ellendig verkeren in een hemeltje op aarde!

...
Je vindt deze pagina leuk