Dagboek van Els

Dit Feestje is natuurlijk weer al een poosje niet echt meer 'mijn' feestje. Aan de andere kant blijft het voor mij ook nog steeds een feestje om op afstand mee te mogen genieten van al het goede wat haar nu ten deel valt. Vorige week een vakantietijd op de Veluwe in een tipitent. Geweldig! En lief Feestje, wat heb jij tijdenlang veel impact gehad op mijn leven én slapeloosheid!

Ik was achter de schermen (té) druk met een missie die op den duur heel veel dieren een heleboel leed moet besparen. Maar het is een keiharde missie en beslist niet leuk om te moeten doen. Daardoor was ik mijn verplichtingen elders, bij mijn buitenshuisbaas, vergeten en daar moet ik toch echt de kost (en meer) mee verdienen. Dan ben je genood tot een inhaalslag die zijn weerga niet kent. Het lukt, maar vraag niet hoe en ten kosten van wat allemaal! We hebben gisteren verloren, letterlijk en figuurlijk! Een dier wat ons ongelooflijk lief is én verloren van onze eigen drijfveer om zoveel te willen doen. 

 

In al mijn onmacht en radeloosheid reed ik gisteravond plompverloren rond. Dan maalt er van alles door je kop. De oneerlijkheid van het leven en de dood, de onoprechtheid van mensen, de waanzin van aanname van zovele dat ik altijd de aangewezen persoon ben om hun problemen op te lossen. De eeuwige angsten waarmee wij moeten zien te dealen, het onverteerbare verdriet wat ons zo vaak treft. Het bijna niet kunnen lopen, totaal niet kunnen slapen, moeite met eten... Het zorgen, de zorgen! Het grijpt je naar de strot! Het nooit eens een moment voor jezelf hebben, eigenlijk helemaal niets voor jezelf hebben! Klagende mensen, knagende mensen. Lezen dat een van oorsprong Nederlandse stichting slechts 10% van 700.000 gedoneerde euro's aan de dieren heeft besteed... 'Goed' voorbeeld van diverse overkoepelende organisaties doet schijnbaar 'goed' volgen. Enkele jaren geleden liep er een onderzoek naar een aantal Nederlandse stichtingen, vermeende fraude waarmee miljoenen waren gemoeid. Die hielden per direct op te bestaan en van het onderzoek én van hun immense tegoeden vernam nooit meer iemand iets. Wel van de mensen achter die stichtingen, die zijn nog steeds actief zonder dat hen een strobreed in de weg werd gelegd. Het zal allemaal wel en wij doen het anders... Ik stel mijn huis, mijn leven, mijn lijf en mijn geld ter beschikking van de dieren en meer kan ik niet doen. Maar hoe lang ik nog kan leven met het immense verdriet? Ik weet het niet! Ik weet het heel oprecht niet! 

 

Maar goed, slapeloze nachten zijn productief. Ik heb gewerkt en een (bijna nachtelijk) huisbezoek met Duke afgelegd. Hij is vanaf vanochtend 8 uur bij zijn adoptanten in Limburg. Jan is aan de wandel met kooiker Jessy en familie van één van onze vrijwilligers die willen proberen of zij op den duur vriendschap met hen zou kunnen sluiten. Wat zou dat leuk voor haar zijn!

Vandaag is er door een meer dan tragisch ongeval een einde gekomen aan het leven van één van de leukste, liefste, meest grappige poesjes die ik in mijn leven mocht ontmoeten. Ons allerliefste Aapje, ze is niet meer. Jan en ik zijn volkomen verslagen en in diepe rouw gedompeld! 

Met Bobby bij Judith gaat het beter na een aantal dierenartsbezoeken. Geplaatst hondje Truus, nu Lady, was ook ziekjes maar we hopen dat die last had van opspelende Giardia. Voor de sterilisatie van onze Mariëlle is een nieuwe afspraak ingepland voor aanstaande woensdag om 9 uur. Dat komt qua tijd wel goed uit want voor dinsdagochtend moet ik nog 39 uren maken voor mijn buitenshuisbaas. Dus dat wordt zo'n beetje eenzame opsluiting voor dit weekend.

 

Gisteravond kreeg Duke bezoek vanuit Midden Limburg. Er was absoluut een klik! Nachtje over geslapen en iedereen nog positief. We gaan dus een huisbezoek inplannen en dan kijken we weer verder. 

 

Er is vanochtend bezoek geweest, een aardige mevrouw met een adviserende rol binnen dierwelzijnsorganisaties. Ook hadden we vandaag veel hulp van vrijwilligers en ik was veroordeeld tot aanschaf van een nieuwe telefoon waar ik helaas nog niet veel mee kan. Nog even oefenen dus. Komt ook ooit vast goed. Nu snel aan het werk, nog veel te doen!  

Nieuwe reacties

23.09 | 12:58

Ik heb de kaars al aangestoken hoor. Heel veel beterschap voor de kleine hummel.

...
21.09 | 22:39

Heerlijk haar zo te zien!

...
20.09 | 16:31

Veel liefde licht en kracht voor jullie! En Aapje: wees vrij in het licht. 💕💓

...
20.09 | 09:52

Wat een verdriet. Lieve Aapje rust zacht.

...