Dagboek van Els

Afgelopen vrijdag had ik zo'n dag van op alle mogelijke manier verkeerd begrepen worden. In alle zich voordoende gevallen was ik juist aan het proberen te voorkomen dat iemand hinder ondervond van dieren/dingen/mensen die ook maar iets met ons te maken hadden en in alle gevallen kwam dat verkeerd binnen. Jan had daar de meest voor de hand liggende verklaring voor, die weet het want die kan ermee leven, ik ben te rechtstreeks. Oké, daar kan ik wel mee leven! In alle gevallen is ook de lucht weer geklaard dus die 'problemen' liggen ook weer achter ons. Ik slaap al een week lang op de bank vanwege de soms onhoudbare rugpijn. Een ieder weet dat rugpijn geen baat heeft bij stilzitten of stil liggen. Op de bank doe ik dan hazenslaapjes om tussendoor even rechtop te zitten en een stukje te lopen. Op die manier blijft het net te behappen maar het zet ons toch al chaotische leven totaal op zijn kop! Want op die manier is het juist nog moeilijker om de dagelijkse routine/structuur aan te houden.

 

Gisteren stonden we stil bij de geboortedag van Wolther Trip, de grondlegger van ons huis als opvang voor de dieren. We deden dat samen met zijn weduwe, mijn grote vriendin Joyce. En omdat die zich nogal eens gemakkelijk druk maakt om ondergetekende had ik gisterochtend een 'Els-ochtendje', dat wil zeggen dat de grijze haren weer zijn weggetoverd, het bubbelbad zijn ontspannende werking weer eens mocht bewijzen, de nagels gelakt en de parfum (die een 'shitleven' maskeert) uit de kast. Daarmee bespaar ik mezelf dan een aantal meer 3B's preken (bank, bed en bad). Haar wijze woorden zijn immer lief bedoeld maar het behoort domweg niet altijd tot de mogelijkheden. Op deze manier zag ik er toch acceptabel uit.

 

In de middag werden wij verrast door dierenspeciaalzaak Willemen, die een een auto vol diervoeding kwamen brengen. Blij mee! Op datzelfde moment ontdekte we een nog veel grotere 'verrassing'. Duitse herderin Eva had zich een weg uit het hondenbosje gebaand en liep in het gezelschap van Buffy los over het terrein. Onze Buffy is niet de gemakkelijkste qua kennismaking met andere honden, met andere woorden, Eva is dat dus wel!

 

Chihuahua dame Coco doet het boven verwachting goed, ook tussen de andere hondjes. Aanstaande dinsdag wordt ze gesteriliseerd en na het herstel kan haar mooie hondenleventje beginnen... Zoals u op de foto kunt zien, de bruine pup groeit als kool!

Vandaag werden er al een aanhanger én een bus vol kapotte huisraad afgevoerd naar de stort. En dat is eerder geschreven dan gedaan want daar komt heel wat mankracht aan te pas. Ik heb mijn uiterste best gedaan om een immens grote tafel volledig glad wit te lakken en die poging leek in eerste instantie zeer succesvol maar later was de gladde witte lak net ietsje minder strak maar wel voorzien van kleine zwarte kattenpootjes. Op zich wel leuk maar morgen toch maar even schuren..

 

Katrien en Corina deden de dierenkamertjes. Patrick en Jan hebben het zware werk verricht en ik heb geklust met uiteraard de nodige onderbrekingen want 10 kleine kleuterhondjes en 2 uit de kluiten gewassen pups zijn dan ondertussen ook nog mijn 'pakkie aan'. Vanaf vanmiddag is onze William uit logeren bij vrijwilligster Nathaly. Na enkele maanden hier in de opang is het belangrijk om te weten hoe hij zich elders gedraagt zodat we op zoek kunnen naar de voor hem meest ideale adoptanten.

Vandaag opgehaald: twee mopshondjes die vanwege het niet mooi aansluiten van de kniegewrichten onverkoopbaar waren binnen de handel. Ze lopen inderdaad een tikkeltje apart maar daar hebben ze zelf geen last van. Ze kunnen er ook gewoon oud mee worden. Natuurlijk is het zaak om ze te accepteren zoals ze zijn en er niet onnodig mee te gaan dokteren. Een operatie kan hen helemaal naar de knoppen helpen. Het beste is om ze naar eigen inzicht te laten bewegen, dan worden de spieren sterker en die helpen de kniegewrichten op de juiste plaats te houden.
Links komt een kattenverblijf, gescheiden door een gangetje komt dan rechts nog plaats voor opvanghond(en). Aan de achterkant komt een uitloop met kennelpanelen, zowel voor de katten alsmede voor de hond(en).

Klakkeloos geschreven/gesproken commentaren doen me over het algemeen niet zoveel. Ik moet aan het einde van de dag de dieren recht in de ogen kunnen kijken, de rest is 'bijzaak'. Bovendien bestaat het leven heden ten dagen grotendeels uit een bataljon lieden die middels facebook überhaupt commentaar leveren, ongeacht waarop of waaarover. Mijn rug is breed en dat heeft zijn voordelen. Maar maandag schreef ik een stukje over Gerard en vroeg om een steentje bij te dragen aan het hem op poten zetten. Zet er iemand onder: Dit gaat me zo vreselijk aan het hart vooral omdat ik zelf eigenaar ben van 3 geweldige honden. Maar waarom zou je deze lieverd zo laten lijden??

Dit is niets anders dan een verkapte ter doodveroordeling afkomstig van iemand die de hond, noch zijn levensvreugde kent. En ik werd hels, verbolgen en verdrietig tegelijk. Gerard laten doden zou een uiting zijn van er geen geld, tijd of moeite aan willen besteden. Niets meer, niets minder! Om een jonge, gelukkige hond die nog kansen heeft te laten doden moet je niet bij Dier en Project zijn. Zo, dat moest ik even kwijt!

 

Verder bouwen Jan en Patrick als razende aan de nieuwe unit. Het werk vordert gestaag en het lijkt er heel mooi uit te gaan zien. Miranda en Jeanet deden de dierenkamertjes en ik heb met behulp van heel veel pijnstillers héél veel uitgezocht en opgeruimd. Echt heel veel. Zelfs zodanig dat we weer bijna normale toegang hebben tot de logeerkamer en de gang niet langer een uitdagende hindernisbaan richting de overige vertrekken vormt. Er gloort een sprankje hoop aan de horizon want aanstaande vrijdag komt er een afvalcontainer die hier alle troep afvoert... Hieperdepiep hoera!

 

Jolanda wandelde met Joe. Ze heeft een nieuwe veiling gestart. Blij mee want wat een onkosten hebben we weer aan de pantalon hangen. Morgen weer twee hondjes ophalen. Mopshondjes waarvan de knietjes niet mooi aansluiten, dus onverkoopbaar waardoor de dood dreigde.

Nieuwe commentaren

Gisteren | 14:10

Rust zacht lieve Venna.
Sterkte voor alle betrokkenen.

...
Gisteren | 12:26

Yeah! Mouse has a house!

...
Gisteren | 12:24

Schrik.......Lieve Venna slaap zacht.

...
Gisteren | 11:43

Ik vind die biggelende tranen van jou niet echt gek. Meid, je hebt gewoon geen tijd om te beseffen wat je nu ( alweer) moest verliezen.
Sterkte maar weer.

...