Dagboek van Els

Nou, Border Collie pup Pim heeft een klein gaatje in het hart. Niets aan doen. Zeker niet laten opereren want daarmee riskeren we zijn leven zonder kans op succes, zo waarschuwde de cardioloog. Wel controle houden of het gaatje niet mee zal groeien maar dat zal met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet gebeuren. Maar 'meten is weten', ook in dit geval.

 

Jan mocht een auto vol voer ophalen bij Jumper Bergen op Zoom, wederom héél erg blij mee! Gisteren is Linde dus bij ons gekomen en dat is een hele vrolijke blije meid. Ze loopt al beetje aan de riem en als wij goed opletten is ze zindelijk. Grote stappen voorwaarts in haar leven als huishondje.

 

Vandaag is Jan de twee labrador-dames op gaan halen want de auto starten met behulp van een schroevendraaier is niet mijn ding. Dus waren vandaag de rollen eens omgedraaid. Ik deed de kattenbakken en de hondenpoep en Jan was op tournee om dieren op te halen. Ik vond het wel wat maar ik geloof niet dat Jan 'in is' voor een blijvende ruil in de toekomst!

 

Twee labrador-dames, zo verschillend als wat. We hebben een hele donkere bruine die de rug wat kapot heeft, maar dat terzijde, die heb ik Vrolijk genoemd. Dan is er nog een kleine wat lichtere bruine, een wat banger exemplaar. De door haar gebaarde pupjes zijn allen overleden, daarom mocht ze de fokkerij verlaten. Vanaf vandaag heeft ook zij een naam en die luidt Lieve!

 

Jan heeft in de middag nog een aanhanger met kleding op mogen halen bij Jeanne. En zo komen wij de dagen, avonden en nachten wel door... Er is werk aan de winkel met drie nieuwkomers in ons midden!

De Border collie pup is vanochtend naar de cardioloog geweest. Jan heeft een Beagle meisje opgehaald, ze is hier en ik heb haar Linde genoemd. Vanavond zijn we met Claudetje en Rare naar Sofie geweest. Claudetje heeft jeuk, krabt zich ook open en heeft een prik gekregen. Van Rare is bloed afgenomen en Rare wilde dat eigenlijk ook bij Sofie doen... Morgen een uitgebreidere update. Maar morgen mogen we ook weer twee labradors ophalen. Het wordt druk in Nispen. 

Rare dag vandaag... Veel bijzondere telefoontjes en een hoop geregel in verband met een huisbezoek. Jan moest om korrels voor de pelletkachel maar nu moeten we de auto starten met een schroevendraaier. Daar ben ik allemaal niet zo van. En op de één of andere manier moet vandaag ook alles op een holletje. Even vlug enzymen bestellen voor Donna en dan druk ik natuurlijk in plaats van op betalen op een verkeerde knop, bestelling kwijt! U kent dat vast wel: zo'n dag dus. Zojuist de vangkooien geplaatst... Hopen op vangst want dan hebben we tenminste weer wat te doen morgen. Grapje! Maar dat begreep u waarschijnlijk al!

Dit allerliefste hondendametje wordt vandaag 16 jaar jong. Volgende week is het vier jaar geleden dat ze vanuit het asiel bij ons kwam. Ze zou gedood worden vanwege epileptische aanvallen in combi met leeftijd en dus geen interesse in haar. Tot op de dag van vandaag heeft ze hier geen aanvallen gehad, speelt ze er lustig op los en is ze mijn allerbeste vriendinnetje! Nog vele jaren lief hondendametje!

Zo gisteren de telefoon eens aan de lader laten liggen en ik aan de nieuwsbrief. Dat brengt ook weer een jaar lang lief en leed naar boven. En beiden beleefde we in overvloed het afgelopen jaar. In de middag had ik hulp van Gerard. In de uurtes dat Philip met Donna speelt mag hij mij 'helpen'. Als Gerard dan naar buiten gaat met zijn gezelschap mag Philip naar binnen maar dan is het wel gedaan met werken achter de computer. Die vindt dat helemaal niets gedaan. samen knutselen past hem beter! Of koken, samen koken vindt hij geweldig en hij gedraagt zich dan ook fenomenaal goed!

 

Gisteren wandelde Davy en herder Zoë samen met een mevrouw die interesse had om haar te adopteren. Ze was echter al in het bezit van de hond van haar moeder en de klik tussen die twee was helaas niet optimaal. Bij enige twijfel niet aan beginnen en zodoende is die adoptie van de baan.

 

Aanstaande dinsdag gaat Border Collie pup Pim naar Antwerpen voor een bezoekje aan de hartspecialist. Zeer benieuwd over zijn mening van het hartruisje dat Pim heeft. Ook op dinsdag haal ik een Beagledame op die de fokkerij mag verlaten. Inderdaad: het lijkt wel Beagle-time. Gelukkig zijn het leuke en lieve honden waar op den duur wel weer een ultiem thuis voor gevonden zal worden. In ieder geval weer een diertje wat op weg mag naar een gouden mandje na dragen, baren en zogen!

Nieuwe reacties

02.12 | 07:48

Haha, Rare is een vampierhondje. Nieuw ras? Leuke naam, Linde!

...
30.11 | 17:56

Pim heeft morgenochtend een afspraak bij de cardioloog. Mail uw gegevens naar elsadams@xs4all.nl zodat we contact met u op kunnen nemen.

...
29.11 | 22:01

Zeer geïnteresseerd in Pim met of zonder blijvende hartruis. Zou hem graag een gouden mandje bieden. Onze border collie Abigail is 2 jaar terug overleden.

...
26.11 | 13:42

Beste Els, ik begrijp dat de honden niet te koop zijn maar altijd door jullie opeisbaar. Waarom is dat?

...