Dagboek van Els

Gerard is helemaal pleite van de groene onverwoestbare voetballen. Die zijn echt niet kapot te krijgen...

Gisteren werden Beagle Elmo en Bulldog Bumpie gecastreerd. Bumpie had ook nog een cherry eye wat behandeld werd en zijn neusplooi werd grondig gereinigd. Bij honden zoals Bumpie is de narcose ook altijd net wat spannender en de schat heeft door eerdere nare ervaringen heel veel moeite met ergens achter worden gelaten. Maar gelukkig allemaal weer goed gegaan en zijn adoptant en kids kunnen weer opgelucht ademhalen. Vandaag een spannende dag voor twee andere voormalige plegertjes want 2 van de eerder gevangen kittens bij een tuinder, worden vandaag geneutraliseerd. Ze zijn na opvang herplaatst, worden zeer geliefd en ook voor hun adoptant een spannende dag. Neutraliseren blijft een noodzakelijk 'kwaad', nooit leuk om mee te moeten maken! 

 

Verder lijkt zich hier een klein wonder te hebben voltrokken. Ikzelf kreeg de printer weer aan de gang... Ook de vereiste aanpassingen aan de mail die voor 1 maart gedaan moeten worden lijken deels te zijn gelukt. Alleen kwam er halverwege het te volgen schema in beeld dat er voldoende gegevens waren ontvangen dus dat laat ik nog even checken door iemand die er wel handig in is.

 

Vanochtend was Jan een beetje radeloos want Donna liep los op het terrein, dat mag ze, maar ze liet zich niet meer pakken. En dat is niet handig met nog 6 wachtende in de rij om ook naar buiten te mogen. Worst en geduld hebben de klus geklaard en ik moest er wel om lachen. Beter een beetje ondeugende hond dan een sneu wezen wat stil in een hoekje zit...  

Gisteren gecastreerd, gebit gereinigd, nu nog even bijkomen en zich rustig houden. Daarna is deze lieverd absoluut klaar voor een mooi leven bij zijn gedroomde adoptant.
Mariëlle en Meiske zijn hun lange haren weer kwijt. Vooral Mariëlle was een behoorlijke klus. Vanwege haar recente ziek zijn hadden we het even uitgesteld. Nu met wat mooier weer en een goede gezondheid heeft Aneska met de haar bekende vaardigheden en geduld, onze Mariëlle van haar veel te dikke vacht verlost.

Oké, dat was een shitnacht kennelijk. Er was namelijk vanochtend nogal wat te ruimen.... Daarna uitlaten en eten geven want na zo'n nacht hebben ze genoeg ruimte voor nieuwe aanvoer. Het is in de loop der tijd zo gegroeid, ze hebben allemaal zo hun voorkeur. De één een zakje van dit, de ander een bakje van dat en ik voldoe daar dan braaf aan. Daarna was het echt de hoogste tijd voor koffie! Waterbakken schoon, bedjes opmaken, eten voor de grote jongens en medicijnen. Tussen de middag naar AH, voor vegetariërs is het daar toch altijd een beetje funshoppen... Boodschappen opruimen en een uitgebreide lunch voor ons gemaakt. Eigenlijk een Englisch ontbijt op een laat lunchtijd. Maar dat mocht de pret én de smaak niet drukken.

 

Eten koken, paar maaltijden extra voor oma Joyce want die eet niet al te best dus daar verzorgen we dan wat gezonde mini-maaltjes voor. Verse tomatensoep gemaakt en gezorgd dat ook wij voor een paar dagen eten gereed hebben staan. De grote mannen Gerard en Philip hielpen mij daar een pootje bij. Dieren gevoerd en daarna met Claudetje naar Joyce. Mooi om te zien hier. Zodra ik het woord oma noem staat zij al klaar om mee te gaan... 

 

Na thuiskomst ons eten verder klaar gemaakt, tijd om even te genieten. Maar natuurlijk niet te lang want om 22.30 uur gaat alles weer naar buiten, verwachten een snackje bij binnenkomst en daarna rondje ogen schoonmaken en druppelen. Mariëlle moet nog een pil om middernacht en daarna zit onze dag er weer op. Morgen drukke dag.... 

Nieuwe reacties

22.02 | 08:28

Daar kan je toch niet boos op worden! Wat een lieverd!

...
20.02 | 10:18

Geweldig!

...
20.02 | 00:00

Wat gaan mensen toch raar met dieren om. Na bewezen diensten de fokkerij in. Als dank 😢

...
19.02 | 17:56

Hebben die mensen nou echt niks belangrijkers om zich druk te maken dan over de naam van een hond? Maak je liever boos om hoe het dier zo geworden is. Knurften.

...