Dagboek van Els

Er gebeurt hier zoveel dat ik me niet eens meer alles herinner wat ik u gisteren wilde melden. Dinsdagmiddag hadden we hier opnames voor Omroep Brabant. Eén uur en drie kwartier voor waarschijnlijk een item van 2 minuten of zoiets. Hoop gedoe en tot nu toe niets uitgezonden. Het betrof het besef dat mensen na moeten denken over de toekomst van hun huisdier als zij er zelf niet meer zijn. Het is natuurlijk een pijnlijk onderwerp maar nu natuurlijk wel actueel.

 

Verder hebben we in ieder geval de pleeg, dus tijdelijke opvang van Truus geregeld. Jan is haar nu weg gaan brengen. We hebben daar in de buurt ook een vrijwilliger die bij nood in kan springen mocht er iets niet naar wens gaan. Een lief pleeggezin, waar momenteel ook Wouter Kabouter verblijft, heeft aangeboden om de bange Springer spaniel die ik Jade heb genoemd op te vangen. Gisteren kennis gemaakt en ik heb benadrukt er goed over na te denken omdat verhuizen voor haar geen sinecure is en ze echt wel een paar maanden nodig heeft om überhaupt weer hond te kunnen worden.

 

Hondje Maaike vertrekt vanavond naar haar adoptant. Dat is een wat oudere mevrouw en een nicht van haar is zo lief om vervoer te regelen. Vrijwilligers Ria en Rene wonen redelijk in de buurt en kunnen in geval van nood inspringen. De adoptant heeft echter altijd grote honden gehad maarkiest nu vanwege haar leeftijd voor eenkleintje en onze Maaike is niet de moeilijkste.

 

Er zijn weer asperges. Goed eten is altijd belangrijk maar persoonlijk vind ik het nu nog belangrijker, goed en vers! Dus eerst aspergesoep gekookt en in de avond ook asperges gegeten! Feestje! Herder Diamond heeft oorproblemen. Zij verblijft nog in pension dus er is daar een afspraak gemaakt met een dierenarts.

 

Hond Joe moest zijn dinsdag wandeling met Jolanda missen. Hij liep kreupel! Nadere inspectie was niet eenvoudig maar we zagen uiterlijk niets wat de kreupelheid zou kunnen veroorzaken. Pijnstilling deed wonderen en inmiddels is het nagenoeg weer helemaal op orde. Alleen als hij iets te enthousiast doet speelt het nog enigzins op. Even rustig aan en dan zal het weer wel gaan.

 

Verder stromen de aanvragen voor opvang hier binnen. Morgenochtend haal ik een Bassetpup op. We doen wat we kunnen en vaak nog een beetje meer. Maar er zijn momenteel veel zorgendiertjes. De grote mannen, Gerard en Philip met hun oogproblemen. Daar is dus ook het oogprobleem van Beagle Aïda nog bijgekomen, die daar morgenmiddag overigens mee op controle moet.

Zojuist een hele lange update geschreven. Dus ik op de verkeerde knop: alles kwijt. Maar het is nu inmiddels midden in de nacht en ik kan geen nieuwe poging meer opbrengen. Dus sorry maar morgen meer...

Twee heerlijke bedjes voor het kacheltje in de kamer worden bezet door twee heerlijke wezentjes die dol zijn op zachte bedjes en snorrende kacheltjes...

Gisteren mochten we voer ophalen bij Jumper Bergen op Zoom. Natuurlijk nemen ook wij alle regels in acht maar we moeten nu eenmaal voor de dieren zorgen en ook anticiperen op de nabije toekomst. Aïda heeft oogklachten, ze heeft medicatie en die vier keer per dag haar oog spoelen met 2 verschillende goedjes en daarna ook nog druppelen met neptranen. Vrijdag moet ze op controle komen. 

 

Ik heb wat nieuw gepimpte kastjes naar hun nieuwe plaatsen gesjouwd. Zo heeft het Lente-huis een prachtig nieuw buikkastje, blij mee! Later in de middag kreeg ik telefoon van Omroep Brabant. De stichting Laat uw huisdier na is nu wel een actueel iets, of ze langs mochten komen voor beeld én een interview. Natuurlijk mag dat maar het vergt veel geregel. Ook met mijn werk, ik kan mijn buitenshuisbaas zeker nu niet in de steek laten want het is ook voor de bezetting aldaar een roerige en moeilijke periode. 

 

Gezien de voorbereidingen voor de ontvangst van de cameraman draait de wereld hier daar dan wel zo'n beetje om. Zo iemand mag geen gevaar lopen maar de dieren ook niet en dus is het voorbereiden en oppassen geblazen. 

 

Joe loopt kreupel en Gerard is niet helemaal in orde. Ik heb de koorts al opgenomen maar daar is niet echt sprake van! We missen Sofie maar we hebben geen keuze. Joe houdt niet van dierenartsen en ga met Gerard eens naar een andere dierenarts. Die hebben dan werkelijk geen idee wat ze onder ogen krijgen en willen waarschijnlijk gaan sleutelen aan alles waar hij niet onder lijdt. Dus dat is even tobben... 

 

Na een wederom nagenoeg slapeloze nacht, pijn in mijn enkel maar dit keer wel in de 'goede' enkel. Bijzonder! Vanochtend hebben Jeanet en Miranda de dierenunits gedaan. De dinsdagwandeling van Jolanda met Joe konden vanwege zijn kreupelheid geen doorgang vinden. En hier werden vanmiddag dus opnames gemaakt. Ik ben supertrots op de dieren hier want wat hebben ze het goed gedaan! De camera heeft ruim anderhalf uur gedraaid en dat voor een item van waarschijnlijk 2 minuten. Mafkees is niet bij de camera weg te houden en Philip heeft op verzoek een showtje weggegeven. Nu snel de 'verloren' tijd inhalen en knuffelen met mijn grote beer Gerard want ik maak me echt zorgen... 

 

Ik had heel veel plannen voor vandaag maar dat is volledig uit de hand gelopen. Niets van terecht gekomen! Ik had gisteren een kort bericht op Facebook geplaatst met een vraag tot pleeg voor hond bij mensen die wellicht normaliter niet in de gelegenheid zijn om een hond te hebben. Vanwege de Corona-crisis zijn echter veel mensen thuis en zou men van de nood een deugd kunnen maken. Die oproep heb ik geweten meer dan 30 reacties, helaas hadden een groot aantal daar de consequenties daarvan nog niet helemaal overzien. Leuk voor de kinderen, reden om toch naar buiten te mogen bij een eventuele lockdown van Nederland zijn maar één paar niet geschikte redenen. Maar een ieder behoefde natuurlijk wel een uitgebreid vraaggesprek en dat vreet tijd. Ik denk dat we voor de kleintjes wel geschikte plegers hebben gevonden, nu de herders nog!

 

Wat we ook nog hebben gedaan? De Beagle samengevoegd met Maaike en Truus. Gaat goed hoor! Verder was het dus een dag van voeren, uitlaten en van medicatie voorzien. Op aanwijzing van een medewerker de website van Laat uw huisdier na, bewerkt vanwege wisselende lettertypes en meer van dat soort slordigheden waaraan eerder te weinig aandacht was besteed. 

 

Vanmiddag waaide het hard. En terwijl ik de was op stond te bouwen zag ik Gerard buiten met zijn grote kop verstopt in een hoekje liggen. Omdat het een raar zicht was ging ik even kijken. Staat Mousse boven op hem te grommen, al zijn tanden bloot en grote Gerard blijft goddank redelijk onbewogen. Ik naar buiten om Mousse weg te sturen. Twee minuten later aanschouw ik door het raam van de bijkeuken exact hetzelfde tafereel. Weer naar buiten en Gerard mee naar binnen. Terwijl ik naar binnen loop hoor ik opeens een heleboel gegrom. Heeft Mousse oude Marcha te pakken. Lip kapot  dat hij in ons, mensen in het algemeen durft te bijten kan ik nog mee leven maar onschuldige mogen niet lijden onder zijn grillen en nukken. 

 

Nieuwe commentaren

02.04 | 11:15

Je gaat me toch niet vertellen dat je computer ook al 'besmet' is hè??

...
30.03 | 11:12

Mousseje, ik vind je zo lief en dat je boos bent.....oké, maar niet op je mededierenvriendjes aub!

...
29.03 | 07:57

Wat een snóepie!!!!

...
21.03 | 17:12

Claudetje is weer helemaal 'lentefris!'

...