Dagboek van Els

Monique en haar moeder werden een poosje geleden pleeggezin voor Beagle Dolly Parton. Eerder adopteerden ze vanuit de stichting ook al bejaard Jack Russel teefje Saartje wat bij John in pleeg verbleef. Dolly was inmiddels gesteriliseerd en leek klaar voor adoptie. Saartje en Dolly dachten daar beiden anders over en zijn heel erg aan elkaar gehecht. Dusdanig dat Monique en haar moeder besloten de twee niet uit elkaar te halen. Met andere woorden: Dolly mag blijven waar ze is en hoeft niet meer weg daar waar ze inmiddels gewend en vertrouwd is geraakt. Hieperdepiep hoera!

Ruim 15 jaar geleden kreeg ik de zorg over o.a. 5 moederloze herderpupjes. De kleinste van de vijf noemde we hier White Nail naar een wolf uit de indianengeschiedenis. Op een wel hele mooie dag besloten Kees en Yo haar in huis en harten op te nemen en daarmee was haar levenslange toekomst gegarandeerd. Haar naam werd Babs! Op maandag 11 januari kwam er een einde aan een heel lang, bijzonder mooi, intens gelukkig hondenleven. Dank jullie wel Kees en Yo voor alles wat Babs dankzij jullie mocht ervaren. Heel veel liefs en sterkte want wat een verdriet en wat een leegte zal dit bijzondere hondenmeiske achterlaten...

We hadden gisteren een hele lange, nare dag met als klap op de door ons zo vervloekte vuurpijl, de dood van herderin Bertha. Het ging haar niet goed, hopen tegen beter weten in, is ze vannacht om 00.45 uur in onze armen overleden. Bertha was een hele bijzondere herderin, een heel wijs, liefdevol en dankbaar dier. We zijn blij dat we haar een poosje in de watten mochten leggen maar we hadden haar graag heel veel langer gegund. Slaap wel lieve Bertha, voor altijd in ons hart. Bertha zal worden gecremeerd omdat ze gevoelsmatig dan dichter bij haar held 'gekke Bertus' zal zijn. Gekke Bertus leefde onder omstandigheden die mens en dier onwaardig waren, daardoor zijn Bertus en Bertha zorg tekort gekomen in dit leven. Maar we menen zeker te weten dat 'gekke Bertus' en onze Bertha een onverbrekelijke band hebben die wij na dit aardse leven niet willen belemmeren door haar lichaam hier te behouden. Run free Bertha, daar over de regenboogbrug...

Kijk, normaal krijg je speelgoed en dat sloop je. Rechtoplopertje ruimt de restanten ervan op en klaar met spelen. Dit speelgoed is tot op heden niet stuk te krijgen al die ik nog zo mijn best... Even uitrusten en daarna weer verder met slooppogingen.

Nieuwe reacties

Gisteren | 17:28

Ach, arm poeske. Je had haar nog zo vreselijk graag een mooi leventje gegund.

...
13.01 | 17:49

Nou, dat gaat lekker dan. Maar hopen dat je alle ellende voor een heel jaar in januari af kan werken. Maar dat zal wel niet!

...
11.01 | 17:42

Wat een naar bericht. Ze was zo heel erg op haar plek bij jullie leek mij.
Maar wat je zegt, jullie hebben haar nog heerlijk in de watjes mogen leggen.
Sterkte

...
11.01 | 16:27

Wat een mooi gebaar, petje af voor jullie besluit !
Sterkte

...