Dagboek van Els

Op de foto ziet u Ziggy, de blauwe Franse bulldog. Ik heb hem gisteren opgehaald omdat de fokker/handelaar heeft besloten om niet meer te fokken met dergelijke korte snuiten vanwege de benauwdheid. Hij loopt keurig aan de lijn en is buiten 'een ik ben nog een intacte reu plasje' zindelijk. Omdat de mopsjes vandaag vertrokken naar hun voor altijd thuis-huis zou Ziggy begin volgende week bij Charlotte in de opvang mogen. Hier verbleef hij echter in een kenneltje in de Kattine en vandaag was er iemand die hem per direct opvang wilde bieden. Even kijken hoe dat loopt maar op deze manier is hij in ieder geval de komende dagen al veel minder eenzaam dan hij hier zou zijn.

 

We hebben hier erg 'benepen' dagen achter de rug. Jan was naar de huisarts geweest vanwege gewichtsverlies. Eten als een dokwerker en steeds minder gaan wegen. Hij was doorgestuurd naar het ziekenhuis voor bloedonderzoek en een longfoto. Kregen we bericht dat er op de foto iets te zien is wat ze niet thuis konden brengen. De longarts nam contact op en nodigde ons uit voor een gesprek. Ik kan u vertellen, dat waren lange dagen en lange nachten. Vanmiddag bleek dat de klaplong die Jan in het verleden heeft gehad een vertekend beeld oplevert op de röntgenfoto. Er is 99,9% zeker niets kwaadaardigs in de long te zien en om dat ene kleine kansje helemaal uit te kunnen sluiten volgt er nog een longfunctietest en een scan. Pak van ons hart!

 

Vanochtend mochten we vijf honden ophalen uit de broodfok. Mijn God wat zijn ze er slecht aan toe. De open wonden, baarmoederontstekingen en tumoren vliegen ons rond de oren. Dierenarts Sofie gaat morgen op vakantie en ik wist al dat het geen 'even tussendoor klussen' zijn. Daarom belde ik naar onze zogenaamde reservekliniek hier in de buurt. De assistente liet me weten dat ze liever had dat ik een andere dierenarts raadpleegde. En nee, dat was geen banana split maar doodserieus! Dus weer een andere kliniek. Ik vrees met grote vrezen voor de bijbehorende kosten maar we konden geen dagdeel langer wachten met de behandeling...

 

Soms vraag ik mezelf af of ik nu daadwerkelijk helemaal gek ben. Vrezen dat Jan zo verschrikkelijk ziek is en toch 6 honden op 2 dagen ophalen. Dat is eigenlijk niet te doen, ook niet met hulp van lieve mensen. Maar ik weet dat de honden geen enkele schijn van kans hebben wanneer ik nee zou zeggen... Vandaar!

Door wederom een computerstoring nu even een update vanaf de mobiele telefoon van Jan. Daar ben ik niet heel goed maar ik doe een dappere poging. Ik haalde vanochtend een voormalig dekreutje op, Frans bulldogje. Blauw van kleur en ongeveer 4 jaar jong. De handelaar/fokker heeft besloten om gehoor te geven aan de richtlijnen niet meer te fokken met de té platte smoelen. En dat moeten wij waarderen! Ook dat hij het hondje na bewezen diensten nog een mooie toekomst gunt.

 

Jeanet en Gerrit hebben gisteren in de nieuwe unit geverfd. Was toch nog een hele klus die Jeanet vandaag heeft afgemaakt. Ziet er echt héél erg mooi uit. Jammer dat we tot 3 september op het zeil moeten wachten maar met een paar vloerkleden erin kunnen we het wel tijdelijk in gebruik nemen. 

 

Gerard had vanmiddag een beetje bloed van de braches aan zijn voorpoot. Ik vrees dat ik ze niet zorgvuldig genoeg had aangedaan. Dat mag niet meer gebeuren. Morgenochtend komen er nog 5 honden van uit de intensieve fokkerij naar hier. Ik hou u op de hoogte, desnoods op deze manier. 

Het slaapplekje van Petra werd vandaag grondig schoongemaakt en van een ander matras voorzien. Het heerlijke hondendametje is altijd zo blij en dankbaar voor alles wat we voor haar doen...
Het valt allemaal nog niet zo mee. Nog even een nachtje herstellen bij de kachel in de Kattine en dan naar wij hopen, morgen weer een heel stukje opgeknapt.

De woon- werk- gezinsituatie van aspirant adoptanten van de mopsjes waren meer dan oké en ze gaan einde van deze week dus verhuizen! Dankjewel Charlotte voor de vele kilometers en uren die je al spendeerde om een mooie toekomst voor de mopsjes veilig te stellen. Jan en ik stonden gisteren nog een uurtje vroeger op dan te doen gebruikelijk. Zodra de dieren op orde waren togen wij richting Gamma om verf aan te schaffen voor de nieuwe units. Ik schrik me iedere keer opnieuw drie slagen in de rondte van alle kosten. Maar het moet nu eenmaal gebeuren! In de middag heb ik eerst een uurtje geknuffeld met de magere opvanghond en daarna met Philip en Gerard. Jan bezocht zijn moeder en ik schreef een aantal artikelen voor mijn buitenshuisbaas. Cane Corso Philip is een heuse rampenstamper, dat wisten we al. Ook een 'ontsnappingskunstenaar' of beter geschreven, een meester in het verbreden van zijn horizon. Gisteravond liep hij buiten bij de blokhut achter onze keuken. Opeens stond hij op ons terras, voor de tuindeuren. Hij heeft manieren, dat wel want hij had een bloemetje meegebracht. Zelf uit één van onze terrasbakken gesloopt. En daar staat dan een Cane Corso met een kop om te stelen voor het raam met een 'hap vol' bloemen in zijn bek. Brave Gerard staat rustig achter het hek en wacht op zijn terugkeer...

 

Ook kwam er gisteravond nog honden visite. De klik is er nu nog afwachten of de omstandigheden gunstig uitpakken.

 

Ook vanochtend hebben we alweer de nodige tumult achter de rug. Jan dacht dat hij de ontsnappingsroute van Philip had geblokkeerd maar die had onmiddelijk een nieuwe gevonden. Philip brak uit en kleine Mousse brak in. Zeer tot genoegen van Gerard, die dacht een ander speelmaatje te hebben gevonden in de veel kleinere Mousse. Mousse is heel wat mans maar spelen met kolos Gerard gaat ons toch te ver. Jan en ik hebben onszelf zowat in vieren verdeeld want we kwamen heel even handen én ogen tekort. Na een bakkie koffie gaan we over tot de spannende orde van de dag, de operatie van Bonnie en het onderzoek van Peter-kat!

Nieuwe commentaren

18.08 | 11:04

Lieve els, ik heb net je verhaal gelezen. Wat een leven heb jij geleefd! Respect hoe je daar mee omgaat. Ik hoop dat alles nu eens op rolletjes gaat.Veel geluk.

...
18.08 | 10:19

En het argument van de assistente was????? Noem de naam van die kliniek els. Want dit is geen reclame voor die kliniek!

...
18.08 | 08:32

Beste ,
Graag wil ik het fransebulletje adopteren
Is dit nog mogelijk?
Mvg
Ronald Hijkoop

...
18.08 | 08:14

Die lacht weer.

...