Dagboek van Els

Dus na een lange en drukke maandag verzorgde een monteur een aansluiting waardoor we weer waren voorzien van telefoon. Toen bleek dus dinsdag dat de mail niet meer verzond. Ik dacht in eerste instantie niet dat het daarmee te maken had maar navraag leerde dat het wel zo was. De computer bleek ook nog trager dan anders en om in huis wifi te ontvangen moesten we ook nog drie versterkers aanschaffen wat bij elkaar bijna 500 euro extra zou kosten. Omdat we niet zonder mail kunnen ben ik gaan bellen en de dame aan de telefoon ging haar best doen om eind volgende week iemand te hebben die er wel eens naar zou komen kijken. Zelf dacht ik meer aan dezelfde dag! Een dierenopvang eerst drie weken zonder huistelefoon zetten, nu de mogelijkheid tot mailen ontnemen en dat ook nog een paar weken laten duren. Ik vertelde haar dat ik ieder dier wat hierdoor het leven zou laten op hun conto zou bijschrijven. Toen ik haar vroeg om een superieur te raadplegen wist ze niet wat dat was... Uiteindelijk heeft de dame aan de servicelijn van Caiway de verbinding domweg verbroken en toen was ik zó boos! De put aan de weg is gedurende vele maanden minstens 40 keer open geweest. Vonden die dieren hier ook al een ramp! Vervolgens kregen we monteurs, gravers die we amper konden verstaan omdat ze onze taal niet helemaal machtig waren. Van Corona hadden ze blijkbaar ook nog nooit gehoord want ze stonden gemakkelijk met drie of vier man voor de smalle meterkast te dringen en wat de één aansloot kwam een ander de volgende dag weer ongedaan maken. Contact valt er amper te krijgen met het bedrijf zelf, in ieder geval wel pas na een stijf half uurtje in de wacht hangen om dan afgescheept te worden met iemand die van toeten noch blazen weet. Om een heel lang verhaal kort te maken... Ik heb heel lang met xs4all aan de telefoon gehangen, alles terug gedraaid en ze bekijken het maar. De aardige mensen van xs4all vroegen nog of er geen contract was getekend. Als ze mij daaraan willen houden treffen we elkaar wel voor de rechter want als hun niet doen wat ze moeten doen, hoef ik het ook niet! En dan lijkt het me een mooie gelegenheid om de krachten te verenigen want dan neem ik de hele buurt, met dezelfde problemen, mee!

 

Het ging Edje opeens niet goed gistermiddag. Ik vreesde even voor zijn leven maar dat is nu echt een hondje waar je nergens mee naartoe hoeft te gaan. Je treft een dierenarts die het niet weet of de volgende die adviseerd om er een einde aan te maken. Sofie zit weer midden in de Corona zone, provincie Antwerpen. Dus dat was ook geen optie. Gelukkig is de kleine na een uurtje bankknuffelen weer bij zijn positieve gekomen en stond hij even later weer kwispelend op zijn eten te wachten.

 

Vandaag hebben we de kittens samengevoegd. Een nieuwe vrijwilligster rondgeleid die over twee weken zodra de kinderen naar school gaan haar intrede zal maken. Adele kwam kleding brengen. Ik heb bergen vol was gevouwen, heel veel telefoontjes gepleegd, een container besteld, medicijnen voor de dieren geregeld en ga zo maar door. Moeder en kittens ontwormd en nu snel de dieren voeren, ik ben al laat!

Na een korte quarantaine periode, in overleg met Sofie besloten om het afgelopen maandag gevonden kittentje samen te voegen met de drie kittens die herder Bertha eerder in de greppel vond. Veel plezier kleine schatjes, blij dat jullie veilig zijn!

Onze Hollandse herderin was gedurende haar jeugd een geliefde huishond. Te enthousiast voor de de kinderen maakte dat ze via Marktplaats werd aangeboden. Ze kwam in handen van een fokker waar ze enkele jaren doorbracht. Niet langer bruikbaar voor de fok mochten wij haar ophalen. Vanwege plaatsgebrek verbleef ze in een door ons betaald pension, de vrijwilligers Nathaly en Davy bekommerden zich over haar. Het pension bleek niet de ideale verblijfplaats maar we hadden geen alternatief. Gisteren kreeg ze bezoek van aspirant adoptanten met Hollandse herderverstand en ervaring met herplaatsers. De klik was dusdanig dat menig vrijwilliger vannacht met gekruiste vingers heeft geslapen in de hoop dat de overdenking positief uit zou pakken. Inmiddels heeft het echtpaar laten weten dat ze voor haar willen gaan. We gaan haar sterilisatie inplannen en een huisbezoek! Lieve vriendinnen van ons hebben haar sterilisatie gedoneerd dus helemaal niets staat haar nog in de weg voor een veilige en vreugdevolle toekomst bij lieve mensen. Chapeau voor een ieder die een seniorenhond van een geweldige oude dag willen voorzien!

Mechelse herderin Domino had de pech om door de fokker te worden verkocht aan mensen die niet konden voldoen aan haar energiebehoeften. Ze sleet haar dagen op een appartement met als uitloop het balkon en ontbeerde maatschappelijke socialisatie. Toen iemand vond dat het anders moest en haar uitliet schrok ze van een langs achter passerende step in het donker en dat liep uit op een bijtincident. Er werd een afspraak gemaakt tot doding van Domino bij een Zeeuwse kliniek die eerder al geen scrupulus toonde bij het doden van gezonde dieren. Vrijwilliger Martijn stak er een stokje voor en Domino ging in de noodopvang bij mensen die haar ook niet konden bieden wat ze nodig had. Een oproep op onze facebookpagina leverde diverse reacties op die door Martijn gedegen werden onderzocht. Na kennismaking en huisbezoek werd Domino overgedragen aan een liefdevolle familie waar ze meer dan welkom is. Domino is nog maar 1,5 jaar jong en je moet er toch niet aandenken dat haar leven zomaar vroegtijdig en volstrekt onnodig beeindigd zou zijn.

Er is een geweldige loterij ten bate van de dieren!
https://www.facebook.com/groups/494659250698078/

Dat is natuurlijk hartstikke leuk, helemaal fantastisch maar ook absoluut noodzakelijk. De kosten rijzen hier werkelijk de pan uit! Hond Donna kost ons momenteel 350 euro in de maand aan speciaal voer, medische begeleiding, medicatie en vitamine B12 injecties. Poes Darka moet een kostbare operatie ondergaan aan de darmen en uiteraard gaat de rest van de kosten ook gewoon door. Gelukkig hebben we ook hele mooie prijzen ter beschikking waardoor we u durven vragen om mee te dingen en daarbij de dieren te steunen...

Nieuwe reacties

10.08 | 07:45

Ik zou een móord doen voor zo'n interieur haha!
Maar het is echt mooi zeg!

...
09.08 | 08:07

Pfff, ik krijg het al warm als ik het lees. Wat goed dat iedereen toch doorzet. Wij doen niet veel meer dan met z'n 3en voor de ventilatoren hangen. Petje af!

...
06.08 | 12:34

Mail even uw telefoonnummer naar elsadams@xs4all.nl dan neem ik (Els) later even contact met u op.

...
06.08 | 10:59

Geachte
Kooiker Jessy heeft mijn interesse gewekt. Waar, bij wie moet ik zijn om samen te onderzoeken of ze misschien bij mij past ?
Vriendelijke groet,
Marlie

...