Elsje

‘WERKNAAM’ ELSJE….

In de late middag/vroege avond van dinsdag 11 juli hebben de autoriteiten besloten om mij weg te halen bij een baas die de naam baas eigenlijk niet eens waardig was. Uitgemergeld en verzwakt werd ik geacht maar liefst 6 pups te zogen, iets waar ik op dat moment niet eens de kracht voor had. Ik mocht een nachtje in liefdevolle opvang logeren bij stichting Dier en Project omdat de afstand met het asiel waar ik op dat moment met kroost en al terecht zou kunnen op dat tijdstip niet te overbruggen leek.

 

Een aantal dames omringden mij met veel liefde en met twee van hen bezocht ik dierenarts Ingrid die mijn ‘melkproductie’ wist te stimuleren. Twee andere dames pasten op mijn pupjes…. Ik toonde me lief en dapper, vooral dapper want ik gaf meteen mijn hart aan Els waardoor ik op mijn beurt ook haar hart weer wist te winnen. Die nacht bleef ze bij me. De pups één voor één samen met ons op de bank om te drinken. Tegen de ochtend was het wondertje geschied en lagen er zes pupjes tevreden te ‘lurken’ waarna ze spontaan in slaap vielen.

 

Aan het einde van de ochtend van 12 juli werd ik opgehaald en naar het dierenasiel te Almelo gebracht. Els en de mensen die me ophaalden beloofde mij een betere toekomst. In het asiel  kreeg ik de naam Elsje en bekommerde men zich om mij en het grootbrengen van de pups. Mijn flink uit de kluiten gewassen kindjes vlogen als warme broodjes over de toonbank, voor mij was geen belangstelling. Na sterilisatie volgde een uitruiling met een ander asiel….

 

Maar ook de clientèle van het asiel in Enschede liepen allen mijn kenneltje voorbij. Mijn naam werd  Esrah maar ook dat mocht allemaal niet baten. Elsje of Esrah, ik bleef alleen achter in mijn kenneltje, achter tralies! En ondanks dat ik in mijn ‘vorige leven’ samenwoonde met twee staffordmannen waarvan ik vele nakomelingen baarde, gedroeg ik me niet erg aardig tegenover soortgenoten. Eigenlijk ben ik een superlieve hondenmeid maar de frustraties spelen me parten. Nog geen drie jaar oud en nog geen spoortje geluk gekend! Dan begin je de een beetje te verliezen.

 

En toen werd er naar het asiel gebeld. Els van Dier en Project had mij gespot op de website van het asiel in Enschede. Of het een optie zou zijn om tijdelijk bij Dier en Project in de opvang te komen? Ik was immers destijds op hondenkousenvoetjes zo haar warm kloppend hartje binnengewandeld en er bleek geen dag voorbij te zijn gegaan zonder dat ze aan mij dacht… Het asiel moest in overleg. Laat ze in Godsnaam toezeggen. En dat deden ze! Een Dier en Projecter nam een vrije dag van kantoor, toog vanuit het uiterste puntje van West Brabant naar Enschede en haalde mij op…

 

Elsje terug naar Els! Omdat ik niet met andere soortgenoten overweg kan hebben ze me hier weinig vrijheden te bieden en een jonge meid als ik heeft dat natuurlijk wel nodig. Ook kan ik niet samen met grote Els de avonden op de bank doorbrengen want daarop liggen hier al een aantal bejaarde honden die haar aanwezigheid, kroeltjes en aaitjes ook niet mogen en kunnen missen. Ik heb wel een eigen bank én een bed! En daarop wacht ik nu zonder tijdsdruk maar wel verlangend op een eigen thuis met bijbehorend verwenmens! Want dat verdien ik! Zoals alle honden en hondjes dat verdienen, ik misschien zelfs nog wel een beetje meer na alle doorstane ellende…

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

L. van der Bie | Antwoord 04.12.2017 22.18

als ze ook met katten overwegkan will ik haar heel graag adopteren omdat onze bully jannes voor 2 maanden terug overleden is. Wij wonen net over de grens.

Els 29.12.2017 13.32

Jammer dat ik geen reactie meer van u mocht ontvangen.

Els 06.12.2017 10.52

Stuur even een mailtje naar elsadams@xs4all.nl met daarin je telefoonnummer dan neem ik even contact met je op.

Judith | Antwoord 07.10.2017 08.21

Wat een ellende toch weer voor dit dier.
Helaas zit ik echt 'vol' zoals je weet anders was ze hier heel erg welkom.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.01 | 15:52

Heel veel sterkte met het verlies van lieve Kika !
Veel liefs van Marlise, Christophe en Diego.

...
14.01 | 15:08

Rust zacht lieve onvergetelijke KiKa.
Heel veel sterkte voor Jolanda, Els en Jan en alle verdere betrokkenen

...
14.01 | 12:32

Heel veel sterkte Els met het verlies van KiKa en je gezondheid.
Lieve groet Lyda

...
13.01 | 17:08

Lekker dan. Hou dat maar goed in de gaten.Als je enkel niet goed komt ligt de verantwoording bij degene die het zo gegipst heeft lijkt me.
Verdorie, ook dat nog

...
Je vindt deze pagina leuk