Buddy

Buddy is besproken

Buddy is besproken en zal in verband met een ziekenhuisopname van de aspirant adoptant, zo ongeveer eind juli gaan verhuizen.

Buddy

Buddy is medio april 2018 in het asiel terechtgekomen. Hij is geboren in oktober 2016, dus nog een jonge jongen, middenin zijn puberteit. Tijdens de cursus die er met Buddy werd gevolgd wilde men hem op zijn rug leggen en toen heeft hij de trainer gebeten. Buddy zou zich tegenover zijn eigenaar dominant hebben gedragen maar tegenover vreemden zou het wel een onderdanige hond zijn. Dan denk ik persoonlijk dat Buddy's opvoeding gestoeld was op de lang achterhaalde dominantie-theorie en dat Buddy slechts onzeker is geworden door het dominante gedrag van de mens tegenover hem. Let wel, dit is slechts een aanname want ik was er uiteraard niet bij aanwezig.

 

Buddy zou met alles en iedereen goed op kunnen schieten maar raakt in paniek wanneer hij denkt dat iemand hem aan de riem wil corrigeren. Dit lijkt me een aannemelijk gevolg van de voor ons onvoorstelbare behoefte om een hond op zijn rug te leggen. In het asiel liepen de spanningen voor Buddy té hoog op. Andere honden begonnen hem te prikkelen en wanneer die vanachter de tralies lelijk tegen hem deden begon hij ook tegen hen uit te vallen. Dan trek je zo'n hond daar uiteraard vandaan en dat leek voor hem dus weer op een aangelijnde correctie. Vanuit het oogpunt van het asiel was hij dan ook onherplaatsbaar. Een medewerkster die met hem begaan was nam contact met ons op.

 

Op 4 mei 2018 kwam Buddy bij ons in de opvang. Het is een pretletter en een 'badeendje'. Echt de vrolijke jonge hond die men mag verwachten bij een border collie van zijn leeftijd. Jan oefent met hem aan de riem en voorkomt dat hij de hond terugtrekt. Met andere woorden, Jan wordt een beetje uitgelaten door Buddy maar een tijdelijk compromis sluiten is helemaal niet zo erg. Op deze manier vindt Buddy hier even de rust die hij zo hard nodig heeft. We zijn ervan overtuigd geraakt dat Buddy met geduld in de toekomst probleemloos aan de riem kan lopen. Maar indien u over een grote tuin/terrein beschikt en Buddy niet aan de riem hoeft, is het eigenlijk nu al een probleemloze hond.

 

Natuurlijk heeft Buddy hier opvang zonder tijdsdruk maar we moeten wel eerlijk blijven. Een border collie leeft voor de interactie met zijn mens en dat moet hij hier nu een beetje ontberen. Hier is en blijft het delen met velen. Bovendien is hij op dat ene 'mankementje' na een hele gemakkelijke en heerlijke hond die zonder enige beperkingen deel uit kan maken van een familie. Want dat is wat deze hond nodig heeft, liefde, veiligheid en vertrouwen.

 

Voordat Buddy in het asiel terechtkwam kon hij goed opschieten met andere honden. Gedurende zijn verblijf in het asiel is dat veranderd. Hier gaat het weer langzaam de goede kant op. Voor de echte border collie liefhebber, kenner van dit ras en met begrip voor zijn verleden is Buddy ter adoptie. En het zouden natuurlijk ook de echte liefhebbers van dit ras moeten zijn die zich geroepen voelen om een licht beschadigde ziel een nieuw kans te bieden.

 

Voor meer info kunt u even bellen met Dier en Project: 0165 366630 of met de mob tel van Jan: 06 53293500

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

a.chamlal | Antwoord 28.06.2018 11.01

<3 <3 <3 Volgens mij ben je prachtig hoor Buddy

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

Gisteren | 19:40

Welke Dirk? We hebben hier één oud hondje wat we Dirkje noemen. Met hem gaat het fantastisch en hij blijft bij ons.

...
Gisteren | 18:46

Ik hoop dat Dirk zijn verhaal ook zo’n happy end krijgt.

...
Gisteren | 17:57

ja zo een hond moet jij inlaten slapen de doet het nu altijd daar heeft castratie ook niet geholpen. ja lief de volgend keer bijt hij kindere

...
17.08 | 19:27

Ik had het al vernomen van Rozemarijn. Wij kijken erg uit naar de kennismaking.

...
Je vindt deze pagina leuk