Proefdieren in Ned.

Proefdieren/dierproeven.

Voor het misbruiken van dieren in dierproeven kunnen we niet eens de juiste bewoording vinden. Mensen die baat/geldelijk gewin/economisch belang of domweg hun ego strelen met hun betrokkenheid bij dierproeven verkondigen een dergelijk groot arsenaal aan drogredenen dat verweer teveel omvattend zou worden.

Dierproeven zouden nodig zijn om (mensen)levensreddend werk te verrichten. Testresultaten zijn verplicht om medicijnen te produceren!

Laten we ons beperken tot de meest simpele redenen om tegen dierproeven te zijn zoals ze in de huidige omstandigheden wettelijk zijn toegstaan.

Vanwege commerciële belangen van de diverse laboratoria worden testresultaten NIET openbaar gemaakt. Daardoor worden in talloze laboratoria tegelijkertijd dezelfde dierproeven uitgevoerd die in alle laboratoria tegelijkertijd heel veel verschillende dierenlevens kosten. U begrijpt dat dit volkomen nodeloos is. Een wereldwijde databank voor testresultaten, ongeacht goede of slechte afloop, spaart miljoenen dierenlevens!

Nu kan het zelfs voorkomen dat de resultaten van een uitgevoerde test op dat moment voor een bepaalde opdrachtgever niet relevant is. De resultaten komen in een laatje terecht en elders start hetzelfde onderzoek met hetzelfde ongerief en hetzelfde aantal dodelijke dierlijke slachtoffers om hetzelfde testresultaat te verkrijgen.

Waarom willen wetenschappers/belanghebbende NIET meewerken aan het uitwisselen van testresultaten. Dat is simpel. Niemand wil de door hem behaalde en betaalde (al dan niet negatieve) resultaten prijsgeven zonder geldelijk gewin. Bovendien schuilt er in de meeste wetenschappers een groot ego. Het is zijn onderzoek, zijn resultaten en verder uitgewerkt zou hem dat eeuwige roem kunnen bezorgen.

Voorbeeld. De Mexicaanse griep behoeft een vaccin. Wereldwijd gaan de diverse laboratoria op zoek naar hét vaccin en er ontstaat een competitie om als eerste met het afdoende vaccin te komen. Dus wereldwijd worden tegelijkertijd alle benodigde testen uitgevoerd! U moet zich daarbij voorstellen dat zelfs binnen Nederland op zo'n moment tienduizenden proefdieren het leven laten voor een test die ook op een gering (echt heel klein) aantal dieren uitgevoerd zou kunnen worden. Mits men maar de bereidheid kende om informatie uit te wisselen.  

Maar die heeft men niet! Iedereen wil wel als uitvinder te boek staan en de commerciële belangen van de opdrachtgevers/laboratoria zijn immens groot!

Een bedrijf kan werkelijk helemaal binnenlopen bij het kunnen claimen van een dergelijk 'uitvinding'. Dat dieren daarvoor onnodig lijden en gedood worden is daaraan volkomen ondergeschikt.  

Uw kop

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

T. W. | Antwoord 21.01.2020 11:31

Ik zit naar dat plaatje over dieren proeverij te kijken naar de merken. Sommigen had ik ook. Ik ga dit delen. Mensen horen dit meer te weten.

Ineke | Antwoord 22.11.2018 14:19

Zijn hier ook de in China e.d gedane dierproeven meegeteld. Veel merken zijn met de nieuwe europese wetgeving naar dit soort landen gegaan om door te testen.

Barend | Antwoord 24.09.2014 02:21

Het vervangen van dierproeven door moderne technologieën is in het belang van de Volksgezondheid. Financiering van alternatieven dient prioriteit te hebben.

Barend | Antwoord 24.09.2014 02:19

Het rendement van dierproeven is op z'n minst discutabel. Zie de povere staat van de inwendige geneeskunde.

Barend | Antwoord 24.09.2014 02:17

Dierproeven zijn immoreel. in een beschaafde samenleving is het nimmer zo dat het doel alle middelen heiligt.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

28.06 | 10:30

Heel veel sterkte. Fijn dat Flo nog zo heeft mogen genieten bij jou.

...
28.06 | 07:54

Je had haar nog zoveel jaar gegund.Je hebt nog wat goed kunnen maken wat anderen haar hadden aangedaan.Dat maakt niet dat je minder verdriet hebt.
Veel sterkte

...
21.06 | 14:32

Ik zei nog zo laat me niet alleen.

...
21.06 | 07:25

Ik herinner mij dat rotverhaal nog.Maar wat heeft Amon uiteindelijk geboft.Als het verdriet wat afgezwakt is, herinner je de mooie dingen! Hier doen we het voor

...
Je vindt deze pagina leuk