Denkbeelden

KLEINE DINGEN, GROOT VERSCHIL.

When we honor what we know, in our hearts. We live in harmony, with all life.

OPKOMEN VOOR DE RECHTEN VAN DIEREN.

Vroeger werd men nogal eens met argusogen bekeken, en vroeg men zich zichtbaar af waar de geiten-wollen-sokken waren gebleven wanneer iemand zich wilde inzetten voor de rechten van het dier. Mensen onthielden zich maar zelden van commentaar en in mijn geval vroegen ze zich af of ikzelf niet voldoende dieren bezit om ter eigen bevrediging voor te kunnen zorgen. Moest ik me dan ook nog zo nodig in algemeen geaccepteerd leed van o.a. slachtvee en proefdieren verdiepen? Me zelfs bemoeien met het leed der dieren elders op de wereld? Het antwoordt op die vraag is echter ja en nee tegelijk.

Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zou ik een stuk gelukkiger en zeker veel gemakkelijker leven indien ik mij niet zou verdiepen in het vele leed wat dieren nu eenmaal wordt aangedaan. Maar struisvogelpolitiek ligt niet in mijn aard. Er gebeuren nu eenmaal de meest vreselijke dingen met dieren, allerlei dieren. Dieren in de bio-industrie, proefdieren, dieren in de amusementsindustrie, verwaarloosde dieren en ga zo nog maar even door. Ik verdenk mezelf ervan dat ik waarschijnlijk al in mijn prille jeugd stiekem de belofte heb gedaan tegenover deze dieren dat ik zou proberen om met alles wat binnen mijn vermogen ligt, hun wrede lot wat te verlichten en onder de aandacht te brengen. Maar bovenal wil ik proberen om mensen bewuster te maken.

Desalniettemin kunnen mensen die niet graag met hun neus op de feiten worden gedrukt, deze pagina maar beter overslaan!

Els Adams, voorzitter stichting Dier en Project.

OUDERS VAN NU.

OUDERS VAN NU.

Spelen een uitermate belangrijke rol in de toekomstverwachtingen van moedertje natuur, onze flora en fauna. Zij zijn verantwoordelijk voor de opvoeding van de toekomstige rentmeesters der natuur. Men moet kinderen niet alleen leren om van dieren te houden, maar ook om dieren te waarderen en respecteren, zoals een goede vriend. Als één van ons. Dieren zijn net mensen, want wij mensen zijn ook dieren. Een intelligent zoogdiersoort. Wanneer je dat realiseert wordt het beschermen van alles om ons heen ook een stukje vanzelfsprekender. Er is slechts verschil in rangorde, niet in soort. Ieder levend wezen heeft het leven eigenlijk te leen, het blijft iets tijdelijks. Dat maakt ons tot een soort rentmeesters van de natuur. Daarin zijn we niet altijd even succesvol geweest. Maar wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Ook uw kinderen komen er vroeg of laat achter dat shampoo op dieren wordt getest en dat het vanzelfsprekende stukje vlees wat ze dagelijks eten afkomstig is van dieren, uit misschien wel de bio-industrie.

Zullen uw kinderen het u later niet kwalijk nemen wanneer u ze nu, willens en wetens, bewust onbewust laat van deze feiten. Het is een taak van ouders van nu om kinderen te informeren, en het is niet meer of minder dan hun goed recht om het te weten. Zodoende kunnen ze op den duur zelf een keuze maken tussen goed en slecht rentmeesterschap. Ik hoop van harte dat ouders en opvoeders daar eens over nadenken! Want een idealist zoals ik, leeft in de overtuiging dat men in de toekomst zal neerkijken op de wijze waarop wij in onze huidige samenleving met dieren omgaan.

De tekst op de pagina denkbeelden is een soort compilatie, het geeft in zijn totaliteit een beetje een beeld van hetgeen wij graag onder uw aandacht willen brengen. Dus ook onbewust en onbedoeld dierenleed.

WANT BEWUST ZIJN VAN HET VERSCHIL,

Er zijn nog zoveel mensen die niet beseffen dat cosmetica, maar ook schoonmaakmiddelen, onkruidverdelgers en dergelijke, nog steeds worden getest op dieren. Volstrekt overbodig! Natuurlijk vinden ook wij van Dier en Project dat alles wat wij gebruiken volkomen veilig moet zijn, maar voor het testen daarvan zijn ruim voldoende alternatieven voorhanden. Sommige fabrikanten weigeren gewoonweg om deze alternatieven te gebruiken en blijven traditiegetrouw testen op dieren. Weiger om hun producten te gebruiken.

U kunt op simpele wijze aan de weet komen welke producten niet op dieren zijn getest, namelijk door het consumentengidsje van Proefdiervrij aan te vragen. De daarin opgenomen producten kunt u met een gerust hart kopen en gebruiken. Het is prettig om te ervaren hoe goed het voelt wanneer u wat bewuster en daarmee diervriendelijker inkoopt.

Zie onder submenu van deze pagina het filmpje proefdieren.

KINDEREN

DIERENLIEFDE VEROORZAAKT VAAK DIERENLEED.

Kinderen zijn meestal verzot op dieren. Gelukkig maar! Een ideaal dagje uit met de kinderen brengt menigeen door in dierentuin, dolfinarium, kinderboerderij of in het circus. En juist de omstandigheden waarin deze dieren verkeren geven kinderen een verkeerd beeld van de wijze waarop dieren in staat zouden moeten zijn om te leven, omdat ze vaak onder erbarmelijke omstandigheden worden gehuisvest en om commerciële redenen worden gehouden.

Een ijsbeer, ijsbeert in het wild niet een hele dag op en neer.
Dieren in gevangenschap vertonen vaak een stereotype gedrag, wat verveling en een gebrek aan interactie verraad. Een tijger in het wild, zijn territorium bestrijkt vele tientallen kilometers. In gevangenschap moet hij het doen met een paar vierkante meters. Vaak deelt hij die ook nog, geheel tegen zijn natuurlijk gedrag in, met een aantal soortgenoten.

Mensen die van wilde dieren houden, houden van hun snelheid, hun ongerepte vrijheid, van hun aard en hun wilde niet te temmen ziel. Ze hebben respect voor het onvoorspelbare, voor de ontembare blik in hun ogen. Die mensen, die echt van wilde dieren houden willen ze niet aaien, noch in hun vrijheid beperken, niet door een hoepel zien springen of op een krukje zien zitten.Die mensen voelen slechts verslagenheid of soms ook iets van haat als ze kijken naar de angst in de ogen van kunstenvertonende wilde dieren. Want zoveel moois, wat eerst te lezen stond in de ogen van zo'n dier, moest plaatsmaken voor pure angst en gedwongen onderworpenheid aan de mens. De mens die niet echt van wilde dieren houdt. En heel veel van die mensen gaan gewoon naar een circus.

In het submenu van deze pagina vindt u; circus/dierentuin
 
 

Kinderboerderijen

Op kinderboerderijen en in stadsparkjes zijn vaak jonge dieren te bezichtigen. Dit trekt uiteraard veel extra (betalende) bezoekers, want wat is er nu nog vertederender dan jonge dieren? Veel dieren baren echter meerlingen. Waar blijven al deze jonge biggetjes, lammetjes, kuikentjes, jonge geitjes, kalfjes en dergelijke? Heeft u zich dat weleens afgevraagd? Waarschijnlijk niet. Van mannelijke exemplaren heeft men al helemaal snel een overschot, je hebt immers maar één mannetje nodig om de dames te bevruchten. Mits men dat al niet kunstmatig laat doen. Hoe men over het algemeen het ruimtetekort oplost en waar deze dieren uiteindelijk terechtkomen..........

In samenwerking met de stichting Melief wist Dier en Project op het nippertje heel veel 'kinderboerderijdieren' op het nippertje van de slacht te redden. Vaak worden de dieren via de achterdeur gewoon verkocht aan veehandelaren, waarna ze als vleesvee, al dan niet ritueel, geslacht zullen worden. Het boeit uitbaters van kinderboerijen maar zelden wat er met hun voormalige bewoners zal gebeuren! Wat ze wel boeit; een aantrekkelijk aanbod van dieren waar u en uw kinderen op afkomen! 

Kippen, kalkoenen, schapen, geitjes, varkens en alle andere dieren vallen ooit ten prooi aan overcompleet binnen een kinderboerderij. Ze verdwijnen in de meeste gevallen zonder pardon richting slachthuizen!

Dolfinaria

In een dolfinarium wordt u vaak geconfronteerd met in het wild gevangen dolfijnen. Deze dieren werden op gruwelijke wrede wijze weggerukt uit hun familie, waaraan ze zo innig gehecht zijn. Ze worden zonder pardon verkocht, uit hun natuurlijke, vertrouwde omgeving weggehaald. Slechts weinige overleven de massavangst. Deze 'bofkonten' mogen dan binnen het bassin van een formaat wat hun natuurlijke sonarsysteem volledig zal vernietigen, hun kunsten vertonen. Vele anderen stierven tijdens de vangst, of tijdens het miserabele transport aan de opgelopen blessures, uit pure angst, van verdriet of aan maagzweren veroorzaakt door stress. De toenmalige trainer van dolfijn Flipper  schaamt zich zo voor alle ontberingen die hij Flipper heeft laten doorstaan dat hij zich nu met zijn hele ziel en zaligheid inzet om het misbruik van dolfijnen een halt toe te roepen.

Onder het kopje dolfijnen vindt u op één van de subpagina's van dit item een gruwelijke video waarop de dolfijnenvangst te zien is! Ongehoord gruwelijk!

DIERVRIENDELIJK ETEN

Over het al dan niet eten van vlees bestaan nog vele misverstanden. Tegen het helemaal niet nuttigen van vlees is vanuit het oogpunt der gezondheidsredenen helemaal niets in te brengen. Maar het eten van vlees is voor veel mensen nog steeds onlosmakelijk verbonden met de traditionele maaltijd. Het is niet aan mij om te beslissen of u al dan niet uw stukje vlees eet, maar indien een ieder van ons eens wat bewuster, gezonder en minder traditioneel zou eten, dan had de bio-industrie in ieder geval al geen schijn van kans meer. Bio-industrie staat voor massa-industrie, het massaal vernietigen van het leven der dieren.

Dieren binnen de bio-industrie verkeren in dieronwaardige omstandigheden. Met de huidige vleesvervangers is niets mis, u ziet en proeft geen verschil met echt vlees, waarschijnlijk is het wel beter en lekkerder voor uw geweten. Mocht u toch uw stukje vlees niet willen missen, er is ook een ruime keuze aan scharrelvlees. Deze dieren hebben tenminste nog een ietsjes dierwaardig leven kunnen leven.

Maar tussen de vee-industrie en het stukje vlees op je bord zit nog een stap waar veel mensen liever niet over nadenken: de slacht. In Nederland worden elke dag meer dan een miljoen dieren doodgemaakt. Dat zijn er gemiddeld 650 per minuut, dag en nacht, jaar in jaar uit. Veel van deze dieren leveren een verschrikkelijke doodsstrijd voordat zij dood zijn.

En beste vleeseters, ga nu niet zitten piepen want ik zocht de minst bloederige uit! Met dank aan Wakker Dier.

Weet wat je eet...

Alle slachthuizen volledig van glas maken zodat iedereen zich bewust zou moeten worden hoe een dier van een levend wezen met gevoel, een kloppend hartje, angst en pijn kennende, zomaar opeens kapotgemaakt en vermalen wordt!

Bloed in je worst....

Eet smakelijk!

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

20.05 | 10:09

Rust zacht lieve Sofietje en veel sterkte voor de betrokkenen.
Wat een ontzettend verdrietig bericht.

...
19.05 | 17:15

Fijn dat Sofietje nog een mooie tijd gehad heeft maar triest dat het niet langer heeft mogen duren. Heel veel sterkte.

...
19.05 | 17:07

Och Nique, wat een vreselijk triest bericht van Sofietje. Ik hoop dat de mooie tijd die ze bij jou heeft mogen hebben een troost voor je kan zijn.

...
19.05 | 15:59

Jammer dat Sofie het ondanks alle goed zorgen niet heeft gered. Sterkte toegewenst met dit verlies.

...
Je vindt deze pagina leuk