Tygo

Tygo

Tygo had de pech aan zijn hondenkont hangen…

De drie jaar jonge Pitbull Tygo is met recht een pechvogel te noemen. Aangeschaft door en opgegroeid bij een genotsmiddelen afhankelijke persoon en toen de situatie onhoudbaar werd hij overgedragen aan een vriend die leefde onder vergelijkbare omstandigheden. Dus ook daar was geen toekomst voor hem weggelegd.
Deze persoon wist echter niets beter te doen dan Tygo aan een hek te binden binnen zijn voormalige leefomgeving. De dierenambulance wist in samenwerking met de buurtagent Tygo uit zijn benarde positie te bevrijden. Omdat de eigenaar bekend was bleek het gecontacteerde asiel niet bereid om zonder betaling van het vastgestelde afstandsgeld de hond op te nemen. Maar betaling van dat bedrag behoorde niet tot de mogelijkheden van de voormalige eigenaar. Reeds in de avonduren werd Dier en Project benaderd en die kocht een tijdelijke opvangmogelijkheid voor Tygo. Inmiddels is Tygo gecastreerd, gechipt, in orde met alle entingen en verblijft hij alweer geruime tijd in pleeg bij één van onze vrijwilligers. Die pleegaanvraag is gedaan op basis van het vertrouwen dat we voor een Pitbull zoals Tygo binnen een redelijk kort tijdsbestek een geweldig voor altijd thuis-huis zouden vinden. Want in zijn Pitbull-soort is Tygo een schat van een hond maar hij beschikt wel over de bij zijn rasgroep behorende mentaliteit en vitaliteit.

 

Voor de echte liefhebber een droom van een hond. Tygo is een sportief type, springt huizenhoog, zwemt als de beste en is zeer mensgericht. En toch heeft hij nu al diverse mislukte kennismakingen achter zijn prachtig witte hondenkiesjes. Recent dachten we de spreekwoordelijke speld in de herberg te hebben gevonden en na wederzijdse huisbezoeken, afgifte van de door ons geschreven ‘gebruiksaanwijzing’ en op advies van een in ‘powerdogs’ gespecialiseerde gedragsdeskundige lieten wij Tygo met een gerust hart achter. Nog dezelfde dag besloot de adoptant om tegen alle adviezen in Tygo kennis te laten maken met een soortgenoot die hem ‘op de huid zat’, onze Tygo met zijn atletische bouw kwam als overwinnaar uit de strijd die ontstond. Godzijdank bleek de schade niet onoverkomelijk maar uiteraard hebben wij Tygo direct terug opgehaald. We kunnen echter niet met terugwerkende kracht voorkomen dat Tygo wederom een negatieve ervaring opdeed. Met alles wat we in ons hebben zijn we nu op zoek naar een aspirant adoptant met Pitbullverstand. Iemand met begrip voor zijn verleden, die kennis van de rasgroep heeft en zich van tevoren realiseert waar hij/zij aan begint.
Tegenover soortgenoten is Tygo wisselend maar zeker niet geschikt om ermee samen te wonen. Tygo kan niet met katten en is veel te energiek voor kleine kinderen.

 

De Pitbullkenner is bekend met het hoge en gemakkelijk te prikkelen energielevel waarop door een consequente en stabiele begeleider constant geanticipeerd dient te worden. Autorijden vindt Tygo geweldig, hij is zindelijk, kan na gewenning aan de nieuwe situatie goed een paar uurtjes alleen zijn, het trekken aan de riem wordt minder maar hij is behoorlijk sterk. Een adoptant die binnen een stabiele leefomgeving letterlijk en figuurlijk stevig in zijn schoenen staat is Tygo’s ideale match. We hopen toch zo dat ook hij zijn gedroomde mand mag vinden bij een adoptant die voor de volle 100% voor Tygo gaat!

 

Bij weloverwogen interesse kunt u contact opnemen met stichting Dier en Project, mail uw woon- werk- en gezinssituatie naar info@dierenproject.nl of bel 0165 366630. Bij een mogelijke match brengen die u in contact met zijn pleegadres.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

20.10 | 12:10

Waar verblijft dit schatje?

...
19.10 | 08:13

Hij is zo mooi dat je eigenlijk een vitrinekast speciaal voor hem op maat moet laten maken!

...
18.10 | 08:00

Heb het programma niet gezien maar het zal wel weer aan alle kanten rammelen Ben benieuwd wat mevrouw Lust met deze overduidelijke brief doet. Vermoedelijk niks

...
17.10 | 00:18

Ik ben zeer benieuwd naar het antwoord op deze meer dan duidelijke brief, mochten ze daar vanuit die redactie toe in staat zijn en de moed op kunnen brengen....

...
Je vindt deze pagina leuk