Donna

Turkse herderin Donna

Turkse herderin Donna

Donna is één van de grootste pechvogels die wij ooit in ons midden hebben gehad. In het verleden wisten we haar op het nippertje van de dood te redden terwijl ze in een asiel verbleef. We namen haar op, ze bleek verweekte benchvoeten te hebben en dat alleen al getuigt van een zeer onaangenaam verleden. Een Turkse herder heeft behoefte aan veel ruimte, aan relatief veel vrijheid en geen langdurig benchverblijf. Alhoewel dat laatste natuurlijk voor geen ene hond goed is. Donna werd gesteriliseerd, ze verbleef in eerste instantie in opvang bij iemand die niet met haar krachten overweg kon. Hier bleek ze een wereldhond maar inderdaad wel met specifieke behoeftes. Uiteindelijk werd ze geadopteerd door schatten van mensen op wiers hobby-boerderij Donna helemaal tot haar recht kwam. Omdat de mensen wat ouder waren hadden we bij adoptie al geinformeerd naar haar toekosmt indien er zich calamiteiten zouden voordoen. Ook die toekomst leek gegarandeerd. Alles leek in kannen en kruiken en de vrouw des huizes belde met regelmaat om de liefde voor Donna nogmaals te bevestigen.

 

Helaas is het afgelopen jaar haar de mannelijke helft van het adoptantenpaar overleden, zoonlief neemt de boerderij over maar niet de zorg voor Donna. Hij heeft namelijk zelf een Ridgeback en na een periode van geduld is de samenvoeging wel gelukt maar zodra er eten in het spel is loopt het vaak mis. Ik heb gevraagd naar de mogelijkheden om voor Donna een onderkomen te creëren op het terrein waarop ze zo gewend is, het terrein wat haar zo lief is maar dat behoort helaas niet tot de mogelijkheden. Daarom moet Donna nu, op 5 jarige leeftijd, wederom op zoek naar iemand die haar toekomst zeker stelt. Die haar tot aan haar natuurlijke dood trouw wil beloven.

 

Let wel: dit ras valt wel onder de noemer herderachtige maar een Turkse herder is veel zelfstandiger/onafhankelijker dan de meeste andere herdersoorten. Hun wil to please is zeker aanwezig maar staat niet te trappelen om voorrang te verlenen aan eigen initiatief.

 

Donna verblijft op de boerderij regio Leiden totdat haar geliefde bazinnetje gaat verhuizen. Bij goed doordachte interesse kan men contact opnemen met ons om een afspraak te maken om deze mooie hondendame in het echt te ontmoeten. Mail naar elsadams@xs4all.nl of bel 0165 366630

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

18.01 | 08:05

Jan, een heel fijne dag wensen is nu met de ellende van Buffy niet direct aan de orde vrees ik, maar toch hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.

...
16.01 | 17:50

Een hoge rekening is heel akelig maar als je dier dan maar beter wordt.
Nu weet je eigenlijk nog niks. Het beste er maar van hopen.

...
16.01 | 07:56

Ik zou haar ook zeker niet in een kliniek achter laten. Maar ik zal wel de mooiste kaars aansteken die ik heb.

...
15.01 | 12:48

Een kilootje meer of minder …. is heel veel dierenwelzijn waard!

...
Je vindt deze pagina leuk