Te Koop

Doe uw konijn en uzelf een plezier: neem een Koppel konijnen of een ram als huisdier!

Hier wat aanwijzingen voor de koop van de konijntjes.

wij kunnen een konijntje pas vast reserveren nadat het aankoopbedrag is overgemaakt.

dit om te voorkomen dat wij met konijntjes blijven zitten omdat kopers niet op komen dagen. (gebeurt nogal eens)

 

wij kunnen evt. ook konijntjes per kleindier koerier versturen binnen nederland.  Hiervoor wordt een speciale dierenvervoer service gebruikt.

kosten hiervoor zijn ongeveer 50 euro per 10 kg vracht. (voor de duidelijkheid de konijntjes worden dan apart vervoerd in een speciale personenauto voorzien van airco etc. dus niet per post! en persoonlijk door de koerier aan de deur afgeleverd)

 

 

Over het samen houden van konijntjes krijgen wij regelmatig vragen:

de beste optie voor jonge en oudere konijntjes is gecastreerde ram samen met een of meerdere voedsters.

rammetjes kunnen tot een maand of 4 bij voedsters samen gehouden worden, maar daarna moeten ze ook gecastreerd of apart gehouden worden, anders worden het babies:))

ook voedsters die op jonge leeftijd aan elkaar gekoppeld worden kunnen zeer goed samenleven. voorwaarde is dan wel genoeg ruimte en ze moeten op jonge leeftijd (tot ongeveer 12 weken)  bij elkaar zitten.

dit gaat het beste met nestzusjes, maar ook voedsters van dezelfde leeftijd uit verschillende nesten kunnen goed samen mits ze ook jong genoeg bij elkaar gezet worden.

als laatste optie heb je dan nog twee rammetjes, dat kan, maar dan alleen twee nestbroertjes die je ook gelijk met 4-5 maanden laat castreren, voordat de hormonen gaan spelen.

 

al onze konijntjes zijn goede hooi-eters, en vragen ook het liefst elke dag vers hooi!

wij voeren gewone groene konijnenbrok, voornamelijk van het merk Haevens. (cuni hobby pro en de M5 opfok)

Aanvullend ruwvoer in de vorm van  Hooi, Bio luzurne (zonder Melasse), Heucobs , Barley rings en Hartog grasmix! ter afwisseling,  alle konijntjes krijgen regelmatig een stukje oud brood of wortels. In de zomer krijgen ze regelmatig gesneden gras en onkruiden uit het land om ons huis. Wij voeren zeer weinig tot geen voor menselijke consumptie geschikte groenten als sla, witlof, andijvie etc. om zoveel mogelijk darmproblemen te voorkomen houden wij het groenvoer zo natuurlijk mogelijk, uit de wei dus.

de meeste van onze konijntjes (op een enkele ram na) zijn gewend aan een plasbak en zijn zindelijk.

 

Volwassen rammen op deze pagina kunnen we voor u laten castreren. u betaald dan 45 euro van te voren. Na castratie moet de ram nog 2 weken apart zitten, waarna hij gekoppeld kan worden.

Soms hebben we vervoer beschikbaar, vnl richting Assen, Zwolle of Den Bosch. Een enkele keer richting Utrecht.

vraag naar de mogelijkheden:))

als laatste tip: Als je een fijn, tam, lief huisdier wilt, neem dan een RAMMETJE!!!. Deze zijn op alle fronten minder sikkeneurig, minder nukkig en veel liever en knuffeliger dan voedsters. (zeker als de voedster ook nog alleen moet zitten). In tegenstelling tot wat veel mensen denken sproeien rammetjes niet automatisch als ze volwassen zijn. En ik heb het bij mijn rammen nog zelden gezien.

Als je een voedster wilt, neem dan aub een KOPPELTJE. Is veel fijner voor het konijntje en uw voedstertje zal u er dankbaar voor zijn. (en veel vrolijker door het leven gaan:))

Een voedster helemaal alleen houden zal als ze volwassen is, maandelijks periodes opleveren waarin ze zeer humeurig kan zijn en zelfs haar hok of etensbak verdedigen. Dit is hormonaal en afhankelijk van haar geslachtscyclus. Als u een konijn alleen wilt houden dan is een RAMMETJE hiervoor veel geschikter.

Ik krijg veel mensen over de vloer die denken dat een rammetje zich hetzelfde gedraagt als een ongecastreerde kater. NEE dus, een rammetje sproeit niet als hij alleen zit zonder andere konijnen in de buurt, en het is ook niet zo dat een ongecastreerde ram onvriendelijk wordt of wild als een ongecastreerde kater. Ze zijn juist veel liever en stabieler van karakter dan voedsters in dezelfde situatie.

Waarom ik dan keer op keer mensen aan de telefoon krijg die een lief huiskonijn willen en dan specifiek voor een voedster gaan, is me echt een raadsel.

Als laatste : konijnen zijn van huis uit gezelschapsdieren en ook wij proberen hier zoveel mogelijk dieren per 2 in een hok te houden zolang dat kan. 2 konijnen (een koppeltje) aanschaffen en de ram later laten castreren is dus ook altijd de meest konijnvriendelijke manier van konijnen houden.

 

Al deze jonge konijntjes zijn geent tegen myx, rhd1 en rhd2 (eerste enting). Volgens de nu geldende entplicht voor konijnen.