Gallerij der Groten

Uschi, een van mijn eerste kleinrex otters. ze kwam samen met Cadburry uit Duitsland, gefokt door Ursula Eggers. Superlieve voedster en fantastische moeder. ze is hier drie jaar geweest en heeft in die tijd vele mooie jongen gegeven. Ze is een legendarisch moederkonijn en heeft ook regelmatig weesjes aangenomen. We vertellen nog vaak het verhaal dat ze bij gebrek aan stro (mijn fout) geen nest had gebouwd maar wel 5 jongen geworpen. Ze had ze netjes gevoed. gelukkig zag ik het op tijd en kon de jongen 1 nachtje bij een andere voedster in het nest doen. Uschi kreeg alsnog een bult stro, en ja hoor, de volgende ochtend had ze een supernet nest gebouwd compleet met geplukt haar. De jongen er weer naartoe verhuist en ze ging gewoon door waar ze gebleven was alsof er nooit wat vreemds gebeurt was. Uschi woont nu voor de rest van haar leven op de bio-boerderij "t Leeuweriksveld " in Wilhelmina-oord waar ze is gekoppeld is aan een lieve ram en haar dagen slijt als knuffelkonijn in een supergroot verblijf op de deel.
Cadburry, de andere otter kleinrex die van Ursula Eggers in duitsland hier naartoe kwam. Dario G is een van zijn eerste zoons met Uschi en hij vormt samen met Uschi en Ivy de foundation van mijn otterfok. De nesten van Cadburry (en vooral Uschi) hadden consequent goede jongen met een stevige bouw en mooie warme aftekening. Cadburry ben ik helaas uit het oog verloren maar in Dario leeft hij voort.
Honey Bee ("Bee") was een legendarische voedster afkomstig van Constanze in Duitsland, een klassieke Caldwell minirex. van postuur erg groot en in de kleur havana gold. (bruin japanner). Ook een supermoeder die met gemak nesten van 8-9 jongen grootbracht en eigenlijk nooit in gewicht afviel. ze heeft hier 5 nesten gehad in verschillende kleuren, de meeste van haar nesten waren toverbal nesten, omdat ze verschillende factoren droeg, waaronder bruin. Kowalski een zoon van haar zit over Lara Croft, mijn rex zwart voedster (marter dragend) in onze lijnen. Ze heeft verder haar genen achtergelaten in de kleinrex Castors in nederland en ook bij Pieter Rijks in Utrecht had ze mooie nesten.
Xander, samen met Rosalie de stamvader van de koningsmantels in nederland. Een ram met een superbouw en nog gaver karakter. Je kon werkelijk alles met hem doen als hij maar geknuffeld werd. Na een aantal nesten hier verhuisde Xander naar het westen waar hij helaas samen met zijn voedster Uzuri bij de fokker uit de tuin gestolen werd en nooit meer teruggevonden.:(( zo'n lief konijn had een beter lot verdiend en zijn baasje was erg verdrietig. Zijn herinnering en zijn lijn zet zich voort in de koningsmantels in nederland. Een koningsmantel dochter verhuisde later naar Tiffany om het leed te verzachten.
Rosalie, mijn eerste kleinrex, koningsmantel wit geel blauw, uit Oostenrijk van Marina Caldwell natuurlijk. superlieve voedster die hier mooie kms jongen heeft gegeven. Ze is later verhuist naar Rex Bunnies waar haar dochters de kms lijn in nederland doorzetten. Veel koningsmantels in nederland hebben Rosalie (en Xander) in de lijn.
Delphi kwam van de kinderboerderij van Andrea, geboren uit duitse kleinrexen die ik daar gebracht had. Niet een van de makkelijkste voedsters, ze liet zich maar moeizaam dekken en moest het moederschap echt onder de knie krijgen. Na een aantal mislukte pogingen leerde ze het dan toch en bracht een mooi groot nest groot hier. Ze woont ondertussen in Oostenrijk waar ze ook al een nestje jongen groot brengt. ondanks alles was ze zeer succesvol op de shows (de eerste lichting die ik geshowed heb) waar keurmeesters vooral vielen voor haar mooie blauwe vacht en type en ze verschillende hoge 93 en 94 scoorde.
Ivy was mijn eerst otter voedster uit engeland en ze was een echt karakter. Een beetje hyper , maar zeer ervaren en zorgzaam moedertje. Ze had hier drie supermooie nesten . o.a. met Dario G. en Carson. Poppy, Lilly en Daphne zijn haar dochters die het hier voor haar verder moeten doen. En ook Calleti is een kleinzoon van haar. Ivy woont ondertussen bij een fokker in Oostenrijk. Een zeer succesvolle voedster
Mango, afkomstig uit de UK, mijn eerste oranje import. Een superlieve ram die het heerlijk vond om de tuin onveilig te maken. Hij heeft twee nesten hier gehad, waarvan Alkmene en Miss Moneypenny hier zijn gebleven. Mango is later verhuist naar een fokker in Denemarken.
Doumit , een heel gaaf rammetje afkomstig uit Duitsland. ik ging eigenlijk voor een kms voedster maar viel als een blok voor hem. Zijn kleur was wat ondefinieerbaar (japanner/oranje met madagascar smudge?, maar wat een type en wat een vacht. Zijn verhouding oren, poten, gewicht, alles klopte gewoon. Hij heeft hier twee mooie nesten gehad met onder andere Rama als nakomeling, die nu bij Miranda Smink de kms fok versterkt. Ook een aantal andere jongen van hem gingen naar fokkers, voornamelijk in de kleuren kms, rood-wit bont en madagascar bont. Doumit woont nu ook bij Miranda in de stal waar hij ondertussen ook al mooie jongen rond heeft lopen.
Kowalski, mijn eerste effen bruine kleinrex uit Bee x Ferreti. Een zwarte dochter (uit kowalski x sepia bruin marter voedster) is nu bij ons terug voor het marterproject.
Ferretti, mijn eerste otter UK import ram. Nog nooit had ik de superkorte engelse vachten gezien en hij had een supervachtje. Helaas was hij maar langzaam met dekken en heb ik totaal drie nesten van hem gehad, waaronder een nest met de effen bruine Kowalski erin. Een effen zwarte dochter van Kowalski en dus achterkleindochter van Ferretti is nu terug bij ons voor het marterproject. Ferreti geniet van zijn pensioen bij een super enthousiaste dame in het centrum van Nijmegen, waar hij zijn eigen 2 meter huiskamerkooi heeft en in de rest van het penthouse mag rondlopen. (zie foto)
Uranus, een kleinrex feh ram, afkomstis van Iris in Duitsland. Hij was een superrammetje die helaas veel te vroeg is overleden. Hij heeft o.a. een lijn met Bee, mijn havana gold voedster opgezet, waarvan nakomelingen op het moment in de kleinrex castor lijnen zitten die bij Christien Ruschen gefokt worden.
Cameron, een super rexdwerg blauw, afkomstig van Jan Jongstra. wat te groot voor een dwerg, maar ideaal voor de kleinrex fok. Hij heeft de eerste lijn van Ivy , mijn UK import opgezet. Calleti is een kleinzoon van hem, en over Calleti zijn verschillende jongen de kleinrex fok ingegaan. Een achterkleinzoon van hem woont nu bij een fokker in Oostenrijk.

Hier kun de konijnen zien die een bijdrage hebben geleverd aan ons fokprogramma.

De meesten zijn met pensioen bij lieve mensen.

Harmony, een fokvoedster van formaat. Uit deze voedster zijn verschillende kampioenen geboren, waaronder 2 van de 4 otters die in Herning Europamaister werden. Haar nesten waren eigenlijk altijd goed en groot. En een supermoeder. Ze kwam onverwachts terug nadat ze met pensioen verkocht was. En van haar 2 laatste nesten staat het resultaat op de voorpagina: Europamaister en Ee medaille voor haar kleinzoon Buster. Haar Volle Zoon I-pad is twee keer kampioen in de vrije klasse geworden op de Noordshow en is na Dario een van mijn beste fokrammen. Bovenop dit alles is Harmony ook een van mijn zachtste en liefste knuffelkonijnen. Ze komt altijd ff kroelen en kijken of ik wat lekkers bij me heb. Kortom, een voedster uit duizenden.
I-pad. Een superram. Net als Dario zit hij in veel van de lijnen van mijn beste otters. Een ram die altijd zijn goede type en vooral mooie lichte otterpatroon vererft. 2 x kampioen Noordshow vrije klasse. 1 x 96,5 punten Noordshow Europaklasse. Zijn zoon Buster zat in de Europamaister collectie en kreeg als beste kleinrex ram in Herning ook nog de Ee medaille. Ook I-pad is net als zijn moeder Harmony een zeer lieve knuffel:))
Buster een onverwachte kanjer. Buster werd geboren uit een nest van Branwen x I-pad, Hij had een superaftekening maar was lange tijd niet erg groot van type. Het duurde ruim anderhalf jaar eer hij helemaal uitgegroeit was en hoewel hij op de Noordshow 2016 nog geprezen werd voor zijn bijna perfecte otteraftekening, moest hij het toen in de vrije klasse nog afleggen tegen Clary zijn jaargenoot. Het jaar daarna echter werd hij kampioen vrije klasse op de Noordshow en in 2018 de beste kleinrex ram op de show in Herning met de Ee medaille en Europamaister in de viertallen otter kleinrexen. Zijn oma Elise was een gokje die ik als experiment in mijn lijnen toevoegde: een bruine tan normaalhaar voedster uit showlijnen. De opa van Buster was Dancer, een zoon uit puur engelse otter minirex lijnen met een geweldig korte vacht. Buster heeft 2 kinderen met Harmony die ik aangehouden heb: Beatle een zoon, en Butterfly een dochter. Dit drietal zat samen met Lightning een kleinzoon van I-pad in het winnende viertal van Herning.