Nieuws/actueel

Het is gelukt! Op 9 november 2019 is het otterviertal: Buster, Phoenix, Lightning en Beatle

EUROPAMAISTER (viertallen/collecties) geworden bij de Europashow in Herning Denemarken.

Buster kreeg ook nog de Europamedaile.

 

 

 

27. jan, 2016
Eerste volledig midden geel marter nestje geboren:))
En natuurlijk ook even wat nieuws tussendoor uit de kraamkamer. het eerste volledig midden geel marter nestje is geboren. Buttercup is afgelopen week moeder geworden van 4 supermooie jongen, 3 in donker midden geel marter (dus met 2 marterfactoren) en 1 mooie midden geel marter. Trotse vader is Boreas.
Nog een leuke verrassing over de post deze week. Clary heeft op de Noordshow ook de KLN medaille gekregen voor kampioen van de vrije klasse. superleuk natuurijk!
Boreas op de championshow
Clary op de Championshow
27. jan, 2016
Vervolg Championshow Nieuwegein
Na een enerverend en spannend weekend zijn alle kleinrexen weer veilig op het thuishonk aangekomen en genieten in hun eigen stal van het einde van het showseizoen. Ze hebben op de Championshow hun visitekaartje afgegeven en de kleinrexen als ras gepromoot. Alle kleinrexen zijn gekeurd in de vrije klasse (helaas, had gehoopt dat de otters zoals toegezegt evt. via het normale keurkaartensysteem gekeurd zouden worden). De punten zijn niet geweldig, Het vrije klasse systeem heeft een vrij losse hanteering van puntentoekenning. En ondanks de mijns inziens wat lage puntenwaardering (vooral voor de otters) ,de keurrapporten laten toch een heleboel ZG's en F-jes zien, op eigenlijk alle punten. En vooral op pels , tussen- en grondkleur en bij bijna allemaal ook op type.
maar goed, otters: Dario: 5 (yup, hij is zowat 4 jaar oud nu, iets kale hakken maar Super otterpatroon voor leeftijd stond op het keurrapport!) , Clary: 8:), Gina: 4 (schaduw achterpoten), I-pad 4 (met kennelijk een afwijkende stand van een nagel?), de midden geel marters: Boreas: 5 (kan iets forser in type) , Bamboe: 7 (prima voor haar leeftijd, slechts 5 maanden oud!), Bechamel: 6 (idem, ook pas 5 maanden oud). Ook hier kreeg Clary weer de beste punten, net zoals op Oneto en op de Noordshow. I-pad heeft kennelijk in zijn paniekaanval vlak voor het transport naar de Noordshow 2 weken terug. ook zijn nagel van de achterpoot beschadigd en dit was mijn helaas niet opgevallen:((. Vele complimenten op de championshow zijn gegeven voor de uitstekende rexvachten die er vooral op de otters prima opzitten, een heel belangrijk punt natuurlijk bij rexkonijnen. En ook op bouw en grond-en tussenkleur kregen de Otters en ook Bamboe de blauw midden geel marter voedster, prima F-jes en ZG's. De basis is dus goed en solide en we gaan door om te kijken of we ze in het volgende showseizoen wellicht voor erkenning kunnen brengen. Ook de castors en opalen van Christien Russchen kregen prima punten voor leeftijd.

Het showseizoen is nu in principe afgelopen voor ons en nu mogen de voedsters laten zien wat ze kunnen. Bij de midden geel marters liggen al enkele leuke nesten in het hok. De otters zullen in maart en april hopelijk geboren gaan worden.
22. jan, 2016
Clary beste kleinrex op de Noordshow
Natuurlijk waren ook dit jaar de kleinrexen weer van de partij op de LEUKSTE show van nederland, De Noordshow in Assen. Samen met de kleinrexen van Christien Russchen kwamen we op het mooie totaal van 14 inschrijvingen En ze deden het goed. Onze ouwe Dario G. (2011!) kreeg zowaar weer een 93,5 , Gina een 92,5 en Clary de zwart otter ram werd beste kleinrex op show. met zowaar een leuke prijzengeld bedrag (hij kreeg ook nog de groepsprijs) en een mooie rozet met nationaal kampioen erop. Woohoo....! Ook de castors en Opalen kregen mooie punten, net zoals de door ons ingeschreven marterkleuren: Boreas 92,5, Bechamel 92,Bamboe 92,5 Buttercup een 90,5 , Gilbert de witte roodoog een 92 en Darth Vader de last minute supstitute een aardige 93,5 onder keurmeester B. Apperloo. Niet slecht voor een eerste keer voor de marters en dat pas krap een jaar na start van het project. Nu rest nog 1 show! De Big One. en daarna is het ff pauze en gaan we ons langzaam weer opmaken voor het volgende seizoen
Het rijtje midden geel marters kleinrexen op de Noordshow. Een prachtig gezicht:))
Clary op de Noordshow met zijn kampioenschaps rozet:)

We gaan naar de Championshow!

22. jan, 2016
Kleinrexen in Nederland voor het eerst op de Championshow!!!
Het is er eindelijk van gekomen. Na inzendingen op de Noordshow en Oneto , zijn we dit jaar ook vertegenwoordigd op DE show van Nederland: De Championshow in Nieuwegein. sinds gisteren zitten Clary, Gina, I-Pad en jawel ook onze ouwe Dario, samen met de midden geel marters: Boreas, Bechamel en Bamboe. Alsook een vertegenwoordiging in Castor en Opaal van Kleinrexstal Christien Russchen. In de Spiegel van de fokkerij mogen zij de kleinrex prestenteren. Helaas betekend dat ook dat ze gekeurd zullen worden volgens het vrije klasse systeem (boeh...) van 1 tot 10 punten. Maar we zijn er.!!! meer beelden en foto's en natuurlijk een nieuwsverslag zullen volgen.
Ze zijn nog tot zaterdag 23 januari te bewonderen in de mooie BEURSFABRIEK te Nieuwegein. http://www.championshow.nl
19. jun, 2016
Het is ondertussen alweer bijna eind juni en ik mag terugkijken op een geslaagd `baby seizoen` bij de konijnen. er zijn uit de verschillende combinaties 5 midden geel marter en 2 donker middengeel marter jongen aangehouden. en ook bij de otters zijn er een aantal mooie jongen hier gebleven, tot nu toe 8 stuks. Helaas bleek I Touch 2 x schijnzwanger dus dat is de enige otter voedster die niet geworpen heeft. Maar Clover, Clary, en Geisha hebben de lijn hier succesvol doorgestrokken. Met behulp van I Pad en Clary natuurlijk.
Er zijn nog een aantal jongen uit de marter nesten te reserveren, kijk vooral snel op de `Te Koop` pagina, want weg is weg.!
4. dec, 2016
Noordshow 4 januari 2017
Bijna al onze jonge dieren zijn ingeschreven voor de komende Noordshow in Assen.
zowel een groep otters als een groep midden geel marters. Ook Bellarus het blauw rus rammetje mag mee. Zien we u daar? er zullen nog meer kleinrexen te zien zijn van andere fokkers!
4. dec, 2016
Vanwege tijdgebrek en de stijgende kosten (door o.a. het verplicht enten van konijnen) ben ik gedwongen om mijn bestand wat te gaan verkleinen. De zwart otters waren al met een minimale fokgroep en deze blijven we beperkt en op kleine schaal doorfokken het komende jaar. Wel zullen hiervan dus veel minder nesten geboren worden. (er zijn op het moment slechts 1 oude voedster en 2 jonge voedsters in de stal). Aangezien het huidige showklimaat het niet waarschijnlijk maakt dat de zwart otters zonder volle spits op de flanken door een erkenningsprocedure gaan komen. Heb ik besloten om de plannen voor erkenning van die kleurslag bij de kleinrex dan ook op de (zeer) lange baan te schuiven. En of het ooit gaat gebeuren weet ik niet. Ik vind het erg jammer dat de huidige standaardcommisie en keurmeesters kennelijk te star zijn om deze mooi kleurslag bij de rex doorgang te laten vinden en zich doodstaren op grannebeharing op de flanken die kennelijk een otterkonijn moet hebben maar die een rexkonijn niet kan en mag hebben volgens de standaard.
Ook de midden geel marters zijn er nu in de goede kleur en ook daar gaan we flink uitselecteren. de komende Noordshow zullen zowel bij de otters als bij de midden geel marters verschillende dieren te koop staan. Ook heb ik hier thuis nog 5 jonge dieren te koop van Bechamel x Urth. Deze blijven helaas wat te klein van type voor de fok en zijn te koop als huisdier. het zijn 2 rus rammetjes, 1 sepia marter rammetje en 2 zeer lieve sepia marter zusjes die graag samen willen verhuizen. Wie-oh-Wie?
4. dec, 2016
verschillende fokdieren zijn verhuist
de laatste paar maanden zijn verschillende fokdieren verhuist naar collega fokkers.
Boreas, Snickers en Becker het sepia marter rammetje als ook Buttercup de mgm voedster zijn verhuist naar verschillende fokkers in duitsland om daar de lijnen te versterken en de kleur op te zetten. Dario gaat van zijn pensioen genieten en gaat verhuizen naar Marianne. Urth is verhuist naar een collega fokker in Flevoland. en 2 jonge otter dieren gaan 4 december ook naar een fokker in duitsland. Vinnigraite , de zus van Bourgignon is verhuist naar Jacqueline. Bamboe is helaas afgelopen oktober plotseling overleden. w.s. heeft ze haar rug gebroken omdat ze ergens enorm van geschrokken is in haar hok. Hershey en cote d'or zetten haar lijnen voort hier. Ook Clover de zwart otter voedster is verhuist naar een fijne huisdier plek.
Clary de zwart otter fokram en ook Ketjap staan al te koop op de komende Noordshow. misschien komen daar na de keuring nog enkele mgm dieren bij.
Dario gaat met pensioen. Na bijna 5 jaar trouwe dienst is hij ondertussen gecastreerd en gaat wonen bij Marianne, waar hij een grote ren krijgt en een leuke vriendin
Goed nieuws van de kleinrex fokkers uit ons buurland. Na de toestemming als Neuzucht van de castor, de blauwe, de zwart -wit dalmatiener, de luchs en de effen zwarte kleinrex is er nu ook een Neuzuchtgenehmigung afgegeven voor de meeste populaire (en meest voorkomende ) kleurslag in duitsland, de Koningsmantel . de beschrijving van de duitse kleurstandaard hiervoor is te vinden op de facebooksite van Kleinrex Nederland onder Files! Let wel de Neuzuchtgenehmigung is een toestemming om het ras als Neuzucht (nieuw ras) te fokken, showen en laten tatoueren in duitsland. Het is nog geen definitieve erkenning in ons buurland, maar het geeft de aanwezige fokkers daar de mogelijkheid om hun dieren officieel als nieuw ras te gaan brengen, fokken, showen en te laten tatoueren. Het zal dus ook niet zeer lang meer duren voordat ook daar de kleinrex als ras erkend is. De kleinrex is al erkend in een aantal scandinavische landen, Denemarken, luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland en Hongarije en engeland natuurlijk. De kleinrex is al sinds een aantal jaren opgenomen in de Europastandaard in bijna alle voorkomende kleuren!
02-02-2018: De kleinrexen deden het weer prima op de Noordshow in januari. de zwart otters waren ingestuurd in de Europaklasse/int. klasse en kregen prima beoordelingen: 94,5. , 96,5. , 95,5. Zwart-otter: 96,5. , 96, 95, nb, nb, 95. Bruin otter: 95,5. , wit roodoog: 95,5. Hiermee hebben ze dus zeker aansluiting binnen de Europa klasse kleinrex. De Castors en opaal van Christine russchen deden het eveneens prima in de europaklasse met vergelijkbare beoordelingen. De midden geel marters werden tentoongesteld in de vrije klasse en kregen nette zeven, zeven en een half en bondi de jonge ram een 8. Bondi werd ook beste kleinrex vrije klasse en kreeg een zilveren bondsmedaille.
leuke visuele voorstelling van de vererving van de kleur koningsmantel bij de kleinrex:))
02-02-2018: Na overleg op de Noordshow willen we het toch maar eens gaan proberen. Inzet van het seizoen 2018 gaat worden de (voorlopige) erkenning van de kleinrex zwart otter en castor/opaal in Nederland. Samen met Christien Russchen gaan we na hopelijk een goed fokseizoen, dieren inzenden voor erkenning in 2019. Duimen maar!