Hier kunt u de wilde avonturen van een schrijver in Boekenland meebeleven. (De illustratie is van mijn hand © Terrence Lauerhohn).

intekenen voor de Negen Cirkels en introductieverhaal

Bestellen van 'De negen cirkels' via Zilverbron

 
BELANGRIJKE NIEUWE INFORMATIE:

Iedereen die 'De negen cirkels' aanschaft op beurzen of festivals waar ik ook aanwezig ben, krijgt -naast een handtekening en boodschap- later per e-mail ook de bundel, 'Fantasmagoria van Alleswat' gratis thuisgestuurd (in het gewenste bestandsformaat).
Daarbij krijgt iedereen die het boek elders aanschaft en mij ontmoet op een festival of beurs, en het boek meeneemt, eveneens een gratis exemplaar van het e-boek thuisgestuurd.
Deze aanbieding blijft gelden!



Het boek wordt uitgegeven door:
Zilverbron uitgeverij.

*reviews, De negen cirkels


*LINK NAAR INKIJKEXEMPLAAR, 25 EERSTE PAGINA'S


*LINK NAAR De OFFICIELE BOEKTRAILER VAN, DE NEGEN CIRKELS
(klik)

Dante's 'Inferno' boeit mij al een groot deel van mijn leven, mede dankzij de prenten van Gustave Doré. Het idee voor een verhaal, gebaseerd op dit deel van de 'Divina Commedia', ontlook in januari 2012. Ik heb expres al die tijd gewacht, tot ik vond dat ik er klaar voor was om dit boek te schrijven. Dat was in februari 2013. Daarvoor heb ik uit research eerst 'Inferno' daadwerkelijk moeten lezen, hetgeen nogal een opgave bleek door het archaïsche taalgebruik. Uiteindelijk heeft het boek mij de voldoening gebracht die ik ervan verwachtte. Mijn verhaal is er losjes op gebaseerd. Slechts enkele belangrijke eigenschappen van de plaats die Dante's 'Inferno' is, zijn overgenomen. De rest komt uit mijn fantasierijke geest.

Facebookpagina: negencirkels


Hieronder vindt u een link naar een kort verhaal uit de e-book verhalenbundel die men gratis bij 'De Negen Cirkels' geleverd krijgt, indien men voor de roman intekent.
e-book: 'Fantasmagoria van Alleswat':
zie het gratis demo-verhaal:
'Vreemdeling'

* Ook kunt u via Smashwords een paar andere korte verhalen gratis van mij downloaden
© Terrence Lauerhohn (Sciencefiction/Fantasy/Horror)






FLAPTEKST, De negen cirkels

Jack ontwaakt in de hel. De demon Xahubub moet hem naar de negende cirkel begeleiden, waar Jack zijn straf zal ondergaan. De hel blijkt een krankzinnige plaats met in iedere cirkel straffen, absurde wezens en onvoorstelbare obstakels. Een van de terugkerende obstakels is de beruchte Pakmandoolhof, die de grens vormt tussen alle cirkels onderling.

De tocht wordt voor Xahubub niet alleen erg lastig door Jacks voortdurende ontsnappingspogingen, maar ook door de vrouw van de demon, Ishtra, met wie hij een echtelijke ruzie uitvecht. Zij heeft Lucifer verleid en heeft de ware macht in de hel. Haar leger bestaat uit nachtstrijders, wezens die ouder zijn dan de hel. Haar opperbevelhebber is de waanzinnige kolonel Ismraham, die zelf een duister mysterie is.

Tussen Jack en Xahubub ontstaat een wankele vriendschap die eigenlijk door geen van beiden gewild is. Jack komt er achter dat Xahubub zijn straf moet ondergaan als het de duivel niet lukt om hem naar de negende cirkel te brengen.

Versterken Jack en Xahubub hun vriendschap of kiezen ze ieder voor hun eigen welzijn? En zal het Ishtra lukken om het haar man zo moeilijk te maken dat hij er niet in slaagt om Jack in de negende cirkel te krijgen?

artefact (1ste) uit De Negen Cirkels: Krab

Hieronder vindt u enkele andere creatieve bezigheden van mij. (Mijn eigen visie op een paar wezens uit De Negen Cirkels).

Artefact uit de Hel (De Negen Cirkels): Krab (1)-versteend- uit de Zee van Zanik , tweede cirkel. *vindplaats onbekend

Krab, plaatje 2

Artefact uit de Hel (De Negen Cirkels): Krab (2)-versteend- uit de Zee van Zanik , tweede cirkel. *vindplaats onbekend

artefact uit de Hel (De Negen Cirkels)-De Wormenhoer

De wormenhoer (miniatuurafbeelding - wezen uit De Negen Cirkels).

enkele Helse artefacten (De Negen Cirkels).

Dit beeldje is een versteende venijnvlieg (uit de vierde cirkel).

Sekeletklauw van Nachtstrijder in houder.

skeletklauw van Nachtstrijder (Soort komt voor in de hele Hel)

En ook is Terrence op facebook te vinden


Alles, geschreven en getekend, op deze website is auteursrechterlijk beschermd.
(© Terrence Lauerhohn)
Afgezien van, niet van mij: de illustratie voor 'Noptula', (door Petra de Vries©) en berichten of adressen van anderen.

zie recensies



Wie is Terrence Lauerhohn?


Terrence is geboren op 31 mei 1960 in een Brabantse wieg te ’s Hertogenbosch. Pas op 51 jarige leeftijd schreef hij zijn eerste roman, 'Noptula' (Science-fiction), die goede reviews ontving. Sindsdien heeft hij meegedaan aan verschillende schrijfwedstrijden, met bovengemiddeld resultaat, en zijn een flink aantal kortverhalen van hem in genre-magazines gepubliceerd, waarvan verschillende zelfs in de USA.

Terrence houdt zich het liefst niet aan een bepaald genre binnen de verbeeldingsliteratuur, zodat zijn grenzeloze fantasie alle richtingen van het onwerkelijke kan inslaan. Het auteurschap blijkt zijn passie te zijn, ontdekte hij. Een passie die blijft groeien en daarmee ook zijn wil om echt goede verhalen te schrijven.

Voor zijn Dark-Fantasyroman, ‘De Negen Cirkels’ (Zilverbron), heeft hij zich laten inspireren door ‘Inferno’ van Dante Alighieri en door de gravures van Gustave Doré. De Negen Cirkels is echter geen zwaarmoedig verhaal, en doorspekt met humor, spanning, maar ook tragiek.

 

*'De negen cirkels' verschijnt in september 2014 bij Zilverbon (imprint van Zilverspoor uitgeverij).

Bibliografie:

-Noptula (2011) Roman (Boekscout)

-Schaduwzijde (2011), SF Terra (magazine).

-Juweel van Typanthe (2012), verhalenbundel,  Van Zeeuwse bodem (De Klimmende Ster).

-Togdrill en Manatne (2012), verhalenbundel, PuberTijd (De Klimmende Ster).

-God boven goden (2012), verhalenbundel,  Een man zonder naam (WB Fantasy)

-Iomanes verzoekingen (2012), PureFantasy, (verhalenbundel, magazine, BOF)

-Een betreurenswaardige vondst (2013), Atlas, verhalenbundel samengesteld door Peter Motte.

-The tattooed man (2014), Memento Mori, anthologie, JWK fiction, USA.

-'Stranger' (2014) 'Demonic Possession' (anthologie, JWK fiction, U.S.A.). Vertaling van 'Vreemdeling' (vertaling, Lia Belt).

- Fragment uit het manusrcipt: 'Witkop "Vroegedoodgestorven"Rufus Hofmans' -De ijzeren steden- (eerste boek van twee-2014)): in de Steampunk-Bloemlezing: 'In de schaduw van het Keezending'.

Verhalen op Smashwords: http://www.smashwords.com/books


 (zie ook publicaties )

 


welkom op mijn website

En ook is Terrence op facebook te vinden


Alles, geschreven en getekend, op deze website is auteursrechterlijk beschermd.
(© Terrence Lauerhohn)
Afgezien van, niet van mij: de illustratie voor 'Noptula', (door Petra de Vries©) en berichten of adressen van anderen.

zie recensies




Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Michiel Geurtse | Antwoord 21.08.2014 13.07

Goed bezig Terrence!

Tegel | Antwoord 16.02.2012 01.37

Zie dat je je grenzeloze fantasie in een s.f. boek hebt gestopt. En dat in de traditie van de Lovecraftianen. Chapeau en zo en kom nog eens langs als je in

Terrence 16.02.2012 09.58

ha Ron,
Bedankt. Ja, nu kan ik dat ei ook kwijt haha. Ik zal snel eens langskomen.

André62 | Antwoord 05.10.2011 18.58

Hoi Peter,
Zijn er ook leesexemplaren of is het alleen in de boekhandel te koop?

Shirley | Antwoord 17.09.2011 17.42

Interessante site! Ik vind het erg leuk om te lezen wat je allemaal gedaan hebt en waar je nog mee bezig bent. Ik zal ook een link op mijn website zetten.

fiona | Antwoord 08.09.2011 21.40

Wat goed dat je zo'n site hebt gemaakt over je schrijfontwikkelingen. Behalve schrijven moet je bijna ingenieur zijn met alles wat via internet mogelijk is.

Rik Raven | Antwoord 08.09.2011 18.21

Fijne site om te zien, ik vind de kleuren erg cool, mooi.

peter 08.09.2011 19.49

Dank je Rik Het was al zwaar genoeg voor me. Ach, weer iets geleerd haha.
grt peter

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

Vandaag | 08:31

Lubricante

...
10.12 | 22:05

Mooi en tegelijkertijd gruwelijk verhaal! In combinatie met de sneeuw en ijspegeltjes op je site geeft het alvast een kerstgevoel.

...
08.12 | 21:03

Wat een heerlijk gruwelijk kerstverhaal,Terrence.Wel met een mooie afloop.Ik ben erg benieuwd naar je andere verhalen .

...
03.12 | 15:33

Ogen dicht en klikken!

...
Je vindt deze pagina leuk
Uw "Flash" afspeler is aan een upgrade toe

Om deze pagina te zien, kunt u Klik hier voor de nieuwste versie van "Flash" van Adobe. Als de installatie voltooid is, kunt u terugkomen en de pagina bekijken.

Ziet u dit bericht nog steeds, ook al hebt u de Flash-upgrade gehaald, probeer dan alle Internet Explorer vensters te sluiten, uw computer te herstarten en nogmaals naar deze pagina te gaan.