Lauerhohn's space & intekenen voor mijn boek 'De negen Cirkels' is nu mogelijk. Zie hieronder

Hier kunt u de wilde avonturen van een schrijver in Boekenland meebeleven. (De illustratie is van mijn hand © Terrence Lauerhohn).

intekenen voor de Negen Cirkels en introductieverhaal


BELANGRIJKE NIEUWE INFORMATIE:

Mijn manuscript, 'de Negen Cirkels' is beoordeeld en geaccepteerd voor het fonds van Zilverbron uitgeverij.
Het contract is ondertekend.
Men kan zich nu al intekenen voor het boek, door een e-mailtje op te sturen naar pixel@zeelandnet.nl, met naam en o.v.v. 'intekenen negen cirkels'.
Als extra krijgen zij die ingetekend hebben, een gratis e-boek met korte verhalen van mijn hand. Dit e-book komt, inclusief een illustratie van Petra de Vries (SF Terra).

LINK NAAR De OFFICIELE BOEKTRAILER VAN, DE NEGEN CIRKELS

Beknopte inhoud van De Negen Cirkels (een boek van Terrence Lauerhohn  © 2013)


‘De negen cirkels’ gaat over een onmogelijk geachte vriendschap en over trouw en wantrouw. Het speelt zich af in de negen cirkels van de hel (vrij naar Dante Alighieri’s ‘Inferno’).

 

Xahubub is een demon en gidst zondaars naar de cirkels waar ze hun straf moeten ondergaan. Jack is een van hen. Hij is echter allerminst bereid om vrijwillig mee te gaan. Als Xahubub er niet in slaagt om Jack naar de negende cirkel te brengen, zal hij zelf de straf krijgen die Jack verdient.

Onderweg ontstaat er een wederzijds begrip tussen beiden, dat zelfs tot een soort van vriendschap uitgroeit, ondanks hun tegenstrijdige doelen. Die vriendschap wordt echter danig op de proef gesteld door de inmenging van Xahububs duivelse echtgenote, Ishtra. Zij heeft Lucifer verleid en heerst sindsdien over de hel.

Zij en haar echtgenoot hebben ruzie met elkaar. Ishtra probeert met haar leger ‘Nachtstrijders’ en de wrede, schizofrene kolonel Ismraham te voorkomen dat Xahubub slaagt in zijn opdracht als gids. Jack raakt al snel in de echtelijke ruzie verwikkeld en wordt er de dupe van.

De hel verwordt in dit boek tot een chaos.         

Humor wordt daarbij niet door de schrijver vermeden.


Dante's 'Inferno' boeit mij al een groot deel van mijn leven, mede dankzij de prenten van Gustave Doré. Het idee voor een verhaal, gebaseerd op dit deel van de 'Divina Commedia', ontlook in januari 2012. Ik heb expres al die tijd gewacht, tot ik vond dat ik er klaar voor was om dit boek te schrijven. Dat was in februari 2013. Daarvoor heb ik uit research eerst 'Inferno' daadwerkelijk moeten lezen, hetgeen nogal een opgave bleek door het archaïsche taalgebruik. Uiteindelijk heeft het boek mij de voldoening gebracht die ik ervan verwachtte. Mijn verhaal is er losjes op gebaseerd. Slechts enkele belangrijke eigenschappen van de plaats die Dante's 'Inferno' is, zijn overgenomen. De rest komt uit mijn fantasierijke geest.

Facebookpagina: negencirkels

Hieronder vindt u een link naar een kort verhaal uit de e-book verhalenbundel die men gratis bij 'De Negen Cirkels' gelevert krijgt, indien men voor de roman intekent.
e-book: 'Fantasmagoria van Alleswat':
zie het gratis demo-verhaal:
'Vreemdeling'

* ook kunt u via Smashwords een paar andere korte verhalen gratis van mij te downloaden
© Terrence Lauerhohn (Sciencefiction/Fantasy/Horror)






artefact (1ste) uit De Negen Cirkels: Krab

Hieronder vindt u enkele andere creatieve bezigheden van mij. (Mijn eigen visie op een paar wezens uit De Negen Cirkels).

Artefact uit de Hel (De Negen Cirkels): Krab (1)-versteend- uit de Zee van Zanik , tweede cirkel. *vindplaats onbekend

Krab, plaatje 2

Artefact uit de Hel (De Negen Cirkels): Krab (2)-versteend- uit de Zee van Zanik , tweede cirkel. *vindplaats onbekend

artefact uit de Hel (De Negen Cirkels)-De Wormenhoer

De wormenhoer (miniatuurafbeelding - wezen uit De Negen Cirkels).

enkele Helse artefacten (De Negen Cirkels).

Dit beeldje is een versteende venijnvlieg (uit de vierde cirkel).

Sekeletklauw van Nachtstrijder in houder.

skeletklauw van Nachtstrijder (Soort komt voor in de hele Hel)

En ook is Terrence op facebook te vinden


Alles, geschreven en getekend, op deze website is auteursrechterlijk beschermd.
(© Terrence Lauerhohn)
Afgezien van, niet van mij: de illustratie voor 'Noptula', (door Petra de Vries©) en berichten of adressen van anderen.

zie recensies



Wie is Terrence Lauerhohn?


Terrence is geboren op 31 mei 1960 in een Brabantse wieg te ’s Hertogenbosch. Pas op 51 jarige leeftijd schreef hij zijn eerste roman, 'Noptula' (Science-fiction), die goede reviews ontving. Sindsdien heeft hij meegedaan aan verschillende schrijfwedstrijden, met bovengemiddeld resultaat, en zijn een flink aantal kortverhalen van hem in genre-magazines gepubliceerd, waarvan verschillende zelfs in de USA.

Terrence houdt zich het liefst niet aan een bepaald genre binnen de verbeeldingsliteratuur, zodat zijn grenzeloze fantasie alle richtingen van het onwerkelijke kan inslaan. Het auteurschap blijkt zijn passie te zijn, ontdekte hij. Een passie die blijft groeien en daarmee ook zijn wil om echt goede verhalen te schrijven.

Voor zijn Dark-Fantasyroman, ‘De Negen Cirkels’ (Zilverbron), heeft hij zich laten inspireren door ‘Inferno’ van Dante Alighieri en door de gravures van Gustave Doré. De Negen Cirkels is echter geen zwaarmoedig verhaal, en doorspekt met humor, spanning, maar ook tragiek.

 

*'De negen cirkels' verschijnt in september 2014 bij Zilverbon (imprint van Zilverspoor uitgeverij).

Bibliografie:

-Noptula (2011) Roman (Boekscout)

-Schaduwzijde (2011), SF Terra (magazine).

-Juweel van Typanthe (2012), verhalenbundel,  Van Zeeuwse bodem (De Klimmende Ster).

-Togdrill en Manatne (2012), verhalenbundel, PuberTijd (De Klimmende Ster).

-God boven goden (2012), verhalenbundel,  Een man zonder naam (WB Fantasy)

-Iomanes verzoekingen (2012), PureFantasy, (verhalenbundel, magazine, BOF)

-Een betreurenswaardige vondst (2013), Atlas, verhalenbundel samengesteld door Peter Motte.

-The tattooed man (2014), Memento Mori, anthologie, JWK fiction, USA.

-'Stranger' (2014) 'Demonic Possession' (anthologie, JWK fiction, U.S.A.). Vertaling van 'Vreemdeling' (vertaling, Lia Belt).

- Fragment uit het manusrcipt: 'Witkop "Vroegedoodgestorven"Rufus Hofmans' -De ijzeren steden- (eerste boek van twee-2014)): in de Steampunk-Bloemlezing: 'In de schaduw van het Keezending'.

Verhalen op Smashwords: http://www.smashwords.com/books


 (zie ook publicaties )

 


welkom op mijn website

En ook is Terrence op facebook te vinden


Alles, geschreven en getekend, op deze website is auteursrechterlijk beschermd.
(© Terrence Lauerhohn)
Afgezien van, niet van mij: de illustratie voor 'Noptula', (door Petra de Vries©) en berichten of adressen van anderen.

zie recensies




Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Michiel Geurtse | Antwoord 21.08.2014 13.07

Goed bezig Terrence!

Tegel | Antwoord 16.02.2012 01.37

Zie dat je je grenzeloze fantasie in een s.f. boek hebt gestopt. En dat in de traditie van de Lovecraftianen. Chapeau en zo en kom nog eens langs als je in

Terrence 16.02.2012 09.58

ha Ron,
Bedankt. Ja, nu kan ik dat ei ook kwijt haha. Ik zal snel eens langskomen.

André62 | Antwoord 05.10.2011 18.58

Hoi Peter,
Zijn er ook leesexemplaren of is het alleen in de boekhandel te koop?

Shirley | Antwoord 17.09.2011 17.42

Interessante site! Ik vind het erg leuk om te lezen wat je allemaal gedaan hebt en waar je nog mee bezig bent. Ik zal ook een link op mijn website zetten.

fiona | Antwoord 08.09.2011 21.40

Wat goed dat je zo'n site hebt gemaakt over je schrijfontwikkelingen. Behalve schrijven moet je bijna ingenieur zijn met alles wat via internet mogelijk is.

Rik Raven | Antwoord 08.09.2011 18.21

Fijne site om te zien, ik vind de kleuren erg cool, mooi.

peter 08.09.2011 19.49

Dank je Rik Het was al zwaar genoeg voor me. Ach, weer iets geleerd haha.
grt peter

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

21.08 | 13:07

Goed bezig Terrence!

...
06.08 | 10:01

Ha Marten, dank je. Jij kunt het weten .. Ik sla iedereen heel zachtaardig met De negen Cirkels rond zijn/haar oren, wanneer het zo ver is.

...
06.08 | 09:51

Dit is je meest toegankelijke, vlot geschreven boek. Het wordt nergens saai. Nu komt het aan op promotie Peter! Sla ons met dat boek om de oren! Succes!

...
30.07 | 19:22

Dank je Glenn. . Dat ik iemand kan laten lachen is een groot compliment!
Deze periode grenst inderdaad aan een andere periode in mijn leven en loopbaan.

...
Je vindt deze pagina leuk