Terrence Lauerhohn - Auteur (fiction)


(6de plaats Hebban Awards 2015) Leesfragment De negen cirkels 

Leesfragment Wegversperring

*Recensies

Ik stel het heel erg op prijs als lezers hun mening over mijn boeken achterlaten op deze website, of op Bol, Goodreads, Hebban, Bruna, etc.

(Liefst geen anonieme recensies)


Voor al uw zakelijke vragen over Terrence Lauerhohn: Literair agentschap Ambilicious


Ambilicious is ook raadgeefster, schrijfcoach en redactrice van onder meer Terrence Lauerhohn

Wegversperring (Thriller)

Wegversperring (Thriller)

*Onder meer te koop bij: Webwinkel aquaZZ
(Ook in hardcover editie verkrijgbaar, exclusief via de webwinkel van aquaZZ)

*Voor een gesigneerde paperback editie: Ambilicious

Boektrailer

Leesfragment Wegversperring

flaptekst:

Richard reist met zijn vrouw en haar negenjarige dochter naar een oud fort in Clarksonville. In de woestijn komt het Nederlandse gezin in een file terecht. Onbegrijpelijk en onwaarschijnlijk op de zo veilige snelwegen in Noord-Amerika. De verbazing groeit als er vreemde verschijnselen in de atmosfeer optreden: radio’s vallen uit, auto’s willen niet meer starten, vreemd onweer dat het landschap verandert.

Richards voornaamste taak is zijn gezin tegen deze dodelijke fenomenen te beschermen en hen veilig naar de beschaving brengen. Dit wordt nog zwaarder wanneer hij vermoedt dat iemand van zijn medevluchtelingen het op zijn gezin heeft voorzien.

Door het gedrag van de onbehouwen en gevaarlijke Jake, en  het oudste lid, de mysterieuze Floyd Couldren, dringt een gehaat deel van Richards verleden naar de voorgrond. Floyd dient zich ongewenst aan als raadgever, hoewel zijn adviezen op den duur meer kwaad dan goed lijken te doen.

Richards woede en haat die met zijn jeugdtrauma gepaard gaan zijn echter slechtere raadgevers. Tijdens de tocht beseft hij dat dit helaas de enige wapens zijn die de menselijke dreiging kunnen tegenhouden. Durft hij die wapens op tijd en op de juiste manier te gebruiken?

 


Wegversperring op Facebook: boekpagina

*liken en volgen wordt gewaardeerd.


Hebban Awards: De negen cirkels, zesde plaats (Beste Fantasy/Sciencefictionboek van 2015).

De Negen Cirkels

Bestellen van 'De negen cirkels' via Zilverbron (bestelknop)

*reviews, De negen cirkels

*Leesfragment, De negen cirkels

*LINK NAAR De OFFICIELE BOEKTRAILER VAN, DE NEGEN CIRKELS(klik)


Dante's 'Inferno' boeit mij al een groot deel van mijn leven, mede dankzij de prenten van Gustave Doré. Het idee voor een verhaal, gebaseerd op dit deel van de 'Divina Commedia', ontlook in januari 2012. Ik heb expres al die tijd gewacht, tot ik vond dat ik er klaar voor was om dit boek te schrijven. Dat was in februari 2013. Daarvoor heb ik uit research eerst 'Inferno' daadwerkelijk moeten lezen, hetgeen nogal een opgave bleek door het archaïsche taalgebruik. Uiteindelijk heeft het boek mij de voldoening gebracht die ik ervan verwachtte. Mijn verhaal is er losjes op gebaseerd. Slechts enkele belangrijke eigenschappen van de plaats die Dante's 'Inferno' is, zijn
overgenomen. De rest komt uit mijn fantasierijke geest.

Facebookpagina: negencirkels








FLAPTEKST, De negen cirkels

Jack ontwaakt in de hel. De demon Xahubub moet hem naar de negende cirkel begeleiden, waar Jack zijn straf zal ondergaan. De hel blijkt een krankzinnige plaats met in iedere cirkel straffen, absurde wezens en onvoorstelbare obstakels. Een van de terugkerende obstakels is de beruchte Pakmandoolhof, die de grens vormt tussen alle cirkels onderling.

De tocht wordt voor Xahubub niet alleen erg lastig door Jacks voortdurende ontsnappingspogingen, maar ook door de vrouw van de demon, Ishtra, met wie hij een echtelijke ruzie uitvecht. Zij heeft Lucifer verleid en heeft de ware macht in de hel. Haar leger bestaat uit nachtstrijders, wezens die ouder zijn dan de hel. Haar opperbevelhebber is de waanzinnige kolonel Ismraham, die zelf een duister mysterie is.

Tussen Jack en Xahubub ontstaat een wankele vriendschap die eigenlijk door geen van beiden gewild is. Jack komt er achter dat Xahubub zijn straf moet ondergaan als het de duivel niet lukt om hem naar de negende cirkel te brengen.

Versterken Jack en Xahubub hun vriendschap of kiezen ze ieder voor hun eigen welzijn? En zal het Ishtra lukken om het haar man zo moeilijk te maken dat hij er niet in slaagt om Jack in de negende cirkel te krijgen?

En ook is Terrence op facebook te vinden


Alles, geschreven en getekend, op deze website is auteursrechterlijk beschermd.
(© Terrence Lauerhohn)
Afgezien van, niet van mij: de illustratie voor 'Noptula', (door Petra de Vries©) en berichten of adressen van anderen.

zie recensies



Wie is Terrence Lauerhohn?


Terrence is geboren op 31 mei 1960 in een Brabantse wieg te ’s Hertogenbosch. Pas op 51 jarige leeftijd schreef hij zijn eerste roman, 'Noptula' (Science-fiction), die goede reviews ontving. Sindsdien zijn en worden een flink aantal kortverhalen van hem in genre-magazines en verhalenbundels gepubliceerd, waarvan verschillende zelfs in de USA.

Terrence houdt zich het liefst niet aan een bepaald genre binnen de verbeeldingsliteratuur, zodat zijn grenzeloze fantasie alle richtingen van het onwerkelijke kan inslaan. Het auteurschap blijkt zijn passie te zijn, ontdekte hij.

Voor zijn Dark-Fantasyroman, ‘De Negen Cirkels’ (Zilverbron), heeft hij zich laten inspireren door ‘Inferno’ van Dante Alighieri en door de gravures van Gustave Doré. De Negen Cirkels is echter geen zwaarmoedig verhaal, en doorspekt met humor, spanning, maar ook tragiek.

*Binnenkort verschijnt zijn eerste Thriller, Wegversperring, bij aquaZZ. Redactie/bemiddeling met uitgever, Ambilicious (tevens coach/literair agente).

 

*'De negen cirkels' (verschenen, september 2014 bij Zilverbon - imprint van Zilverspoor uitgeverij -).

Bibliografie:

-Noptula (2011) Roman (Boekscout)

-Schaduwzijde (2011), SF Terra (magazine).

-Juweel van Typanthe (2012), verhalenbundel,  Van Zeeuwse bodem (De Klimmende Ster).

-Togdrill en Manatne (2012), verhalenbundel, PuberTijd (De Klimmende Ster).

-God boven goden (2012), verhalenbundel,  Een man zonder naam (WB Fantasy)

-Iomanes verzoekingen (2012), PureFantasy, (verhalenbundel, magazine, BOF)

-Een betreurenswaardige vondst (2013), Atlas, verhalenbundel samengesteld door Peter Motte.

-The tattooed man (2014), Memento Mori, anthologie, JWK fiction, USA.

-'Stranger' (2014) 'Demonic Possession' (anthologie, JWK fiction, U.S.A.). Vertaling van 'Vreemdeling' (vertaling, Lia Belt).

- Fragment uit het manuscript: 'Witkop "Vroegedoodgestorven"Rufus Hofmans' -De ijzeren steden- (eerste boek van twee-2014)): in de Steampunk-Bloemlezing: 'In de schaduw van het Keezending'.

- 'De negen cirkels' (Dark Fantasyroman met een duivelse knipoog) Zilverbron, 2014.

- 'Anatha' (SF). kort verhaal, verschenen in Vamp en Held nummer vijf (Valentijneditie- 2015)

- 'Naar waarheid geschreven' (Fantasy), kort verhaal, verschenen in de Gentasia-awards (bundel), korte verhalen voor volwassenen, deel 2 (2015).

-'Wegversperring' (Thriller), roman. Uitgegeven door aquaZZ, i.s.m. Ambilicious (2015)

*Verwacht in 2016: '1879' (Horror) Splinters (serie) Quasis uitgeverij.



 (zie ook publicaties )

 


welkom op mijn website

En ook is Terrence op facebook te vinden


Alles, geschreven en getekend, op deze website is auteursrechterlijk beschermd.
(© Terrence Lauerhohn)
Afgezien van, niet van mij: de illustratie voor 'Noptula', (door Petra de Vries©) en berichten of adressen van anderen.

zie recensies




Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Dinie Bell | Antwoord 01.01.2016 14.34

Mooie website, Terrence!

Eva van Baar | Antwoord 06.06.2015 12.21

Mooie site terrence, ik heb eindelijk de tijd genomen om eens een kijkje te nemen.

groetjes,

Eva van B aar
www.evavanbaar.nl

Terrence 07.06.2015 16.54

Dank je, Eva .

Michiel Geurtse | Antwoord 21.08.2014 13.07

Goed bezig Terrence!

Tegel | Antwoord 16.02.2012 01.37

Zie dat je je grenzeloze fantasie in een s.f. boek hebt gestopt. En dat in de traditie van de Lovecraftianen. Chapeau en zo en kom nog eens langs als je in

Terrence 16.02.2012 09.58

ha Ron,
Bedankt. Ja, nu kan ik dat ei ook kwijt haha. Ik zal snel eens langskomen.

André62 | Antwoord 05.10.2011 18.58

Hoi Peter,
Zijn er ook leesexemplaren of is het alleen in de boekhandel te koop?

Shirley | Antwoord 17.09.2011 17.42

Interessante site! Ik vind het erg leuk om te lezen wat je allemaal gedaan hebt en waar je nog mee bezig bent. Ik zal ook een link op mijn website zetten.

fiona | Antwoord 08.09.2011 21.40

Wat goed dat je zo'n site hebt gemaakt over je schrijfontwikkelingen. Behalve schrijven moet je bijna ingenieur zijn met alles wat via internet mogelijk is.

Rik Raven | Antwoord 08.09.2011 18.21

Fijne site om te zien, ik vind de kleuren erg cool, mooi.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

01.01 | 14:34

Mooie website, Terrence!

...
07.12 | 10:24

Dank je, Marjon. Inderdaad, een schrijver mag niet al te lang stilzitten... rust roest . Ik roest liever niet...

...
06.12 | 20:08

Oh gelukkig Terrence! je hebt helemaal gelijk; voor je het weet ben je een halfjaar verder. Een schrijver hoort te schrijven! Geniet ervan.

...
06.12 | 17:06

Dank jullie, Simone en Odile.

...
Je vindt deze pagina leuk