Dagboek

Wats keburt?

Maandag 11 november

Daar ik nu ook nog een blogpagina heb, en dit dagboek dubbel is😉, sluit ik nu dit dagboek en kan men mijn ontwikkelingen verder volgen in mijn Blog

6-11-2011

De Kultuurdag in Renesse (zlnd) was een heel nuttige en geslaagde dag.
Buiten mijn verwachtingen om, bleek er behoorlijk wat interesse te zijn in Noptula. Er zijn weer wat meer mensen die een gesigneerd exemplaar in hun bezit hebben🙂.
Natuurlijk hoop ik dat ook zij met heel veel plezier mijn debuut zullen lezen.
Op die dag was ook de presentatie van de Verhalenbundel met Zeeuwse schrijvers.
Onderstaand stukje over de bundel plaats ik op verzoek van de intitatiefneemster heel graag in mijn dagboek.'...Op zaterdag 5 november is het boek: Zeeland, verhalenbundel van Zeeuwse bodem deel 2 uitgegeven. Het boek is opgedragen aan WJ Maryson. Een internationaal gevierde fantasyschrijver. Vlak voor zijn plotselinge overlijden heeft hij de samensteller Fiona Hack verblijd met een bijdrage. Een niet eerder verhaal over de liefde van een man voor zijn zieke vrouw. Het boek is te bestellen bij www.bola-editions.be of bij de boekhandel; zie bestelgegevens:

Zeeland, verhalenbundel van Zeeuwse bodem deel 2  ISBN  9 789490 243401...'

30-10-2011

Gisteren was ik op de Gothic en Fantasybeurs in Rijswijk, om onder meer even de hand te schudden van verschillende goede collega's die daar hun best deden hun boeken te verkopen.
Ik moet zeggen dat ik veel respect heb voor schrijvers die op deze manier een hele dag in de stand staan. En dat vooral doen om lezers de gelegenheid te geven een gesigneerd exemplaar te krijgen en een kort gesprekje met de schrijver zelf.
Het leek me daar ook wel gezellig en dat maakt een lange dag ook weer flink goed, kan ik me voorstellen.

Ja, ook ik heb weer een gesigneerd exemplaar (Adriaan Stone's 'profeet van de duivel') aan mijn verzameling kunnen toevoegen.
😀

20-10-2011

Vandaag kreeg ik de eerste twee recensies over 'Noptula' binnen!
Ik gloei van Trots!!!

Magictales
Schrijverspunt :


recensie MagicTales.nl (Marijke) op 19 oktober 2011:

Noptula is een dun boekje. Maar als je denkt dat je het snel uitleest, dat valt tegen (of mee, het is maar hoe je het bekijkt). Veel termen zijn best abstract en dat is een manier van denken die je aan moet spreken. Ik heb het boek zeer geboeid gelezen. De schrijver heeft best veel thema’s in het boek verwerkt. De strijd tussen goed en kwaad, moederliefde, manipulatie en voorbestemming om er een paar te noemen. Het is een boek met meerdere lagen. Je kunt alleen het verhaal lezen, maar ook kijken naar een stuk symboliek, dat zeker niet ontbreekt in Noptula. De hoofdpersoon wisselt in dit boek. Waar in het begin Hla’shifa als hoofdpersoon fungeert, neemt later haar stiefzoon Carusha de hoofdpersoonrol over. Hla’shifa blijft op de achtergrond wel duidelijk aanwezig en neemt in de epiloog de hoofdrol weer waar. Haar karakter groeit in dit boek. Van tamelijk onzeker tot iemand die het gevecht aangaat. Ook Carusha groeit en niet alleen in leeftijd. De wisseling van hoofdpersonen is heel vloeiend gedaan en past helemaal in het verhaal. Het is een spannend boek, met veel aandacht voor de ruimteschepen en beschrijving van de werelden. Het is een echte science-fiction. Al vond ik het wel moeilijk me een voorstelling van de wezens te maken, van de werelden en de schepen was dat juist weer makkelijker. Het is een boek dat ik zeker nog eens zal herlezen. 

Oordeel:recensie schrijverspunt:

‘Noptula’ is de debuutroman van Terrence Lauerhohn. En ik kan niet anders zeggen dan: Deze man kan schrijven.

 

In eerste instantie lijkt het boek nogal dun; ik heb ervaren dat fantasy- en science fictionschrijvers een voorkeur hebben voor epische boeken van het formaat statenbijbel. Maar hoewel het boek maar klein is, is het verhaal dat niet. In sobere woorden schetst Lauerhohn (pseudoniem van Peter Scheefhals) een strijd tussen Macht en Bedreiging, waarbij onschuldige levens worden ingezet om de strijd te beslechten.

 

Beschreven met weinig woorden krijgt de lezer het gevoel dat het hier om een rechtstreeks verslag gaat, hij voelt zich als het ware op de eerste rang zitten om de gebeurtenissen te bekijken en ervaren. Hij leert de hoofdrolspelers kennen, hun drijfveren, hun gevoelens. En belangrijker, als je dit boek leest wil je ook weten hoe het afloopt. 

 

Ik had in het begin even het gevoel: dit verhaal ken ik - het lijkt op het verhaal uit de Bijbel (met de Macht, Bedreiging, Noptula en Hla’shifa in de rol van respectievelijk God, De Duivel, Demonen en Jezus). Maar ook andere Grote Fantasywerken (‘In de ban van de Ring’) borduren rond dat thema, en dat is niet verkeerd. Lezen!

 

© Ulrike Bonnema / Schrijverspunt


19-10-2011

Ik heb gisteren de tweede illustratie ontvangen (door Petra de Vries), voor mijn verhaal 'Schaduwzijde'. Zij mag trots zijn, en ik ben heel gelukkig met zo een prachtillustratie.
Ik ben zo benieuwd hoe het er allemaal uit gaat zien in Sf Terra.
Het is misschien zelfs wel spannender dan toen 'Noptula' uitkwam.
Een magazine dat één van mijn verhalen wilt plaatsen, 😀 daar ben ik dan weer trots op.
Ik hoop dat er meer gaan volgen.

18-10-2011


Persbericht culturele middag

Op zaterdagmiddag 5 november vanaf 13 uur tot ongeveer 17 uur zal in het dorpshuis van Renesse de eerste culturele middag gehouden worden. Tijdens deze middag zal het tweede deel van de verhalenbundel, waar veertig Zeeuwse auteurs aan hebben meegewerkt, worden gepresenteerd. Deze heeft als titel: Zeeland, verhalenbundel van Zeeuwse bodem. De bundel is opgedragen aan WJ Maryson, die vlak voor zijn overlijden een verhaal heeft ingestuurd.

Na de presentatie start een middagprogramma met muziek van MarAzul en in het eerste uur proza voordrachten van oa Terence Lauerhohn, een fantasyschrijver. Na een muzikale intermezzo door Tijl Damen, de Zeeuws-Vlaamse troubadour, volgt een uur voordrachten van diverse Zeeuwse dichters, waaronder Paula Hagenaars, een aanstormend talent. De middag zal worden afgesloten met de zanggroep ‘Pipistrello’ uit Kats.

Terwijl de activiteiten in de grote zaal aan de gang zijn, is in de kleine zaal een boekenmarkt. Jan Zwemer is aanwezig om boeken te signeren. Ook is het mogelijk boeken van de diverse auteurs te kopen.

Deze hele middag staat in het teken van de schrijverscultuur in Zeeland. Er is ontzettend veel talent, die haast onzichtbaar is tussen alle andere boeken, die het wel gelukt is om landelijk door te dringen. Maak kennis met de schrijvers, doe zelf inspiratie op en steun ze door de luisteren naar de voordrachten.

De toegang is gratis.


10-10-2011

Vandaag ontving ik goed nieuws van de redactie van Sf Terra (magazine). Mijn verhaal 'Schaduwzijde' is geaccepteerd voor publicatie. Ook ben ik gevraagd twee illustraties voor het verhaal te maken.
SF-Terra WEBSITE

Het verhaal gaat over een touristische tocht in de toekomst, een reuzenster genaamd Rho Cassiopeia, een komeet en een ongeluk.  

De rest verraad ik niet.

7-10-2011

Na op verschillende fora actief te hebben gedagboekt en gepost, kan ik natuurlijk niet achterblijven met mijn eigen dagboek.

De laatste tijd heb ik weer verschillende verhalen geschreven en ingezonden naar thema -en andere wedstrijden.
Het Horror verhaal is af en gruwelijk genoeg.
Een ander verhaal zorgde voor een vreugdesprongetje in het hart van mijn proeflezer en mijzelf. Daar gaat een vervolg op komen.

'Noptula' is naar verschillende recensenten opgestuurd, en vijf sterren heeft de eerste indruk op het boek op het Ezzulia forum al gekregen. Ik wil niet voorbarig zijn, vijf sterren is onverwacht mooi, en ik hoop dat andere recensies niet teveel van dit aantal af zullen wijken.

Op Facebook ben ik tegenwoordig ook te vinden.23-09-2011

Vandaag, zometeen, ga ik naar Kloosterzande, zws vlaanderen om te laten zien dat ik het niet eens ben met het sluiten van bibliotheken in Nederland (zie de hoofdpagina).

Naast het schrijven van mijn roman 'Remarus' (zie samenvatting elders op de site) ben ik ook nog bezig met korte verhalen.
Ik heb de band waar ik in speel, beloofd een horror verhaaltje te schrijven waarin zij voorkomen. Dat gaat gebeuren! Ik ben er mee bezig, en beloof dat iedereen aan een mooi eind komt,😉 inclusief mijzelf. Nog even het plot definitief beslissen (aangezien ik drie plotmogelijkheden heb).
Het schrijven van een horror verhaal is voor mij nieuw, maar ik doe mijn best 😀.

Voor Remarus heb ik nu definitief zo'n 20.000 woorden af. Nog een 60.000 te gaan (die moeten nog herschreven worden).

17-09-2011

Remarus: Schiet lekker op!
De eerste 12.000 woorden mogen blijven staan.
Ik ben zo blij met goede proeflezers 😮!! Ze sturen me de goede richtingen in, maar geven ook een bevestiging dat ik op de goede weg zit met deze roman.
Mijn zelf opgelegde deadline zal, als het zo doorgaat ver voor die tijd gehaald worden.
Ik kijk er nu al naar uit om het boek naar de uitgevers te mogen sturen.
Binnenkort komt er misschien een uitgebreide samenvatting v h boek in dit dagboek te staan.

De verhalen waar ik nu mee bezig ben, zijn ook in een ver gevorderd stadium, en worden binnenkort opgestuurd naar de Unleash Award en Fantastels. (zie linkpagina)
Eén verhaal wordt eerst nog behandeld door speciale doktoren: De Verhaalchirurgen van het purefantasyforum.

11-09-11

Ik heb nu, naast de roman 'Noptula' een zevental korte verhalen geschreven, waarvan de meesten helemaal af zijn (dwz, na een grondige redactie door mijn proeflezers).
De molen voor een evt. publicatie van die verhalen draait al. (zie de eerdere dagboekaantekening en 'dag'boek T. Lauerhohn op forum pf).
Ik wacht nu de beoordelingen af van de diverse leescommissies. Twee verhalen zijn al voorgeselecteerd.

Nu heb ik me voorgenomen om mijn (sf avonturen) roman Remarus af te schrijven.
De Proeflezers zitten er al bovenop en zullen mij van het hoognodige redactie commentaar gaan voorzien.
De eerste 6000 woorden zijn geredigeerd.
Voor mijn eigen kunstzinige interpretatie van de in het boek voorkomende H'lau galjoenen, zie fotogalerie, titel ill. lauerhohn's space.vrijdag 9 sept. 2011

Vooral een SF schrijver moet altijd op zoek blijven naar waanzinnige inspiratiebronnen.
Waar kan ik iets mee? Wat is echt far-out, en te vreemd voor woorden?
Soms ben je aan het wikipedia-en, en kom je iets tegen dat gewoon echt is, maar waar een fantastisch verhaal om heen geschreven kan worden.
Hieronder één van die inspiratiebronnen.
Het verhaal is er al 😉
http://jumk.de/astronomie/big-stars/rho-cassiopeiae.shtml

En ja, dit soort schoonheid mag best wel eens extra benadrukt worden. Het is ook deel van ons bestaan. Daarom hou ik zo van SF... 'To boldly go where no man has gone before...'.

donderdag 8 sept. 2011

Als eerste maar een korte 'evaluatie' tot nu toe. Ik raak zelf ook wel eens de tel kwijt

geschreven in 2011, startdatum 12-01-2011... mijn beste voornemen ooit, gaan schrijven.

Van mijn hand zijn tot nu toe:

-Noptula (sci-fi roman), uitgegeven 12-08-2011
-Sci-fi korte verhalen, 3 stuks
-Fantasy korte verhalen, 4 stuks
-Remarus (sci-fi roman)

*Helaas mag ik er niets over kwijt daar de meeste verhalen ingezonden zijn voor wedstrijden, zoals de PaulHarlandPrijs, De UnleashAwards, Fantastels, en 2 keer als algemene inzending naar het Fantasymagazine 'PureFantasy', en 1 keer naar het Sci-fi mag. 'Wonderwaan'.
Op mijn eigen website (lauerhohn's space) zullen tzt verschillende verhalen te lezen zijn.

Een tweede (sci-fi) roman, 'Remarus' wordt op het moment proefgelezen.
Ik heb er geen haast mee, maar verwacht ergens volgend jaar het manuscript voor dit boek af te hebben. Dan wordt het ook leuren en zoeken naar een grotere uitgever.
Van 'Noptula' komen ook nog twee delen. De werktitel voor deel 2: 'De Bloedengel'. Ik hoop die ook (tegen eind) volgend jaar uit te brengen. Het verhaal is er. Het moet nog opgeschreven worden.
tot zover,
grts Terrence


woensdag 7 sept. 2011

heheh, Dit is de eerste dagboek aantekening in mijn blogspot!
Ik zal hier redelijk regelmatig mijn schrijfavonturen op gaan schrijven.


Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

eva van baar | Antwoord 20.04.2016 16.25

Dag Terrence,

ik ben eindelijk eens op je site gaan kijken. Indrukwekkend, je bent al heel lang bezig, en hebt al heel veel gedaan, petje af. Eva van Baar

Terrence 21.04.2016 13.57

Dank je voor je leuke bericht, Eva.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

08.10 | 11:25

Dank je, Eva. Het gaat goed, hor en ik blijf zeker schrijven

...
08.10 | 11:12

Dag Terrence, hoe gaat het met je? Het laatste wat ik van je heb gehoord ging over hartklachten, gaat het nu beter? wel blijven schrijven hoor, Eva van B.

...
31.05 | 14:37

Dank je, Eva

...
31.05 | 13:59

Dag Terrence, gefeliciteerd, en een fijne dag vandaag.
groetjes, Eva van Baar

...
Je vindt deze pagina leuk