Terrence's Blog

Tot nu toe zijn de reacties en recensies over Zielenmenners over het algemeen lovend (of tenminste objectief). Het boek wordt gemiddeld met een ruime voldoende tot goed beoordeeld, waarmee ik zeer tevreden ben, want Zielenmenners is allesbehalve een doorsnee Fantasyverhaal of bovennatuurlijke thriller of horror.

Het schrijven van ongebruikelijke verhalen, op een vreemdere leest geschoeid dan veel lezers gewend zijn, is eigenlijk altijd wel mijn handtekening geweest en zal dat ook wel blijven. En dus neem ik bij elk boek de uitdaging van het risico aan (wie niet waagt, wie niet wint). Ter verduidelijking van mijn ietwat duistere genrekleur vermeld ik graag mijn grote voorbeelden op het gebied van Fantasy en horror:

-alle korte verhalen van Edgar Allan Poe en H.P. Lovecraft (met een zwak voor de mythe van Cthulhu).

-Imagica, Boeken van Bloed, Weefwereld, van Clive Barker.

-De twee klassiekers die de visite van Lord (George Gordon) Byron tijdens een jaar zonder zomer hebben opgeleverd; Frankenstein van Mary Shelley, The Vampyre van John William Polidori, en de latere opvolger van deze vampier, Dracula, door Bram Stoker.

-Laatst maar niet het minst, Calibans wraak van Tad Williams.

Deze auteurs gingen dezelfde uitdaging aan, en hielden of houden originaliteit hoog in het vaandel.

Natuurlijk ga ik er allerminst van uit dat ik mijn pseudoniem ooit in dat meesterlijke rijtje mag bijzetten, en ik durf mezelf al helemaal niet te vergelijken met deze grootmeesters. Maar ik ben wel erg dankbaar en blij dat er steeds meer lezers zijn die mijn verhalen naar waarde schatten.

Mijn handtekening is vreemd, en zoals mijn huidige uitgever al vermeldde, mijn pen is donker.

Mijn handtekening zal vreemd blijven, en mijn pen donker.

 

http://thrillerlezers.blogspot.nl/2018/01/column-terrence-lauerhohn.html

Deze blog gaat over mijn relatie met mijn huisdieren, terwijl ik bezig ben aan een verhaal.

Vandaag heb ik de tweede versie van mijn volgende manuscript (Thriller) Zondering (zonder L of AF) voltooid, na een hele zwik nieuwe correcties en na een punt achter het 59.340ste woord te hebben gezet.

Deze versie mogen mijn uitgever en enkele proeflezers lezen. Geen haast echter, Nirwana is amper afgekoeld en moet nog een snelweg naar de lezers vinden.

(zie onder meer het leesfragment: http://www.123website.nl/lauerhohn )

Binnenkort volgt de uitslag van de Thrillerlezersleesclub die Nirwana heeft behandeld, en de blogtour start dit weekend, met 'Mustreads or not' als eerste in een rij van zes bloggers.

Het boek is ook naar enkele gerenommeerde recensenten opgestuurd, én het dingt mee naar de Harland roman Awards 2017 (met heel veel dank aan mijn uitgever, voor het vertrouwen in Nirwana).

En, Nirwana wacht nog een nieuw uiterlijk, welke tijdens de (daarom verlate) presentatie zal worden onthuld. Ik hoop de datum daarvan heel snel te kunnen bekendmaken. 7 februari weet ik meer.

Tot nu toe is mij al wel duidelijk dat de huidige druk van Nirwana een behoorlijke indruk bij lezers achterlaat, wat ook mijn bedoeling is en wat mijn stille wens is. Het is een indrukwekkend verhaal, met scenes en omstandigheden die de zenuwen van sommige lezers misschien wel tot het uiterste uitdagen. Maar, een Thriller moet rillingen veroorzaken om goed te zijn, vind ik althans. Dus, beven is goed, en ik hoop dat iedereen die het boek leest dat tot en met het laatste woord zal doen.

Ik mocht weer een gastblog schrijven, voor Marjon Sarneel, wat ik met heel veel plezier deed:

http://www.marjonsarneel.nl/vast-genre-voordelen-en-nadelen-schrijvers/

Nieuwe reacties

03.11 | 08:49

Dank je, Patsi Het is allemaal nog wennen, een uitgever die dit voor mij regelt ipv andersom

...
02.11 | 21:10

Je weet dat ik op de eerste rij sta! 😉

...
09.07 | 08:44

Dank je, William. Gelukkig is het allemaal gelukt.

...
09.07 | 08:43

Dank je, Sherry

...