Het laatste nieuws

Sterrenregen? Ik steek daar mijn paraplu niet voor op, maar ben er wel heel erg blij mee. Na de vijfde recensie in de blogtour rond mijn nieuwste Thriller Blauwe bonen volgt nu al de zesde recensie, met dank aan #samenlezenisleuker en Sandra Remmig... Ik ben zo trots als een pauw met een veer in zijn...

https://samenlezenisleuker.wordpress.com/2020/01/14/sandra-las-blauwe-bonen-terrence-lauerhohn/?fbclid=IwAR3PQ1W73C9GqRfRxpzO_XNLue-jLDDGQmfSmhCU-acpWU8w3HBuwOIrwiM

Caroline Kuiper van Mustreads or not schreef de vijfde en zeer mooie recensie over Blauwe bonen, wat het gemiddelde van alle beoordelingen bijna op 4 en een halve ster brengt, tot nu toe.:

https://mustreadsornot.com/2020/01/14/blauwe-bonen-terrence-lauerhohn-een-thriller-met-een-magnifieke-plotwending-blogtour-caro/?fbclid=IwAR0B1IkJRc8SUbtKgncZ5_HCsEq1oNHIWdMcE4VnpbUX_92pYQi73Pi0C5g

Frits, alias De Crooner, de hoofdpersoon in mijn nieuwste Thriller Blauwe bonen, zit drie jaar na het schrijven van de eerste draft van dit boek nog steeds diep onder mijn huid. Zo diep dat ik al voorzichtig ben aangevangen met het tweede deel over deze ingewikkelde man. Als voorlopige werktitel heb ik Novice & Maestro verzonnen. Dit verhaal is een prequel op Blauwe bonen en begint bij het 17de levensjaar van De Crooner, in 1972, en maakt sprongen in de tijd, naar 1985 en het heden (tot vlak voor de gebeurtenissen in Blauwe bonen). Wat ik er zelf heel erg leuk aan vind, is dat ik naar de herinneringen uit mijn eigen jeugd moet teruggrijpen en dat ik me moet verdiepen in het belangrijke nieuws uit die jaren, zoals de terroristische aanslag tijdens de Olympische spelen van 1972, in München, de lange kabinetsformatie van 1972, de oliecrisis en autoloze zondagen in 1973, het rampzalige en omstreden bezoek van de Paus aan Nederland in 1985, de Elfstedentocht van datzelfde jaar, en Mikhail Gorbatsjov die in 1985 in Rusland aan de macht komt (inleiding van het einde van de koude oorlog).

Omdat het verhaal zich grotendeels in het Amsterdam van de zeventiger jaren afspeelt, komen ook de hippies, de opkomst van de heroïne en de heroïnejunkies, de toenmalige penoze en de twijfelachtige reputatie van de politie van toen aan bod. Of het tweede deel werkelijk voltooid en gepubliceerd zal worden, laat ik wel afhangen van het succes van Blauwe bonen.
Daarbij is het niet nodig om dit tweede deel snel te voltooien, want ik heb nog een ander manuscript klaarliggen om ook uit te geven (De Kluwen-paranormale Thriller), en daar ben ik ook al sinds de eerste draft heel tevreden over. Dat manuscript moet ik nog wel goed nakijken en gedeeltelijk herschrijven.

Mieke Schepens van Graag Gelezen maakt mijn dag meteen helemaal goed :-), met een prachtige ****(...en een halve extra :-) ) vierde recensie over Blauwe bonen:

graaggelezen.blogspot

Ik had al mijn kerstcadeaus al uitgepakt, maar deze recensie kwam er nog eens na, en hoe :-), met dank aan Danielle Henssen, van Thrillers & More: https://www.thrillersandmore.com/2019/12/27/blogtour-blauwe-bonen-terrence-lauerhohn/?fbclid=IwAR14MG7dm3Pj5_AGL1oWF9KEJFti19UVo2veKxCsc03QOHEkbicWEgokV_Y

Nieuwe commentaren

08.10 | 11:25

Dank je, Eva. Het gaat goed, hor en ik blijf zeker schrijven

...
08.10 | 11:12

Dag Terrence, hoe gaat het met je? Het laatste wat ik van je heb gehoord ging over hartklachten, gaat het nu beter? wel blijven schrijven hoor, Eva van B.

...
31.05 | 14:37

Dank je, Eva

...
31.05 | 13:59

Dag Terrence, gefeliciteerd, en een fijne dag vandaag.
groetjes, Eva van Baar

...