Het laatste nieuws

Zopas verschenen: de Hamley Books voorjaarsbrochure 2023... en al deze titels gaan ook mee naar de Frankfurter Buchmesse... dus wie weet, volgen er nog vertalingen, ook van Kluizenaar :-)
ps. De Nederlandse versie van Kluizenaar verschijnt sowieso, februari 2023, en wie liever een speciale gesigneerde versie met goodies wil ontvangen, kan zijn of haar exemplaar nu al bij mij pre-orderen! (Stuur een e-mail naar pixel@zeelandnet.nl o.v.v. Kluizenaar).

Hamley Books voorjaar 2023 by Hamley Books - Issuu

#kluizenaarthriller #suspense #kluizenaar #thriller #psychologisch #spanning #bloedstollend #wonderlijk #dorp #hamleybooks #boek #boekstagram #bookstagram #verwacht #misdaad #crime #instaboek #instabook #crime #misdaadroman #ijzingwekkend #aangrijpend #februari2023

De fijne lezersgroep Leuk Lezen interviewde mij:

Zoals beloofd een kort interview met de auteur van ons "boek van de week: Terrence Lauerhohn!
Bedankt, Terrence Lauerhohn, voor je fijne en eerlijke antwoorden op mijn vragen! Misschien hebben sommige Leuke Lezers nog wel bijkomende vragen voor jou! 😉
* Vertel ons eerst eens iets over de mens achter de auteur? Huisdieren? Lievelingseten? Lievelingsmuziek?
De mens achter mijn boeken woont samen met een hond (Shuffle), twee dameskatten – één diva (Ebbie) en een sloddervos (Solo) – een praatgrage papegaai die vaak naar de naam Allowies weigert te luisteren (als hij een waarschuwing krijgt) en de moerasschildpad Arnold, die de vijver in mijn achtertuin als zijn territorium heeft.
De mens heet in het echt niet Terrence Lauerhohn, maar Peter Scheefhals. Behalve van schrijven en zijn dieren houdt deze Peter ook van spelen in een coverbandje. Dat doet hij als basgitarist. Oh, en hij woont in Rilland... prachtig ingeklemd tussen de beide Scheldes. Ik hou van lekker eten... niet te veel en met weinig voorkeuren. Paprika vind ik smerig. Dat haal ik daarom ook altijd van mijn pizza af.
*Hoe of wanneer kreeg de schrijfmicrobe je te pakken?
In 2011 en ik weet nog steeds niet hoe... Maar het kreeg me wel heel goed te pakken, en ik ben niet van plan mezelf daartegen te laten vaccineren.
*Wat is jouw favoriete schrijfgenre?
Op dit moment gaat mijn aandacht volledig uit naar het schrijven van thrillers.
*Komt dat overeen met het genre dat je leest?
Ik lees de laatste tijd vaker thrillers dan sciencefiction en fantasy. Het liefst wel thrillers met een bovennatuurlijk thema (Peter Straub, Stephen King, Dean Koontz), maar het is geen must. Horror behoort ook tot mijn lievelingsgenre.
*Lees je eigenlijk graag?
Ik lees wel graag, maar niet heel veel. Ik ben eigenlijk altijd wel bezig aan een of ander nieuw verhaal en dat eist dan mijn aandacht te veel op om daarnaast ook nog veel te lezen.
*Heb je een auteur waar je naar opkijkt?
Niet echt. Ik heb wel favorieten, maar ik ben ook erg benieuwd naar verhalen van nieuwe (nog onbekende) talenten.
*Denk je dat je beïnvloed wordt door wat je leest of eerder door wat er om je heen gebeurd?
Ja, hoewel het eerder inspiratie is dan beïnvloeding. Zwart huis (een boek van Stephen King en Peter Straub samen) heeft mijn schrijfstijl veel goed gedaan, vind ik zelf. Dat boek vind ik echt fantastisch geschreven en is sinds ik het heb gelezen een soort van schrijfbijbel voor mij. Gebeurtenissen kunnen mij ook inspireren, vooral als ze erg opvallend en/of vreemd zijn.
*Heb je nog andere hobby's buiten lezen en schrijven?
Ik speel ook nog heel graag in een bandje, als basgitarist. Basgitaar spelen doe ik al vanaf mijn 18de, in verschillende bands.
*Droom je ervan om beroemd te worden?
Ik wil wel veel gelezen worden, maar het gaat me niet om beroemdheid. Ik wil het liefst ook nooit beroemd worden. Maar ja, zonder bekendheid verkoop ik ook weinig boeken... onbekend is onbemind... dus moet het maar, als het ooit gebeurt...
*Stel: je mag een auteur ontmoeten naar keuze... wie zou dat zijn?
Ik zou wel eens een gesprekje met Stephen King en Adriaan van Dis willen voeren. Ik denk dat deze twee schrijvers best een heleboel interessants hebben te vertellen.
*Wat is jouw favoriete schrijfplek?
Gewoon op de bank, laptop op mijn schoot. Muziekje aan. En liefst even geen beesten die mijn aandacht opeisen. Maar dat laatste is best moeilijk hier in huis. Tijdens mijn rondjes met Shuffle leeg ik mijn hoofd van overtollige informatie en kom ik vaak op de meest lumineuze ideeën.
* Ik las ook "Blauwe Bonen" een thriller uit het oogpunt van een huurmoordenaar geschreven. Waar haal je daarvoor je inspiratie? Want dat is toch niet zo evident, denk ik?
Ik hou ontzettend van het filmgenre film-noir. Vaak zijn dat (zwart-wit) films waarin een antiheld de hoofdrol heeft. The Maltese Falcon is een goed voorbeeld. De antihelden in dit soort films leiden vrijwel altijd een nihilistisch, fatalistisch bestaan. Dat vind ik ongelooflijk interessant. De Crooner in Blauwe Bonen is zo iemand... een duistere Humphrey Bogart, zeg maar. Ik noem Blauwe Bonen dan ook zelf een thriller-noir.
* En dan was er natuurlijk ook nog "Nirwana" een boek dat mij erg diep heeft geraakt en doen nadenken. Heb je dat bewust zo geschreven? Om een boodschap de wereld in te sturen?
Nirwana is een dystopische thriller. Ik denk dat elke dystopie een boodschap in zich heeft, of tenminste een waarschuwing aan de mensheid. Ik zal mijn politieke voorkeur niet snel bekendmaken, maar heel soms voel ik daar wel de behoefte toe. Nirwana weerspiegelt mijn angst voor het afglijden van een sociale maatschappij, naar een totalitair regime waarin geen plek is voor mensen die het om een of andere reden slecht hebben getroffen of die weigeren om in de pas van de bestuurders te lopen. Het huidige Rusland is een goed voorbeeld.
*En tenslotte: Wil je graag zelf nog wat toevoegen?
Een beetje sluikreclame voor mijn volgende boek... Binnenkort (begin februari 2023) verschijnt mijn volgende (psychologische, bloedstollende) thriller, Kluizenaar bij Hamley Books.
Flaptekst:
Hoe sterk is het geweten?
Twee mensen in een verder verlaten dorp. Hij kiest voor de eenzaamheid zodat hij zijn obscure liefhebberij ongestoord kan uitoefenen. Zij hoort stemmen die haar ophitsen.
Allebei verafschuwen ze geweld. Allebei zijn ze echter bereid grenzen te overschrijden om zichzelf te kunnen zijn en te blijven. Hun paden kruisen elkaar op het tijdstip dat zijn eenzame bestaan wordt bedreigd.
Een dodelijke jacht op elkaar is het gevolg.
Pakzin voorkant:
Zijn duistere geheim was veilig. Tot zij in zijn leven kwam.
Je kunt het boek al bij mij voorbestellen (gesigneerde, speciale exemplaren met goodies. Stuur een e-mail naar: pixel@zeelandnet.nl met je naam, o.v.v. Kluizenaar.

 

Leuk lezen | Zoals beloofd een kort interview met de auteur van ons "boek van de week: Terrence Lauerhohn | Facebook

 

Voor mijzelf én voor degenen die - allicht nagelbijtend - op mijn volgende thriller Kluizenaar zitten te wachten kreeg ik zojuist goed nieuws. Hoogstwaarschijnlijk - met een uiterst kleine slag om de arm - zal het boek begin februari al verschijnen!
@hamleybooks
#kluizenaarthriller #suspense #kluizenaar #thriller #psychologisch #spanning #bloedstollend #wonderlijk #dorp #hamleybooks #boek #boekstagram #bookstagram #verwacht #misdaad #crime #instaboek #instabook #crime #misdaadroman #ijzingwekkend #aangrijpend #februari2023

Zoals ik een tijdje geleden al plaatste, hebben Hamley Books en ik spoedoverleg gehad over het uitstel van publicatie en het definitieve (herziene) uiterlijk van mijn volgende thriller Kluizenaar. De omslag van toen associeerde blijkbaar te veel met horror, wat niet de bedoeling is. Kluizenaar is weliswaar een duistere thriller, maar zeker geen horror (hoewel de slachtoffers in het boek me zouden tegenspreken als ze echt bestonden...).

En nu... is het dan tijd om de definitieve verschijningsdatum, omslag, flaptekst en blurb aan jullie te onthullen! Ik hoop dat jullie deze ook net zo mooi vinden als de vorige.

 

Ps. Voorbestellen van een gesigneerd exemplaar inclusief goodies kan natuurlijk ook nog steeds.

Stuur dan een e-mail naar: pixel@zeelandnet.nl, o.v.v. ‘Kluizenaar’. Ik neem contact op tegen de tijd dat het boek te koop is.

Het ontwerpen van een goede nieuwe omslag neemt ook tijd in beslag, maar aangezien Europeanen (en dus ook Nl-ers en Vlamingen) dankzij de megalomane plannen van schurk Poetin (mijnheer Poetin vind ik te veel eer) de komende tijd een energiecrisis moeten doorstaan en dus heel begrijpelijk minder uit durven te geven, is besloten om het boek op de markt te brengen als deze minstens ietwat tot rust is gekomen. Ook de planning van een effectieve(re) promotiecampagne neemt meer tijd in beslag. Uitstellen is daarom zowel voor de uitgever als voor mij op dit moment verstandiger. Voorbestellen van gesigneerde exemplaren van Kluizenaar, inclusief goodies en wie weet wat nog meer 🙂, blijft gewoon mogelijk 🙂 *wil je zo'n speciaal exemplaar, stuur dan een e-mail naar pixel@zeelandnet.nl, o.v.v. Kluizenaar.

Nieuwe reacties

03.11 | 08:49

Dank je, Patsi Het is allemaal nog wennen, een uitgever die dit voor mij regelt ipv andersom

...
02.11 | 21:10

Je weet dat ik op de eerste rij sta! 😉

...
09.07 | 08:44

Dank je, William. Gelukkig is het allemaal gelukt.

...
09.07 | 08:43

Dank je, Sherry

...