Over 123website

Van lokale visie naar wereldbedrijf met groei-DNA

123website werd in 2003 in Kopenhagen opgericht door de broers Morten en Jacob Elk. Ze wilden een praktische, gebruiksvriendelijke methode op de markt brengen waarmee leken gemakkelijk websites konden maken. Een simpel idee waarvan ook de doorsnee Nederlander zou kunnen profiteren. Onervaren gebruikers zouden op die manier hun persoonlijke en zakelijke projecten heel gemakkelijk online toegankelijk kunnen maken.

Ze kozen een wetenschappelijke benadering van data, hadden al veel ervaring met flexibele ontwikkeling opgedaan en hun idee was geschikt voor gebruik op grote of kleine schaal. Zo werd de doelgroep al snel internationaal. Al een jaar na de oprichting lanceerde SimpleSite de Engelstalige homepage, specifiek gericht op de Amerikaanse markt.

Volle concentratie op het gebruiksgemak aan de ene kant en een consequente omzetting van moderne, 'lean' bedrijfsprincipes aan de andere, maakte 123website tot een schoolvoorbeeld voor internationale groei.

Op dit moment zijn er in heel Scandinavië, Frankrijk, Spanje, Italië, Nederland, België, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg, Engeland, de VS, Polen, Tsjechië, Griekenland, Turkije, Portugal, Brazilië, Canada, Rusland, Indonesië, Maleisië en een aantal andere landen eigen taalversies per land. Andere landen staan al in de startblokken.

Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan 10 miljoen euro en een snelgroeiend klantenbestand van 90.000 abonnees over de hele wereld. Een ambitieus strategisch plan richt zich in 2016 op verdere uitbreiding.

 

MIJLPALEN

2003

123website wordt in 2003 in Kopenhagen opgericht door de broers Morten en Jacob Elk. Morten Elk wordt CEO van het Deense 123hjemmeside. (123website).

2004

De Amerikaanse site wordt gelanceerd als SimpleSite.com. Thomas Petersen wordt in 2006 CTO en partner. Daarna wordt Sebastian Engelbrecht in 2007 CSO en partner. Kort erna worden in Zweden en Noorwegen sites gelanceerd.

2008

Pia Skourup begint als CFO. Lars Mejding wordt in datzelfde jaar Product en Communicatie Manager. In 2009 wordt  in Nederland 123website.nl gelanceerd.   

2011

De site wordt ook gelanceerd in Frankrijk, Italië, Spanje en Finland. In 2012 gevolgd door Duitsland, Oostenrijk, België, Zwitserland en Luxemburg. Er wordt een nieuwe website voor het bedrijf gelanceerd en een ambitieus strategisch plan richt zich op verdere internationale uitbreiding.

2012

Investering van € 1,7 miljoen om de internationale groei van SimpleSite te versnellen. Achter de investering staat IT-ondernemer Kaare Danielsen, wiens bedrijf Jobindex de grootste baan database van Denemarken is.

2013

Launch in Polen, Tsjechië, Griekenland, Turkije, Portugal, Brazilië, Canada, Rusland, Indonesië, Maleisië.

ONZE MENTALITEIT

Gebruiksvriendelijkheid zit gewoon in ons bloed.Voor ons is perfectie niet het ideaal; wij willen in de eerste plaats speels gemak. Ons product moet aanvoelen als een spel: gemakkelijk, spannend en verruimend.Om te gebruiken en om van te leren. Dat is trouwens ook onze opvatting van werk.

We stimuleren een werksfeer waarin creativiteit alle ruimte krijgt en specialistische vaardigheden welkom zijn. Met twee natuurkundigen aan het stuur en flexibele ontwikkelingsmodellen beschouwen we knowhow en intelligentie als basisvoorwaarden. De standaard ligt bij ons op academisch niveau, maar we werken vriendschappelijk samen.

Wij vinden dat werk uitdagend moet zijn en dat ontwikkeling en groei doelen op zich zijn. Ons hart klopt digitaal en gebruiksvriendelijkheid domineert ons denken.Dat is gewoon onze manier van werken.