GEBOREN EN TOEN...

Achteraf kunnen we zeggen "heftige week". We begonnen met maandag, 27-1, 6 weken, met de 1e enting en de 1e autorit. Dat laatste moet nog wat wennen. De enting ging super! De controles waren OK! Dinsdag kwam de Raad van Beheer chippen! Dat ging ook super goed! Alles gecontroleerd met mijn nieuw aangeschafte scan apparaat! Happy! De chocolaterie kreeg veel bezoek en ging 'uit' in het weekend. Donderdag werden de pupjes getest door de hondenspecialist. Er werden diverse tests uitgevoerd die alles te maken hebben met de karakterontwikkeling van de jonge pup. Over 1 1/2 week laten we dit herhalen, spannend. Om een tipje van de sluier op te lichten, de trainer was onder de indruk van de geïnteresseerde, nieuwsgierige en bijzonder relaxte pups. Hij kijkt niet naar schoonheid. Uiteraard maakte hij wel een positieve opmerking over de kwaliteit van de puppen; bouw, vacht en hoe ze uit hun ogen kijken. Op zaterdag gingen we 'shoppen' bij de Dierenspeciaalszaak in Sassenheim. Wat een bekijks! Vanuit een hondenreistas die in een winkelwagenkar was gezet bekenen de choco's de wereld. En werden ze door de eigenaar,  zijn familie en klanten heerlijk geknuffeld. Tuurlijk ook bekenden die als fans alles volgen Liefde Leuk Patricia, Debbie, Chieneke en Marcel! Passanten werden op slag verliefd! Echt waar! Dit weekend kwam een vriendin uit Duitsland over voor de puppen en kregen we op zondag bezoek van Janneke die wel heel graag de choco's van dichtbij wilde zien en knuffelen en de nieuwe eigenaren Brigitte met Pieter voor Storm en Vanessa met Steven en vrienden Ann en Jan voor Amani. Helaas konden Annemieke en Gabriel voor Julius niet komen... uit liefde voor hun huidige roedel lag het helaas niet binnen hun mogelijkheden! Wij hebben jullie gemist! Onzeker De pupjes eten erg goed. Ze lusten inmiddels ook geit en een gedroogd lamspensstaafje ervaren ze als een lekkernij. En... niet onbelangrijk, we hebben kennis gemaakt met de andere roedelleden van groot tot klein. Elke avond komt er een vriend 'buurten' en zondagavond kwamen ze allemaal... Erg leuk vinden ze het! Nieuwsgierig zijn ze! Morgen, maandag 3-2 zijn de pupjes 7 weken en beginnen we met heel spannends... als het lukt, wordt het vervolgd! Wij kijken er in ieder geval naar uit! Happy Hartje   

Tja, time flies when you have fun Lacht Maandag... spannende dag! We kunnen er nog niets over vertellen... wordt vervolgd! Tuurlijk, bonbonnetjes in de hoofdrol!

Jaaa, nu kan ik het verklappen. Veel mensen hebben het resultaat al gezien op Facebook! De pupjes hebben een heuse puppy fotoshoot gehad bij Erst von Scheven's foto studio! Op dit moment heeft hij 3 foto's vrij gegeven, zie puppy foto shoot! Wordt vervolgd!

Om daar te komen hadden we toch weer een flinke auto rit met de pupjes! De heenreis hebben ze liedjes voor ons gezongen en terug was het muisstil. Geen spugertjes...!!! Lacht

Een hele drukke week met visite! Iedereen is nieuwsgierig en wil graag de chocolaterie met eigen ogen van dichtbij zien en natuurlijk vasthouden! Prima! Super goed voor de pupjes! Het eten is omgezet naar nagenoeg volledige voeding klaar gemaakt in 'eigen' keuken ;-) Vers vlees af en toe aangevuld met Renske en puppy brok! Voor het lekkere nemen we 'mams' als toetje! We rennen door de hele kamer! Spelen totdat we er moe bij neervallen! Komende week, maandag 27-1-2014 zijn ze echt 6 weken en dat staat op het 'to do' lijstje controle en enting bij de dierenarts op maandag, gevolgd door de chipper van de Raad van Beheer op dinsdag en woensdag gaan we weer een ronde ontwormen 3 dagen! Zijn we net klaar voor het weekend... bezoek en bezoek en nog veel meer bezoek! Wij kijken ernaar uit!   

Na een weekend met kennismaking van de nieuwe eigenaren voor Julius en Amani zijn de pupjes op maandag 13-1 alweer 4 weken! Er is veel gebeurd de afgelopen 4 weken! Tweede wormenkuur zijn we gestart. Onze oortjes doen het goed net zoals onze neusjes... De voeding gaan we steeds meer aanpassen, Renske in combinatie met vers vlees, puppy brokjes en puppy melk. Phebe blijft nog steeds een super moeder. Inmiddels hebben we leren kwispelen en af en toe ontdekt een pupje z'n voorpootje... kun je leuk mee spelen! We gaan eens afwachten wat we de komende week nog meer ontdekken en ontwikkelen...

Een week die begon met bezoek voor het 1e tijgertje dat uitgezocht werd. Brigitte heeft gekozen met haar dochter voor het lichtje manneke en zal hem thuis 'Storm' gaan noemen, onze Armagnac.

De tandjes zijn in deze week doorgekomen en het lopen heeft zich uitgebreid. Zeker als ze op een goede ondergrond gezet worden kunnen ze al lekker stappen.

Ook hebben we vaker vleesjes met melk gegeten... dat vinden ze erg lekker!

Phebe heeft in de auto een ritje meegemaakt. Rompertje aan gedaan ter bescherming van haar warme volle buikje.

Zaterdag kwamen Annemieke en Gabriël en kozen voor het donkere tijgertje. Het manneke dat wij Amici hebben genoemd zal in het dagelijks leven Julius gaan heten.

Morgen krijgen we ver bezoek uit België voor de kleine Amani. Gelukkigi zijn de regels weer bijgesteld en kunnen de pupjes vanaf 9 weken mee naar het 'verre buitenland'.