B-NEST PUPPIES

BLØF met ruwhaar dashond DIESEL
CHARLIE bij zijn vrouwtje
IMBA met haar knuffel
BLØF en zijn gezin!
IMBA en haar baasjes
CHARLIE en zijn personal
BISOU en zijn vrouwtje
LYNA en haar baasjes

12-8-'14   Tja, het B-nest is bijna volledig uitgevlogen. BLØF vloog als eerste uit, gevolgd door IMBA. De dag daarna werd CHARLIE opgehaald. BISOU kon nog een paar nachtjes blijven met LYNA. En als laatste wordt LYNA 16-8 opgehaald. Zij heeft nog 1 1/2 week in de roedel genoten van al haar grote vrienden!

29-7-2014   Het B-nest IO VIVAT is dan 8 weken. We gaan aftellen. Komend weekend gaan de eerste pupjes naar hun nieuwe eigenaren. We hebben hele bijzondere nieuwe teckeleigenaren gevonden. Bijzonder in alle opzichten! We gaan de pupjes uiteraard op de voet volgen en als er nieuwe foto's binnen komen wil ik die uiteraard heel graag delen op de website. Niets leuker om te zien hoe de pups zich ontwikkelen... 28-7 Kwam de hondentrainer Loek Geerlings voor een 2e test. Hij was erg tevreden. Wat waren ze gegroeid in een week... Nu eerst nog even een weekje genieten! Ik heb nog wel wat verlangens... kinderboerderij en het bos staan nog op mijn lijstje... 

25-7 samen spelen... oh, wat is'ie groot!
26-7 Bisou met moeder Imba
6-7 Relaxed in het winkelwagentje in de dierenzaak... genoeg handjes die in de wagen kwamen
26-7 Martine van Kyno Connect (honden trainer in de ruimste zin van het woord) bij het plantencentrum...
28-7 Hondentrainer Loek Geerlings... heel tevreden over een geweldig nest mooie pups
3-7 4 weken, heerlijk buiten
3-7 4 weken, buiten in de puppy ren
10-7 5 weken, genieten in de zon buiten
16-7 6 weken chippen
21-6 6 weken

Begin juli. Wat hebben we toch een prachtig weer... dan moeten toch ook de pupsels naar buiten toe. In de schaduw was een lekker plekje. 

De tandjes en kiezen zijn in rap tempo bij alle pupjes gekomen.

Sinds afgelopen week eten de pupjes al vers vlees met puppy melk... Ze waren zó ontzettend nieuwsgierig wat hun moeder at en zaten er met hun neus bovenop! 

Kruipen, waggelen en nu al lopen! Ze oefenen en oefenen en oefenen steeds meer!

STAMBOOMNAMEN GOED GEKEURD DOOR DE RAAD VAN BEHEER!

De nieuwe eigenaren krijgen de ruimte zelf een naam te verzinnen voor hun nieuwe familielid. Een naam waar je jaren trots op kunt zijn. Door niemand anders verzonnen. Wie weet met een 'B'... absoluut geen verplichting. 

Reu 1) BOLERO SALTIMBANCO, tijdelijke naam: BLØF en blijft BLØF!
De vertaling: Bolero - Ballet.
Saltimbanco is een show van Cirque Du Soleil, 1992. Saltimbanco wordt beschreven als een feest, viering van het leven. De show was doordrenkt van opgewektheid en geluk. Een bijzondere naam voor een heel bijzonder reutje! Het leven lacht hem toe en hij gaat voor de bluf! ;-) Bløf komt bij een mooi gezin waar hij meer dan Welkom is! Zijn vriendje wacht al op hem! 

Reu 2) BILLA BONG BOY, tijdelijke naam: BOYD. Boyd wordt 'omgedoopt' naar 'CHARLIE'!
Vertaling: Billabong is een verzamelnaam voor draslandgebieden in de Top End, het tropische gedeelte van het Noordelijk Territorium in Australië. Steven verblijft op dit moment in Australië, de link werd hierdoor gelegd.

Reu 3) BARON BELLAGIO, tijdelijke naam: BORRE. Wordt omgedoopt naar 'GRAND BISOU!'.
Betekenis: Het Bellagio is een in 1998 geopend hotel en casino op de Strip in Las Vegas, Nevada, Verenigde Staten. Het Bellagio staat vooral bekend om de "Fountains of Bellagio", de muzikale fonteinen in het meer voor het hotel. twee jaar geleden was Steven in Las Vegas en het Hotel Bellagio heeft heel veel indruk op hem gemaakt. Een naam om niet te vergeten! ;-) 

Teef 4) BYE-BYE MADAME BUTTERFLY, tijdelijke naam: BIG BISOU wordt omgedoopt naar LYNA!
Mooi donker teefje, een soort Madame! "Madame Butterfly" stond al een tijd op het verlanglijstje. Statige naam voor deze dame. Aangezien ze mijn hand in de werpkist opzoekt, vermoed ik een meisje die graag contact met mensen heeft. Ze laat zich graag knuffelen... BIG BISOU.

Teef 5) BUMBALU LA NOUBA, tijdelijke naam: BUMBALU wordt omgedoopt naar IMBA! 
Betekenis: Een kopie van Imba La Nouba. La Nouba is een show van Cirque du Soleil. De naam van de show is ontleend aan het Franse 'faire la nouba', wat 'feesten' betekent.
Bumba Lu is de bijnaam van Imba, een vrolijk clowntje op de TV voor de kinderen.
 
*    *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *    
Ik probeer in combinatie met Io Vivat (betekenis kennelnaam = Hoera! Lang zal'ie leven!) namen voor de stamboom te verzinnen die ook vrolijkheid of een mooie herinnering in zich hebben.
11-6-'14 Met z'n allen op of bij de snuggle! Lekker warm!
7-6 Vetbedjes eruit... veel te warm voor deze temperamentvolle moeder.
8-6 Teefje geeft aan hoe ze het wil... zo dus. Katoentje erop en de rust is weer gekeerd.
8-6 4 pupsels op een 'hoopje'. Hoe herkenbaar voor een pup-freak.
8-6 Selffie ( ;-) )
9-6 links tijger teefje, midden 3 black beauty's, rechts tijger reutje
5-6 Imba met een eigen knuffeltje...
5-6 2 dagen 'jong'
Zilvertijger meisje
Twee Black & Tan...
5-6 Er moet wel gepoetst worden...
Dinsdag 3 juni 2014. Op de allereerste plaats de verjaardag van Imba La Nouba. Maar dat ze ook nog voor ons pupjes in petto had... wie had dat gedacht! 5 dagen te vroeg! 5 mooie pupjes met grandioze gewichten 195 - 216 - 168 - 222 - 205. 2x B&T reu, 1x B&T teef, 1x zwarttijger teef, 1x zwarttijger reu.

5e week, 12-5-2014

Maandag 12 mei, alweer de 5e week van Imba haar zwangerschap.

Alles verloopt zoals je zou willen. Ze blijft lekker eten. Sterker nog, ze zou veel meer willen eten. 's Avonds krijgt ze wat brokjes als een extraatje. Je kunt nu goed zien dat er pupjes in haar buikje groeien. Qua gewicht is ze ook al wat toegenomen. Haar vacht is super op dit moment; voelt zacht en lekker dik! Trots op mijn meisje ❤

Pupjes Imba & Vledder, 31 dagen (6-5-2014)
Pupjes Imba & Vledder, 31 dagen (6-5-2014)
Kop
Pupjes Imba & Vledder, 31 dagen (6-5-2014)
Echo pupjes Imba & Vledder, 6-5-2014. 31 dagen.
IMBA LA NOUBA VON FUNDSTEINHOF HEEFT PUPJES OP 3 JUNI 2014 GEKREGEN, 3 REUTJES, 2 TEEFJES! BLACK & TAN EN ZWARTTIJGER.
Imba La Nouba is een huwelijk aangegaan met de mooie black & tan Vledder. Bij een gezonde dracht verwachten we begin juni 5 pupjes.
De kleuren die we mogelijk verwachten zijn zwarttijger, zoals Imba en/of black & tan, zoals Vledder.
Imba is lief, gezellig, pienter, vrolijk, enthousiast, allemansvriend, humoristisch. Een heerlijk grietje.
Vledder, black & tan
Vledder is lief, gemoedelijk en heeft een zacht en open karakter.