Startpagina

Waarom een weblog ?

Een weblog, tja waarom. Eigenlijk heel simpel. we leven in Nederland, maar ook daar buiten in een hype-maatschappij. Alles wordt uitvergroot. In de politiek gaat het niet om het besturen van het land of het hervormen,nee, het gaat om het zwart maken van de politieke tegenstander. In de tweede Kamer is de gemiddelde kennis van de meeste onderwerpen volstrekt onder de maat. Vaak ook het gevolg van de complexiteit van de onderwerpen. Immers denk je een zaak nationaal op te lossen, wordt je teruggefloten door internationale regelgeving. Ga daar maar aan staan.

Een ander voorbeeld ? Neem de sportwereld. Wanneer een jongen van 18 jaar drie wedstrijden achter elkaar twee behoorlijke voorzetten heeft gegeven in de Mickey Mouse-competitie, roepen we al om een debuut in Oranje. Tenminste de pers, met voorop de praatprogramma's van de commerciële en de publieke zenders.Immers die leven van de kijkcijfers en als onzin goed verkoopt, ... dan verkopen we toch onzin. Meer voorbeelden zijn er in overvloed.

En waarom dan dat weblog ?. Heel simpel. Niet meedoen aan de hypes, gewoon nuchter een zaak of onderwerp beschouwen. Dan een weloverwogen standpunt innemen en delen met wie dat maar interessant mag vinden.Op dit weblog.

Ik kan u verzekeren, dat is al moeilijk genoeg.

  

Goochelen voor de radio

Ja, dat bestaat echt. In de vijftiger jaren in ieder geval wel. Geen TV, geen internet, weinig films of soaps??. Dus geen concurrentie. Hoe dat werkte? Heel simpel: De goochelaar was Adrie van Oorschot en die zei dat er 3 doosjes voor hem op tafel lagen. Kondigde dan aan dat hij er één liet verdwijnen. Daarna riep hij hard Abracadabra in de kloeke Sennheiser die voor zijn neus stond. Wachtte een momentje en verklaarde dan plechtig dat er nog 2 stuks op tafel lagen. Grote bewondering alom. Luisteraars zaten vertwijfeld aan de speaker gekluisterd. Wanneer iedereen van de schrik bekomen was, beweerde hij kalm, dat hij in staat was om nog een doosje weg te toveren. De spanning was te snijden in de huiskamers. Dat leek toch onmogelijk. Aanzwellende muziek en na een korte tromroffel, was het doosje verdwenen. Een langere pauze was nu gepast. Het was stil op straat. Zelden werd zulke mooie radio gemaakt. Geen betweterige DJ’s, geen opdringerige mannetjes die hun single wilden pluggen. Nee, een oase van rust maakte zich meester van de luisteraars. De nieuwslezer stelde zijn uitzending uit, wanneer de goochelaar meer tijd nodig had. Want de truc mislukte ook weleens. Er werd een synchroon programma op de televisie gestart. Ja, nog zwart-wit en meer dan eeuwige jachtvelden zijn niet zichtbaar. Alleen om de oplopende spanning af te leiden. De goochelaar kwam nooit in beeld. Hij was immers de radiogoochelaar. De reacties thuis en de volgende dag op straat en het werk, waren eensluidend. De goochelaar werd een begrip en na enkele maanden werd er een marathonuitzending  aan gewijd. Het integraal wegtoveren van maar liefst 30 doosjes. Ja, inderdaad één voor één.

Neem dan vandaag de dag. “What you see is what you get”. En als dat niet klopt of jou niet zint, zal er wel een fotoshop aan de pas zijn gekomen. We leven in een virtuele wereld. Wat is nep en wat is echt? Dat weet niemand meer. We zitten in the Cloud en in de crisis. Synoniem ?, nog niet.

Ik verlang terug naar mijn radiogoochelaar. Ook al was ik na 23 doosjes afgehaakt. 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

piet de Vries | Antwoord 04.08.2012 17:20

Wat een mooi weblog is dit

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

14.12 | 18:02

Dank je wel voor de link, ik ga jou ook zeker volgen, groet Bas

...
14.12 | 17:30

Hallo Bas,
Ik heb erg genoten van je schrijfsels en ben van plan je blog regelmatig te bezoeken. Ik plaats een link op mijn website Babbeliertje!
Lia

...
06.12 | 21:25

Hallo.
Leuke site . Ik wens je heel veel succes .
www.sleutelinformatie.nl

...
27.08 | 22:25

Ik zal van beide modellen één op je af sturen, kun je het zelf uit proberen. Niet tegelijk laten draaien, want dan draait het in de soep.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE