Stichting Dier en Project

Opnamestop mei 2022

Wij moeten echt even een pas op de plaats maken! 

Want ik kan hier nog veel meer verzamelfoto’s van de recente nota’s laten zien. De kosten van de benodigde medische, specialistische zorg van de dieren (die veelal onlangs in erbarmelijke conditie in opvang kwamen) bedragen 14.742,37 euro binnen een tijdsbestek van nog geen zes weken! En ja, u leest het goed: veertienduizend zevenhonderd tweeënveertig euro en zevenendertig eurocent.  Dan hebben we nog ‘geluk’ gehad want in veel gevallen hebben we de dieren ‘weggesleept’ voor de poorten van de dood. Een blinde kan weer zien, een half verlamde kan weer lopen, een hond die elders met rattengif in aanraking was geweest is inmiddels weer helemaal gezond. Fracturen zijn aan het helen, bloedingen werden gestelpt en zo kan ik nog wel even doorgaan! Nu mogen de gebroken zieltjes gaan genezen. Ook werden er wederom heel veel dieren geneutraliseerd. Bij een aantal van hen was daar spoed bij vanwege baarmoederontstekingen. Nu hebben we nog vier grote vrouwelijke honden die gesteriliseerd moeten worden. Bij al deze kosten heb ik het nog niet over het speciaal voer, de parasietenbestrijding en meer van dat soort noodzakelijkheden.

 

De reden van de hoge kosten lopen uiteen. De dieren behoefden specialistische hulp, sommige gedurende de nacht- en weekenddiensten. Vanwege een langdurige zeer pijnlijke blessure van Els, een gebroken rugwervel, was het al een hele kunst om de zorg te verstrekken aan de gemiddeld 100 dieren die op de Dennestraat verblijven. Zodoende werden er meer nieuwe dieren opgevangen door plegers die vanwege de afstand de dieren niet altijd bij onze ‘eigen’ dierenartsen voor behandelingen aan konden bieden. Bovendien waren de meest recente opvangdieren er simpelweg heel erg beroerd aan toe! We hebben ze op geen enkele wijze de broodnodige zorg onthouden want wie A zegt moet ook tot Z gaan en we laten geen kansrijke dieren doden vanwege de kosten.

 

Bovendien hoef ik u niet te vertellen dat het leven voor iedereen duurder is geworden, ons voorschot energierekening is per maand ook met 200 euro gestegen! Maar door de voor vele stijgende kosten werden een aantal van onze toch al beperkte donateurs gedwongen om hun maandelijkse steun aan de dieren op te zeggen. Dan kunnen we alleen maar dankbaar zijn voor alle steun die we in het verleden wel mochten ontvangen, dankbaar voor de dieren die we daarmee een mooie toekomst mochten bezorgen. Voor nu is het potje leeg, zijn alle reserves opgebruikt en moeten we denken aan de toekomst van onze permanente bewoners. Want we hebben hier natuurlijk een aantal flinke hondenjongens en meisjes rondlopen die structureel dure medicatie en behandelingen behoeven.

 

Ja, we kennen de consequenties van het nee zeggen tegen de noodgevallen. Want een ander begint er niet aan! Dierenartsen beamen dat, hebben ook respect voor hetgeen we doen en voor hoe we dat doen maar de nota’s stromen onverminderd binnen. Toch beloven wij u, of liever gezegd, beloven we de dieren in opperste nood dat we er weer voor ze zijn zodra we beschikken over voldoende financiële middelen om ze alle benodigde zorg te bieden! Mocht u aan de toekomst van die dieren een steentje bij willen/kunnen dragen…

 

Stichting Dier en Project NL91 INGB 0009 6775 27

Want alleen allemaal samen kunnen we dierenlevens redden!

Wij nodigen u uit...

Om een kijkje te nemen op onze gloednieuwe website, geheel verzorgd door Rina van Roosmalen die daarmee echt een huzarenstukje heeft geleverd. En let op: tzt zal deze website niet meer worden voorzien van updates. 

www.dierenproject.nl 

http://www.dierenproject.nl

 

Nederlandse en Belgische dieren...

Stichting Dier en Project richt zich met name op de Nederlandse en Belgische kansloze dieren! Dieren die via bemiddeling van de autoriteiten bij ons terecht komen. Dus geen dieren afkomstig uit de particuliere sector! Voor een verzekerde toekomst voor dieren afkomstig uit nalatenschappen kan men zich wenden tot stichting Laat uw huisdier na. 

Met dank aan Sarah Erkens!

STEUN DE DIEREN WAAR NIEMAND ANDERS ZICH NOG OM BEKOMMERT!

Uw gift (hoe klein dan ook) is meer dan welkom!

Stichting Dier en Project,
Dennestraat 9,
4709 PR Nispen

Ten name van; Dier en Project

Iban; NL 91INGB0009677527
Bic; INGBNL2A

 

 

Indien u vaste donateur wil worden van de stichting Dier en Project; vraag de folder aan middels info@dierenproject.nl of print het donatieformulier op deze website uit en stuur het op.

De dieren zullen u dankbaar zijn!


Dier en Project/Kattenwoud is in het bezit van de ANBI status. Dier en Project staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Breda onder nummer: 20116310.

Dier en Project is een allerlaatste kans opvang voor mishandelde en ter dood veroordeelde dieren. Els Adams biedt samen met haar team van vrijwilligers hulp, zodat de dieren fysiek en mentaal kunnen helen. Dier en Project gaat na hun rehabilitatie op zoek naar een goed opgevoede eigenaar die de dieren een gouden mandje kan bieden.

Voor niet te herplaatsen dieren wordt er een permanente opvangplaats gecreëerd, veelal op het terrein van de stichting. Het project Kattenwoud is mede voor dit doel gerealiseerd en is een initiatief van stichting Dier en Project. Dieren verdienen een
dierwaardig bestaan. Dier en Project wil ze die kans graag geven!

 

Els Adams is o.a. de auteur van diverse populair wetenschappelijke uitgaven. In 2007 werd ze uitgeroepen tot Brabander van het Jaar en in het jaar 2008 ontving zij een Koninklijke onderscheiding. In 2013 werd zij uitgeroepen tot Dierenhulpverlener van jaar!

Met diervriendelijke groet,
Dier en Project

Social Media

Volg Dier en Project ook op FaceBook voor het actuele nieuws:

https://www.facebook.com/DierenProject

En/of volg onze allerlaatste kattennieuwtjes op  FaceBook:

https://www.facebook.com/Hetkattenwoud

Honden ter adoptie

Onder het kopje: ter adoptie, linksboven in het menu van deze site vindt u een aantal honden die ter adoptie zijn of gaan komen. Reageert u niet impulsief want als u haast heeft moet u überhaupt niet bij ons zijn. Wij vragen begrip, geduld en inlevingsvermogen, zo ook betrokkenheid bij onze stichting, voor het vrijwilligerswerk wat we allemaal samen verrichten en de wijze waarop we dat gestalte geven. Klik ze eens aan, lees het eens door en slaap er minimaal een paar nachtjes over alvorens te reageren.

Grote Clubactie

Lieve dierenliefhebbers,

Dier&Project doet dit jaar mee met de Grote Club Actie.

Ons doel is het ophalen van € 7.000 voor de renovatie van de daken van de hondenunits. Dat is heel hard nodig en is een enorm bedrag voor onze, zichzelf bedruipende stichting.

Wilt u ons helpen, dan kunt u via de link digitaal een lot/loten kopen en krijgt u via uw mailadres uw lotnummers.
Een lot kost € 3,–.

Loten kopen kan hier

Ook is het mogelijk om een Superlot te kopen. Dit lot bestaat uit 50 loten á € 3,–.
Dus het lot kost € 150,–. Hiermee heeft u dus veel meer kans op alle prijzen.
Als u een Superlot wilt kopen, gebruik dan deze link.

Bedankt namens alle dieren

Tweedehands voor tweedekans

Een topinitiatief waarvan Judith nog mede aan de wieg stond en waaraan vrijwilligster Maaike vorm heeft gegeven! Het resulteerde in een prachtige, professionele website waarop van alles en nog wat te vinden is, ook qua dierenbenodigdheden. Uiteraard moet dit alles nog groeien en bloeien en daarom vragen wij u in het belang van de dieren dan ook om hier op alle mogelijke u ter beschikking staande middelen aandacht aan te besteden. Zoals u van ons allen gewend bent komen alle inkomsten weer voor de volle 100% bij de dieren terecht!

https://www.tweedekans.store

https://www.instagram.com/p/CNY3VVJbSv/?igshid=utag060g4hii

Laat uw huisdier na...

Er is moed voor nodig om na te denken over eigen sterfelijkheid! Maar ontkennen heeft geen zin, zeker niet voor de dieren die achterblijven en waarvoor u alleen bij leven en welzijn de toekomst veilig kunt stellen! www.laatuwhuisdierna.nl

 

Rechten

© Stichting Dier en Project, All rights reserved. Niets van deze website en/of folderteksten mogen worden overgenomen, verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar gemaakt om een ander doel te dienen dan waartoe bestemd, zonder dat men vooraf toestemming heeft verzocht en gekregen van Stichting Dier en Project/Kattenwoud.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

San | Antwoord 02.10.2021 17:16

Ik las het verhaal over je vanmorgen in de Telegraaf. Fantastisch wat jij voor de dieren doet. Tranen in mijn ogen, Ik heb ook een donatie gedaan. Super ben je!

Ans Kuypers | Antwoord 30.09.2020 19:10

Hallo Els,
Ik heb n splinternieuwe Doggybag die ik graag aan jullie wil geven. Maat 60/90.
Is er in de buurt van Helmond een afleverpunt voor spullen?
Groet Ans

Marjolein Kock | Antwoord 12.11.2018 10:58

Hallo Els, kan ik de kleding bij jullie in Nispen afgeven, of is daar geen mogelijkheid voor. Het aantal zakken is nu opgelopen naar 11.

Els 12.11.2018 12:26

Hoi Marjolein, dat kan zeker. Geef even een telefoontje van tevoren 0165 366630.

Marjolein Kock | Antwoord 06.11.2018 07:04

Hallo Els prima, ik wacht het even af en anders kan ik misschien zelf naar een van de vrijwilligers rijden. Ik wacht het gewoon even af

Marjolein Kock | Antwoord 05.11.2018 16:24

Hallo Els,

Ik woon in Rilland Zeeland en wil graag kleding brengen. Wat is voor mij het dichste bij om dit in te leveren?

Els 05.11.2018 19:17

Ik vraag even na of één van onze vrijwilligers in de buurt komen.

Marga Brandse | Antwoord 05.11.2018 15:37

Dit is een berichtje van Marga Brandse.
Ik heb pas gelezen dat Oris een thuis heeft gevonden,daar ben ik heel blij mee.
Ik blijf jullie steunen.Goed werk.

Tanja van zadel | Antwoord 24.10.2018 13:53

Beste Els,

Kunnen jullie nog kleding gebruiken? Ook heb ik een IKEA stoeltje staan die we niet meer gebruiken. Het gaat om een zwart kuipstoeltje. Mvg, Tanja

Els 24.10.2018 23:33

Bij het Institute of Siberian Shamanisme, Heigatstraat 7 te Etten Leur.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

21.05 | 07:30

Ik zie net, nog €620,- te gaan. Met zoveel mensen die begaan zijn met deze hondjes moet het toch lukken?

...
10.05 | 09:40

Wat een geweldige echte dierenvrienden zijn Annemarie en Appie. Respect!

...
08.05 | 13:06

Ik weet niet of je er wat aan hebt maar als ik nou de eerste maand pensionkosten voor de grote hond voorschiet? Heb je even respijt.Terugbetalen zien we dan wel

...
30.04 | 19:36

Maar van zo'n mooi eigen huisje word je toch ook blij?

...
Je vindt deze pagina leuk