Beagles

Vera
Saartje
Aïda

Beagles

Beagle Eva is afkomstig uit de intensieve fokkerij. Ze is geboren in augustus 2018. Ze onderging in februari van dit jaar een keizersnede en werd daarna aan ons afgestaan. Eva is onwetend en verlegen maar komt langzaam los. Het is dan ook opvang zonder tijdsdruk en de hondjes krijgen alle tijd om zonder druk het leven te gaan verkennen en ervaren. Er wordt wat geoefend met zindelijkheid en wandelen aan het riempje. Haar meest gunstige periode voor sterilisatie laat nog even op zich wachten maar dat is allemaal geen probleem want Vera is toch echt nog lang niet aan adoptie toe.

Ze verblijft in liefdevolle pleeg en haar pleeg zal aangeven wanneer zij denkt dat het voor Eva mogelijk is om de grote stap naar adoptanten te maken.

 

Beagle Saartje is afkomstig uit de intensieve fokkerij. Ze werd geboren in augustus 2016. Saartje is een beetje een angsthaasje. Durfde in het begin alleen gedurende de nachten te eten en vrij te bewegen maar laat wel vrij snel haar angsten los. Binnen een aantal weken paradeerde ze al aan haar riempje naast haar pleeg en diens lieve dochter. Ook Saartje heeft tijd nodig en die krijgt ze ook. Daarnaast laat ook haar gunstige periode voor sterilisatie nog even op zich wachten.

Saartje verblijft in liefdevolle pleeg en ook haar plegers zullen aangeven wanneer ze denken dat Saartje klaar is om de grote weide wereld in te trekken met adoptanten.

 

Beagle Aïda verbleef bij de stichting in pleeg. Ze had een kwalijke oogblessure waaraan met man en macht is gewerkt om die te laten beteren. Ze was daarvoor onder behandeling van Annemarie Verbruggen, een oogspecialiste van wereldformaat. Inspanning loont en het oog toonde veel verbetering. Ze mocht haar huiselijke socialisatie voortzetten bij Dier en Projecters Ria en Rene om van daaruit uiteindelijk te worden geplaatst. Die plaatsing bleek na maanden een mismatch, Aïda keerde terug naar de stichting. Vergezeld met een aanzienlijke lijst met kwaaltjes die nu door onze dierenartsen/specialisten nader worden bekeken/onderzocht. De behandeling van haar oog werd opnieuw opgestart en werpt nu alweer zijn vruchten af. Van de andere kwaaltjes is hier nog niets gebleken ook niet na bloed- en urine-onderzoek. De reden van terugkeer van Aïda was haar angst van de man des huizes. Van angsten merken wij hier echter helemaal niets, ook niet van een specifieke angst voor mannen. Ze is ronduit dol op Jan maar ook de mannelijke vrijwilligers alhier worden door haar vriendelijk en zonder terughoudendheid begroet. Op onze terreinen loopt ze los en vertoont geen vluchtgedrag. Ze laat de katten met rust en is verdraagzaam tegenover haar soortgenoten. Wandelen aan de riem gaat prima. We observeren haar nog een poosje om te kunnen ontdekken waar we haar op den duur een groot plezier mee doen. Mocht het komen tot een herplaatsing dan is geduld een schone zaak want een langdurige kennismaking is dan een vereiste zodat we wel heel veel zekerheid hebben betreffende het welslagen van de adoptie. Ze heeft immers al een mislukte adoptie achter de hondenkiesjes en we moeten haar een tweede teleurstelling absoluut weten te besparen.

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Gisteren | 07:43

Oh Mary, je bent een bofhondje 🥰

...
09.05 | 10:30

Geen leuker spelletje te bedenken dan menswerpen....

...
05.05 | 13:26

Start je een kleine 'beagle-dame-actie? Ik zal zo even wat overmaken hoor.

...
28.04 | 12:34

Hier wordt ik zo boos en verdrietig van. Zullen we die baasjes laten slapen in een bench van 0,90x2,00 meter? Arme, arme Djazz..

...
Je vindt deze pagina leuk