Shep (doof)

Shep

Shep is oorspronkelijk afkomstig uit een Duitse puppenwinkel. Sorry, ik kan het niet mooier maken. Volgens zijn boekje is hij een Australian Shepard, geboren 13-06-2020. Kleur Merle en als u zich daar eens in verdiept dan weet u dat er een groot risico voor doofheid bestaat en dat is hij dan ook. Ik weet niet hoe of waarom maar hij verbleef binnen een Nederlandse intensieve fokkerij toen wij hem op mochten halen. Uiteraard mogen honden zoals Shep niet worden ingezet binnen de fokkerij en dat is maar goed ook. Want deze jongen is oogverblindend mooi maar als het ware dus wel 'gehandicapt' vanwege zijn doofheid. Dat hoeft overigens geen belemmering te zijn voor een mooi, lang en gelukkig hondenleven. Een door ons vele jaren geleden herplaatste dove border Swifty heeft zelfs met adoptant Mieke een aantal gehoorzaamheidswedstrijden gewonnen. Maar een dove hond hoort u niet roepen, hij hoort naderende kinderen niet aankomen en is volledig onbewust van de gevaren naderend verkeer... Met alle mogelijke catastrofale gevolgen van dien. Een dove hond behoeft immer alertheid en als het kan een maatje waar hij de kunst van af kan kijken want kijken kunnen dove honden des te beter!

Shep had na aankomst last van zijn darmen en daar wordt hij nu voor behandelt. Dat gaat op dit moment goed en als de kwaal helemaal is bestreden mag Shep naar een pleeggezin. Zijn castratie wordt ingepland en wij houden u op de hoogte van zijn vorderingen. Shep wandelt nu met onze vrijwilligers al aan de riem en doet het allemaal heel erg knap! Shep is een enorme lieve hond maar zoals gezegd vergt zijn doofheid heel veel inzet en alertheid van een aspirant adoptant.

Bij serieuze interesse kunt u een mail sturen naar elsadams@xs4all.nl waarin u uw woon- werk- en gezinssituatie vermeld.

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Barbara Van hassel | Antwoord 26.04.2021 13:11

Ik heb u al eens benaderd over shep, maar niets vernomen. Is hij er nog ?
Anders zouden we ook eens kennis willen maken met dixie.
Vriendelijke groet

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Vandaag | 07:43

Oh Mary, je bent een bofhondje 🥰

...
09.05 | 10:30

Geen leuker spelletje te bedenken dan menswerpen....

...
05.05 | 13:26

Start je een kleine 'beagle-dame-actie? Ik zal zo even wat overmaken hoor.

...
28.04 | 12:34

Hier wordt ik zo boos en verdrietig van. Zullen we die baasjes laten slapen in een bench van 0,90x2,00 meter? Arme, arme Djazz..

...
Je vindt deze pagina leuk