Aïda

Aïda

Aïda is een gesteriliseerd Beagle-teefje, geboren 12-08-2016. Als pupje in 2016 geimporteerd vanuit Hongarije en een aantal jaren dienst gedaan als fokteefje binnen de intensieve fokkerij. Aan ons afgestaan na een keizersnede/sterilisatie en na een bepaald lange socialisatieperiode binnen de opvang en daarna binnen een pleeggezin herplaatst. Ze is dus een aantal maanden geplaatst geweest. Bij dat echtpaar is ze zelfs een keertje op de vlucht geslagen en heeft ze zich dagenlang door niemand laten benaderen. Grote blijdschap toen ze, gelukkig tegen al onze verwachtingen in, gezond en wel veilig gesteld kon worden. Iedereen helemaal in de gloria!

Een aantal weken/maanden daarna besloten de adoptanten om haar toch retour stichting te laten komen. Aïda zou bang zijn en blijven van de man des huizes en het prettiger vinden om niet de enige hond in huis te zijn. Met de opgave van die redenen dachten wij er een permanente bewoonster bij te hebben maar de ervaringen hier heeft ons de afgelopen tijd anders geleerd. Aïda is helemaal dol op Jan, en dat is toch echt een man. Mannelijke vrijwilligers worden overigens door haar allemaal uitbundig begroet. En andere honden? Ze vindt het prima dat ze er zijn maar ze laat ze links liggen en ze hoeft ze eigenlijk al helemaal niet zozeer in haar huisje. Wandelen aan de riem doet ze prima en lijkt daar ook plezier in te hebben. Voor een Beagle luistert ze redelijk goed. Hier op het afgesloten terrein loopt ze een aantal dagdelen per dag los en komt meteen als ze geroepen wordt. Is het dan helemaal de perfecte hond? Nee, natuurlijk niet! Ze is lief en vrolijk! Soms wat verlegen maar zeker niet extreem angstig. Daarnaast heeft ze een stressblaas. Wat wil dat zeggen? Dat de kans bestaat dat ze in voor haar onzekere situaties, dus bijvoorbeeld na een verhuizing, wel eens een keertje binnen kan plassen.

Toen Aïda hier kwam had ze een ferme oogblessure die veel zorg behoefde. Die is helemaal verdwenen maar toen ze retour kwam speelde die weer op. Een bezoekje aan oogspecialiste Annemarie Verbruggen heeft ons geleerd dat een druppeltje neptraan afdoende is om de kwaal tegen te gaan. Aïda vindt het toedienen daarvan geen enkel probleem. Ze kent het als geen ander en haar verzorgster heeft er ook geen enkele moeite mee, noch hulp bij nodig.

En zo ziet u maar dat een hondje die hier als vrij ongecompliceerd wordt bezien elders toch onoverkomelijke problemen kan ontplooien. U moet als adoptant nooit de nadruk leggen op de dingen die ze spannend vindt. Wandelen is leuk als u gewoon de riem pakt, rustig naar haar toeloopt, aanklikt en met haar op pad gaat. Een beetje enthousiasme tegenover haar kan ook wel eens helpen. Weet u, een Beagle is geen voorbeeld luisterhond en onze Aïda dus ook niet. Cursussen zijn aan haar zeker voorlopig niet besteed en een gedragstherapeut is overbodig. Aïda is een Beagle! Een Beagle met een rugzak die alleen door een begrijpende, inlevende adoptant voor haar wat gemakkelijker draagbaar kan worden. U moet voornemens zijn om een onverbrekelijke band met haar op te bouwen. We weten hoezeer Aïda heeft geleden na haar retour komst naar de stichting en we gaan niet het risico nemen op een nogmaals mislukte herplaatsing. Als u haast heeft met de aanschaf van een maatje voor het leven moet u überhaupt niet bij ons zijn want we gaan nooit over één nacht ijs, maar Aïda heeft absoluut tijd en inzet nodig voor ze met u mee naar huis kan en mag.

Bij serieuze interesse kunt u een mail sturen naar elsadams@xs4all.nl waarin u uw woon- werk- en gezinssituatie vermeld.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Vandaag | 07:43

Oh Mary, je bent een bofhondje 🥰

...
09.05 | 10:30

Geen leuker spelletje te bedenken dan menswerpen....

...
05.05 | 13:26

Start je een kleine 'beagle-dame-actie? Ik zal zo even wat overmaken hoor.

...
28.04 | 12:34

Hier wordt ik zo boos en verdrietig van. Zullen we die baasjes laten slapen in een bench van 0,90x2,00 meter? Arme, arme Djazz..

...
Je vindt deze pagina leuk