Dagboek van Els

Vandaag 7 jaar geleden kwam er een einde aan de wekenlange en bizarre vlucht van Mechelse herder Dali. Met behulp van een vangkooi konden wij destijds het leven van deze voor ons toen nog onbekende zwerver, veilig stellen. Niet lang daarna mocht je verhuizen naar vrijwilligster Jolanda nadat je in de vlucht haar hart al had gestolen... Zeven jaar kerel, ik herinner het me als de dag van gisteren!

Gedurende een slapeloze nacht keek ik drie afleveringen van Pitbulls and Parolees. Tia Maria Tores die een opvangcentrum runt voor deze meest onbegrepen honden ter wereld. Dan weet ik weer waarom ik wakker lig, maar dan weet ik ook direct dat ik niet de enige 'gek' ben op deze wereld en haar reactie na een mislukte plaatsing kwam mij érg bekend voor. Maar ook het opofferen van je leven, het houden van, het zorgen voor, het betrokken zijn én blijven. Knokken voor hun leventjes want dat hebben wij vaak gedaan voordat ze ter adoptie komen... En dan is het gemak waarmee soms over hun tere zieltjes wordt gedacht vaak ronduit benagstigend. 

 

Vaak is een hond op kunnen nemen gemakkelijker dan nee moeten zeggen, we weten de afloop in zo'n geval. Dan is het letterlijk en figuurlijk afgelopen! Dus hou maar op met mijmeren Els, zeg maar ja tegen de Beagle en dan zien we het wel. Eettafel aan de kant en bench op die plaats. Desnoods in de badkamer maar ze verdient een kans. Goed, wakker worden met de mededeling dat dinsdag geplaatste King niet plast. Oei, het kleine ding had hier nergens last van. Ik hoor ongeruste adoptanten en ook ik maak me zorgen, om King maar ook om de adoptanten. Het is niet leuk om direct met problemen te beginnen. De dierenarts was gebeld en die sprak al over een echo maar een dierenarts (ik niet) moet extern kunnen voelen of een blaas overvol is... Dierenartsbezoek heeft uitgewezen dat de blaas niet overvol is. Lieve King, je hebt een gouden mandje en ik hoop dat jij je dat snel realiseert. Het is gewoon even wennen en natuurlijk is het hier anders, heel anders want daar zijn alle ogen dag en nacht op jou gericht om maar niets fout te doen. Hier ben je één van de velen maar leer maar snel om lekker te genieten van alle aandacht voor jou alleen. 

 

Goed, er was besloten dat de Beagle dame naar hier zou komen. Dus afgesproken, morgenochtend ophalen. Dat schrijf ik allemaal wat gemakkelijker dan het in feite te regelen is. Direct daarna een appje van de adoptanten van Ivy, Ivy die morgen geopereerd moet worden aan haar liesbreuk. De mevrouw ziet erg op tegen het wegbrengen, ze durft het bijna niet te vragen.. Even kijken of ik het ophalen van de Beagle kan verzetten. Alles 'even' opnieuw regelen. 

 

Twee (dieren)politie-agenten (niet uit deze regio) aan de deur. Twee oudere hondjes moeten weg bij iemand die geestelijke gezondheidsproblemen heeft. Of ik nog een plekje had? Misschien in een paar schoenendozen. Ik doe mijn best en de patiënt wacht met opname tot hij met een gerust gevoel de hondjes over kan dragen. Dat geeft een paar dagen respijt... 

 

Dan heb ik tussendoor heel even tijd om de dierenbedjes te verschonen en de voerbakjes af te wassen. Sjors voelt zich verwaarloosd wat resulteerde in een paar keer alles onderpoepen... Lieve Sjors, de wasmachine en droger moeten het wel bij kunnen houden hé. Er belt een mevrouw, ze zoekt een lief klein hondje, moet zindelijk zijn en met de kleinkinderen op pad kunnen. Helaas pindakaas, die hebben we niet! Laat in de middag, begin van de avond kwam Bab. We moesten nog het één en ander nasturen voor de accountant. Vroeg in de avond kreeg adoptiehondje Maiky, in pleeg bij Ursula, bezoek. De mannen gingen er goed over nadenken en dat is heel verstandig. We wachten rustig af!

Dit is het Beagle-dametje met verlammingsverschijnselen aan de achterhand. Ik wil echt zo graag proberen om haar een kans te geven... 

We worden zeer gemist door King.... Maar niet heus!

King is vandaag vertrokken naar zijn voor altijd thuis-huis. Dat is altijd weer een bijzondere gebeurtenis, spannend ook. Maar goed, Lea en Rachel zijn bekenden van de stichting en ik weet zeker dat King daar van boven tot onder in de watjes zal worden gelegd. 

 

Vanochtend niet zo leuk nieuws over Ivy. Ze is pas geadopteerd door waanzinnig lieve mensen waarmee de latere behandeling van haar liesbreuk werd afgesproken. Sinds vannacht geeft de breuk echter hinder en daarom gaat ze aanstaande vrijdag al onder het mes. Echt zo ontzettend naar voor Ivy én voor haar adoptanten. Uiteraard alle hulp aangeboden maar de mensen lieten weten voor haar te hebben gekozen en er vol voor te gaan. 

 

Verder hier heel veel inspanningen voor wat betreft veranderingen die ik niet voor elkaar krijg. Iemand bekijkt de website op afstand, geeft de broodnodige veranderingen door die ik vervolgens niet voor elkaar krijg. Frustrerend! Denk ik professionele hulp in de roepen, bedanken die daar vriendelijk voor. Of ik wel wist hoeveel een webdeskundige tegenwoordig aan werk kan krijgen in verband met het bouwen voor websites voor verkoop middels het net? Nee, niet aan gedacht maar dan weet ik het nu!

 

De tijd lijkt rijp om ook voor Chill op zoek te gaan naar zijn voor altijd thuis-huis! Even met Davy overleggen wat deze grote jongen nu precies allemaal op zijn verlanglijstje heeft staan... 

 

De dieren zijn verwend! Jan mocht bij Jumper Bergen op Zoom ontzettend veel voer ophalen en dierenspeciaalzaak Willemen kwam ook nog een behoorlijke hoeveelheid voer aan huis leveren. Fantastisch! Zo blij mee!

 

We hadden nog iets vreemds. Vroeg in de middag werd er gebeld. Gasflessen leveren voor Wennekers aan de Dennestraat 9 te Nispen. Mijn in 2010 overleden echtgenoot heet Wennekers, gasflessen gebruikte we toen niet én gebruiken we nu nog niet. Ik zei tegen de hier aanwezige vrijwilligers dat ik niet hoop dat iemand vond dat ik maar aan 'het gas' moest. Of het zou lachgas moeten zijn...

Nieuwe reacties

05.05 | 13:26

Start je een kleine 'beagle-dame-actie? Ik zal zo even wat overmaken hoor.

...
28.04 | 12:34

Hier wordt ik zo boos en verdrietig van. Zullen we die baasjes laten slapen in een bench van 0,90x2,00 meter? Arme, arme Djazz..

...
28.04 | 09:59

Alweer mensen zonder inlevingsvermogen! Bah

...
28.04 | 08:20

Wat zijn dat voor mensen om zo'n hond in de bench te stoppen en het dan raar te vinden dat hij piept.Je stopt honden helemaal niet in een bench zonder reden.

...