Dagboek van Els

Ik zit gevoelsmatig niet in een erg succesvolle periode en dat resulteert in slapeloze nachten. Mensen komen afspraken niet na en daar ben ik ronduit allergisch voor. Beschaafd gevraagde updates blijven uit, enorm irritant maar ook onzeker omdat wij altijd de eindverantwoording dragen van alles wat bij ons hoort. Vanochtend was ik druk voor de websites in de weer, een aantal 'oude' verhalen waren verdwenen en daarom dook ik in de voltooid verleden tijd. De herinneringen aan Boom en Easy werden boven getoverd. Ze zijn niet meer maar we konden een zinloze en gruwelijke vroege dood voorkomen en ze vertrokken allebei op hoge leeftijd én na een aantal geweldige reservejaren. Beiden verbleven lange tijd bij ons in de opvang en beiden mochten zich uiteindelijk settelen in huis en hart van Bab. En toen kwam de zoekgeraakte Gino-story aan de beurt. Bij regel drie begonnen de tranen te druppen en het schrijven daarvan werd uitgesteld. Ja, ik heb dus blijkbaar 'doosjes' die om mij te laten functioneren gesloten moeten blijven... 

 

Verder met de katten. Uit voorzichtigheid begonnen met wat recent opgenomen bewoners. Een beetje plezier tegenover veel verdriet. Vrijwilligster Corina was weer van de partij, nog herstellende van haar nare bovenarmbreuk. Jan heeft geprobeerd de slooppartij van Philip te herstellen met wat vlechtwerk. Ik hoop met gekruiste vingers maar vrees met grote vrezen. 

 

Wij hadden ons gehaast en zaten er gezellig klaar voor. Het Nederlands elftal en wij met een kopje soep op schoot voor de tv. In de rust de kleine hondjes naar buiten, niet veel later een kabaal van jewelste. Dat gebeurt vaker en ik besloot om even wat doeken voor het gaas te hangen waar het meeste getrigger vandaan komt. Sta ik daar met mijn doeken, ik aai Phlip over zijn koppie en realiseer mezelf pas enige seconden later dat die helemaal niet op de oprit behoort te kunnen lopen... Potverdorie Phlip: wéér die omheining kapot! Het blijft niet leuk! Niet veel later ligt mijn Phlip met zijn meest onschuldige blik op zijn bankje alsof hij wilde zeggen: 'ik wilde alleen maar naar binnen hoor'. U begrijpt dat het mij soms wat moeite kost om de vriendschap tussen Jan en Phlip te laten voortbestaan... 

Lieve Thirza is vanaf vandaag in het rijke bezit van haar eigen voor altijd thuis-huis bij Francien. Binnen haar opvangperiode doorstond ze een spoedoperatie vanwege baarmoederontsteking, een gruwelijke oorontsteking in beide oren en een gebitsbehandeling. Ze bleef echter steeds haar olijke, vrolijke zelve en nu kan het grote genieten dus echt beginnen. Veel dank aan Annemarie, Appie en de daar aanwezige roedel voor de leerzame en liefdevolle pleegperiode. 

 

Rina was zo lief om vandaag helemaal vanuit Vinkel te komen om samen met mij aan de websites te werken. Nou ja, Rina werkte en ik keek toe. Ik probeer er wat van op te steken maar ben blij met de zeer uitgebreide, bijgeleverde gebruiksaanwijzing. Dat wordt oefenen geblazen! Wat ook heel erg tof is, is dat we werken aan een gloednieuwe website van het Kattenwoud. Nadat iemand zo 'lief' was om zichzelf de toegangscodes toe te eigenen en niet met ons te willen delen, heeft die website sinds 2017 stilgelegen. U begrijpt dat we een behoorlijke tijd nodig hebben om hem up to date te krijgen maar ik ben al oneindig blij met de mogelijkheid om daaraan te kunnen beginnen. 

 

 

Macha heeft een geweldig waterspel gekregen. We dachten onze waterrat er enorm plezier mee te doen... Wat denk je? Met de staart tussen de poten wegwezen, dacht ze. We gaan kijken of Charlie het goede voorbeeld wil geven wat zij dan uiteraard nog moet willen volgen.  

Nieuwe reacties

Vandaag | 20:15

Wat is dat een vindingrijke hond; continue uitdagingen

...
Vandaag | 17:38

Niet gescoord Philipje.......

...
Vandaag | 08:29

Gewoon lekker vroeg opstaan. De dag is in deze tijd het mooiste en koelste voor 7 uur en voor hond en baas het prettigste om te wandelen.

...
15.06 | 06:55

Ze zien er prachtig uit. Zo glanzend. Gefeliciteerd Mimi.

...