Dagboek van Els

Vanochtend kwam opvanghondje Queenie terug. Gisteren natuurlijk ook al een opvanghondje erbij, bij de kleintjes. Voor onze Mariëlle, epilepsie patiënt, is het veel. Beetje teveel en ze weigert dan ook te eten. Maar het drama is nog niet ten einde want morgen komt Nova naar hier. Als Nova alleen wordt gelaten, als er geen mensen in het huis zijn, produceert ze meer decibellen dan draaglijk is voor haar omgeving. Omdat ik haar niet óók nog eens bij Mariëlle wil zetten hebben we vanmiddag en vanavond de boel wat omgegooid zodat ze wel kan komen maar niet Mariëlle nog meer zal belasten. Alhoewel, als ze hier in afzondering ook zoveel kabaal maakt zullen de andere honden, vooral Philip zich ook niet onbetuigd laten en kunnen we allemaal wel wat oordoppen gebruiken. Daarnaast ga ik aanstaande dinsdag naar een herplaatste hond die het daar niet lekker lijkt te doen. 

 

Als u nu denkt dat ik er onderhand nog niet van begin te panikeren dan heeft u het mis want dat doe ik wel! Ik weet werkelijk niet of opvang met de intentie tot herplaatsen nog wel een optie blijft. De sterk wisselende samenstelling hier trekt zijn wissel op onze meest kwetsbare bewoners. Het niet slagen van de opvangers elders, de problemen met de herplaatste honden bezorgt ons veel stress en we komen nagenoeg aan niets anders toe dan dat proberen enigzins in goede banen te leiden. Er is namelijk altijd reuring in de tent. Het aantal mensen wat hier de afgelopen week over de vloer kwam, ze zouden hier allemaal tegelijk niet binnen kunnen. Het was een zeer gemêleerd gezelschap van allen lief bedoelende maar het hield wel in dat ik van 's morgens vroeg tot 's avonds laat geen rust kon vonden in mijn eigen huis en aan onze eigen dieren amper toe kwam. Om over onszelf maar te zwijgen. En altijd mensen om mij heen? Ik zeg het gewoon heel eerlijk, ik ben er gewoon niet goed in. 

Ze hebben hier kikkers in de aardbeien zitten. Dat is toch lèuk!!!!! Na een ochtend kikkers jagen ben ik dan bèkaf maar heb een heleboel lol gehad. De kikkers liggen dan met een hartzwakte te lellepoten in het kikkerziekenhuis. Maar dat mag mijn pret niet drukken. Alle aardbeiplanten liggen nu wel plat maar volgens mijn mensje is dat niet zo erg. Die moeten toch naar een andere plek.

Vanochtend uiteraard het gebruikelijke ritueel met de gebruikelijke 'verrassingen' die alles wat ervan ons wordt verwacht nooit tot routine maken. In de ochtend kwam er een nieuw bang hondje, daarover later meer. En ondanks dat mensen wel eens anders denken is dat hier van grote impact op alles wat rondloopt. De introductie moet veilig en gefaseerd verlopen. Jan reed om medicatie voor Marmer want de eerste resultaten wijzen op bloedarmoede, de rest van de labo-uitslagen komen pas maandag. 

 

Ik deed tussen de middag twee steunaanvragen en dat heeft heel wat voeten in aarde. De eisen zijn streng en mijn computervaardigheden laag maar ik vermoed dat het gelukt is. Daarna kwamen Bianca en Kees, de plegers van Cockapooh Djago. Zo ontzettend blij voor dat hondje dat hij nu ergens is waar alle aandacht naar hem uitgaat. Want een jonge en ongecompliceerde hond hoort hier gewoon niet thuis. Corina heeft een mega-klus geklaard, op haar eentje alle dierenunits gedaan. Later in de middag kwamen Frank en Rentia even een bakkie doen en dat is altijd gezellig maar vandaag wel heel speciaal. 

 

Het nieuwe hondje is bang dus etenstijd werd een vangpartijtje, goed voor het trainen van onze 'blokkeervaardigheden'. Eten wilde ze nog niet maar dat komt wel. Geduld is een schone zaak. Want hetzelfde was het geval na het laatste uitje van de dag en toen waren de andere wat minder geduldig met haar want die weten dat hun favoriete snackjes dan wachten. Sorry schatten, het is altijd weer even een heel gedoe, ook voor jullie, wanneer er een nieuwe gast in onze herberg verblijft. 

 

Morgen begint de verkoop laten van de grote clubsite. We zoeken niet alleen kopers maar ook nog verkopers. Maaike coördineert ook deze actie weer en vroeg mij het onder de aandacht te brengen op Facebook. Vandaar dat ik nog laat achter de computer zat. Kabaal in de Kattine, echt niet gewoon. Ik ga kijken zie ik nog juist die piepkleine Sandy in haar mandje duiken maar heel haar bench stond op zijn kop. De houtsoorten kan overal en de speeltjes schommelde nog na. De 2 grotere kittens gingen gewoon door met spelen. Na het opruimen van de rommel ben ik in een donkere hoek op de bank gaan zitten. Niet veel later begon de voorstelling, de kittens gingen in daartegenover elkaar geplaatste benches met elkaar spelen. Zo leuk! 

 

Sandy voelt zich dus duidelijk beter na het kwijtraken van die enorme hoeveelheid wormen, inclusief de immense lintworm. Haar ontlasting wordt ook wat vaster. Gelukkig voor dat kleine ding! 

 

We hebben hier een hele drukke week achter de boeg en dat gaat morgen nog even door. Zondag is het Joyce dag. Dus dat is ook een dag van boodschappen doen, koken en een beetje haasten. Klinkt bekend!

 

Door een ontzettend geweldige, overweldigende bijdrage in de aanschaf kunnen we een zitmaaier aanschaffen. Jan kan haast niet wachten om hem te bestellen maar even wachten tot maandag. Echt heel blij mee. 

Petra wacht tot er eten uit de keuken vandaan gaat komen. Mariëlle lijkt zich te realiseren dat dat niet gaat gebeuren zolang ik op de bank achter hen zit...

Philip loopt 's nachts los maar was zijn kennel ingegaan om te poepen. Tja, hij had keurig eerst zijn deken eruit gehaald. Natuurlijk is dat niet leuk maar hij heeft zijn best gedaan om het zo netjes mogelijk te doen. En bovendien, hij kan er niets aan doen. Vanochtend vroeg vond ik bij het onlangs gevangen kitten een enorme lintworm in de bak en ontelbaar veel spoelwormen. In ieder geval een effectief ontsmettingsmiddel. Arme, arme prul. Je zal al die kronkelende, mee etende wezens maar in dat kleine lijfje hebben zitten. Na die schoonmaak wat computerwerk en bestellingen gedaan. Tussen de middag met Marmer naar Sofie. Ze heeft een beetje algehele malaise en binnen in haar oortjes lijkt het wat gelig. Vannacht lag ze niet op bed maar in de badkamer en dan is er iets mis. Bloed afgenomen, drie buisjes voor groot onderzoek. Wat wel bijzonder was, het leek of ze flauwekul. Het duurde gelukkig maar even maar ik schrok wel. 

 

Vanmiddag kwam Elles met een wagen volgeladen met spullen voor onder andere de veiling. Jan ging even op pad om te kijken naar een tweedehands zitmaaier. Ook nog een aanhanger vol kleding opgehaald! We deden nog wat boodschappen en na het voeren hebben we gegeten. De spullen die Elles bij had uitgezocht, hele leuke, zelfgemaakte veilingitems. Uiteraard hebben we onze nachtelijke taken, uitlaten, medicijnen, ogen zalven, snackjes uitdelen weer volbracht. Morgen weer een hele drukke dag dus nu proberen wat te slapen... 

Nieuwe reacties

Vandaag | 21:44

Geweldig 🥰

...
17.09 | 18:21

Zo lief ❤️

...
11.09 | 13:33

Ach Ursula, wat een drama weer. Zo'n klein hummeltje en al een hoop ellende achter de rug. Heel veel sterkte hoor.

...
08.09 | 21:56

Het ziet er nu wel weer spik en span uit. Zie dat als voordeel voor het harde werk

...