Dagboek van Els

Update

Hondje Flo, u weet het nog wel, kwam binnen in een dermate erbarmelijke conditie dat ik bij het ophalen mezelf afvroeg of het wel een hondje was. En waar dan de voor- en waar de achterkant zat. Ze heeft ook een wat cynische naam want ze was bezaaid met vlooien van reuze formaat. Direct na aankomst in de opvang zagen we viezigheid uit de vulva komen, met piepende banden naar de dichtstbijzijnde dierenarts. Vanwege haar fysieke én vachtconditie werd besloten haar op antibiotica te zetten. Haar sterilisatie werd ingepland en een paar dagen later ook uitgevoerd. Evenals een gebitsbehandeling. Toen ze opgeknapt was werd ze voorzien van de benodigde enting en bijbehorend Europees paspoort. Niet lang daarna kwam er een engeltje uit de hemel vallen die haar adopteerden. Een vriendin van Wally, een schat van een vrouw, docent Grieks en Latijns en bijzonder capabel om 'onze' Flo een prachtige toekomst te bieden. 

 

Van de week hoorde ik dat ze een bultje heeft op haar voorpootje, daar werd vandaag onder narcose een biopt van genomen en gelijktijdig zouden haar oortjes worden schoongemaakt. Vandaag werd ik gebeld door haar adoptant, Flo was onder narcose en ze had net een telefoontje gehad dat het noodzaak was om alle tanden en kiezen van Flo te verwijderen. Pardon? Ja, te slecht voor woorden, dierenarts had nog nooit zoiets gezien en het was schandalig dat de stichting daar geen aandacht aan had besteed. Het neeg zelfs gewoon naar dierenmishandeling. Ik adviseerde adoptant omdat niet te laten doen. Wat los stond misschien eruit en eventueel ontstoken tandvlees bestrijden met antibiotica. Foto maken van de getrokken elementen. Uiteindelijk een aantal verwijderd maar veel blijven staan. De rekening was onbehoorlijk hoog en ik voelde mezelf verschrikkelijk kl**e want de goede naam van de stichting werd toch zomaar even te grabbel gegooid. Dus even in de administratie gedoken en kopie gemaakt van de nota. Daar ga ik haar even mee confronteren. De dierenarts die haar destijds voor de stichting aan haar gebit heeft behandeld is Hans van Gils. En laat die nu lid zijn van de klachtencommissie van de Koninklijke Nederlandse Maatschap van Dierenartsen. Komt dat mooi uit...

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Judith | Antwoord 10.04.2021 08:46

Allemaal erg genoeg natuurlijk maar wat ontzettend mooi dat je de rekening nog hebt en dat van Gils lid van de klachtencommissie is.Beetje wraakgevoel mag best

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

05.05 | 13:26

Start je een kleine 'beagle-dame-actie? Ik zal zo even wat overmaken hoor.

...
28.04 | 12:34

Hier wordt ik zo boos en verdrietig van. Zullen we die baasjes laten slapen in een bench van 0,90x2,00 meter? Arme, arme Djazz..

...
28.04 | 09:59

Alweer mensen zonder inlevingsvermogen! Bah

...
28.04 | 08:20

Wat zijn dat voor mensen om zo'n hond in de bench te stoppen en het dan raar te vinden dat hij piept.Je stopt honden helemaal niet in een bench zonder reden.

...
Je vindt deze pagina leuk