Dagboek van Els

Djazz

Vandaag kwam Djazz terug. Wat een teleurstelling is me dat zeg. Hij was zaterdag vertrokken, de berichten waren super positief en opeens was er zondag op maandagnacht getracht Nathaly te bellen, Djazz piepte. Hij had in de bench geplast en gepoept en dat begrijp ik. Honden afkomstig uit de situatie waaruit hij afkomstig is moeten zeker niet in een bench worden opgesloten. Het zal ze onmiddellijk aan hun verleden herinneren. Daar moet iemand een paar nachten bij op de bank slapen, geruststellen en wat moeite investeren in hun zindelijkheid. Maar goed, er was geen houden aan. Djazz moest het veld weer ruimen. Maar weet u lieve mensen, als iemand niet vastbesloten is om het minstens drie weken te proberen, kom dan bij ons niet naar een hond kijken. Bel ons niet eens! 

 

Niet alleen wij zijn dan totaal uit het veld geslagen maar de arme honden lopen er een trauma van op. Ze komen uit zéér dieronvriendelijke omstandigheden, het pension waar hij op ons verzoek en onze kosten verbleef is voor hem dan al de hemel op aarde. Maar dan wordt hij meegenomen, een echt thuis, alle aandacht, trotse mensen. En dan opeens de weg weer terug. Dan is alles wat wij te bieden hebben toch weer een achteruitgang. Om hem het grootste trauma te besparen hebben wij weer een plekje gemaakt maar ik kan u vertellen, dat valt letterlijk en figuurlijk niet mee. We zijn hier alle dagen van de week, ook 's nachts en in het weekend met zijn tweetjes om voor 25 honden te zorgen. Zorgen voor de extra zorgbehoevende. Daarnaast hebben we tientallen katten... De zorgen daarnaast want regel het allemaal maar. Pleeghondjes waarvoor aandacht moet zijn. De stichting draaiende houden en het werk voor mijn buitenshuisbaas... 

 

Het is veel, heel veel! Zeker wanneer men de teleurstelling van deze mismatch daarbij in acht neemt. Want soms, heel soms, geloof je ergens in en dat deden we in dit geval... En dan, de 2e nacht. Jawel, de 2e nacht wordt er midden in de nacht contact gezocht vanwege piepen... Twee keer met je ogen knipperen en de hond komt alweer terug. Dan kun je niet meer doen dan proberen te regelen dat het dier in kwestie er zo min mogelijk onder lijdt. En daar moet dan alles en iedereen hier weer de tol voor betalen. 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Gabrina | Antwoord 28.04.2021 12:34

Hier wordt ik zo boos en verdrietig van. Zullen we die baasjes laten slapen in een bench van 0,90x2,00 meter? Arme, arme Djazz..

rentia | Antwoord 28.04.2021 09:59

Alweer mensen zonder inlevingsvermogen! Bah

Judith | Antwoord 28.04.2021 08:20

Wat zijn dat voor mensen om zo'n hond in de bench te stoppen en het dan raar te vinden dat hij piept.Je stopt honden helemaal niet in een bench zonder reden.

Bab | Antwoord 27.04.2021 22:38

De keuze maken om een levend wezen in huis en hart op te nemen moet je wel een kans geven. Anders "weloverwogen" NIET aan beginnen!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Vandaag | 20:15

Wat is dat een vindingrijke hond; continue uitdagingen

...
Vandaag | 17:38

Niet gescoord Philipje.......

...
Vandaag | 08:29

Gewoon lekker vroeg opstaan. De dag is in deze tijd het mooiste en koelste voor 7 uur en voor hond en baas het prettigste om te wandelen.

...
15.06 | 06:55

Ze zien er prachtig uit. Zo glanzend. Gefeliciteerd Mimi.

...
Je vindt deze pagina leuk