Dagboek van Els

Dankjewel Wilma: fantastisch!

Sommige projecten zijn gewoon extra bijzonder in elk opzicht. Trots ben ik dat ik mijn project 'Forever Home', dat onderdeel is van de expositie 'Kunst van het Spelen', mag presenteren in het speelgoedmuseum in Oosterhout dat vanaf morgen eindelijk haar deuren weer mag openen.

'Forever Home' is een ode aan alle honden die keer op keer bewijzen een eindeloze veerkracht te hebben, hun verleden achter zich te kunnen laten en opnieuw vertrouwen krijgen in de mens die hen ooit zo slecht heeft behandeld. 

Het project laat 19 videoportretten zien van honden van Stichting Dier en Project. Deze portretten zijn ook te zien in een magazine met daarin de verhalen van de honden. De opbrengst van dit magazine komt ten goede aan de Stichting. Voor meer informatie:

https://wilmarekkers.nl/?portfolio=forever-home 

Ongeveer tien jaar geleden ontmoette ik Els Adams, oprichter van Stichting Dier en Project, tijdens het maken van een televisieserie voor Omroep Brabant. Als groot dierenliefhebber was ik meteen onder de indruk van de stichting. Maar ook van Els als mens. Het is namelijk een levensmissie hoe zij zich inzet voor de dieren en zichzelf constant op de achtergrond zet. Stichting Dier en Project ontfermt zich namelijk over Nederlandse dieren die nergens anders meer welkom zijn vanwege kostbare fysieke en/of diepgewortelde mentale problemen.

Ik krijg niet in een paar woorden uitgelegd waarom deze stichting zo bijzonder is, dus kijk daarom vooral ook naar de facebookpagina van Dier en Project.

Dank je wel Els voor je vertrouwen in dit project. Ook alle deelnemers dank die me het vertrouwen gaven hun dierbare honden te portretteren en waar ik soms een uur of langer op de grond mocht liggen Dank alle lieve bevriende collega's voor jullie enthousiasme en expertise.

Link naar speelgoedmuseum voor meer info ook:
https://www.speelgoedmuseum.nl/?action=pagina&id=49&title=Welkom

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

11.06 | 20:37

Oké wanneer is die klusdag??? Als ik kan; zorg ik wel
Voor lekkere broodjes etc bij de lunch

...
11.06 | 16:02

Heel graag een donatie gedaan

...
09.06 | 17:33

Dat kan ik me ook wel heel erg goed voorstellen...

...
29.05 | 17:16

Ach, wat een sneu, klein frummeltje. Stel dat die ook nog eens in verkeerde handen was gevallen. Wat mensen toch niet met dieren uitvreten. Bah.

...
Je vindt deze pagina leuk