Zij werden herplaatst.

Amerikaanse Buldog Sam vond zijn thuis bij Mike, Wendy en de kindjes Lucas en Lena.

Toto werd direct herplaatst bij Isa en Rene.

Na vijf maanden in de opvang vond stafford Boom zijn gouden mand bij Bab en haar drie katten!

Rex

Zorro zou als onderschrift willen opgeven; "Na een lange boswandeling....; Niet storen, werk in uitvoering!"

Links op de foto ziet u Rino. Eén van de allerleukste honden die hier ooit in de opvang waren.

Boxer Mascotte die nu Masco heet.

Diego

Blanca

Linde

Mulan

Muisje

Youpie

Pim

Daisy

Kees

Caddy, nu Berry.

Leila

Djambo

Op deze pagina vindt u een aantal door ons herplaatste honden. In totaal wisten wij meer dan 3000 honden te herplaatsen en u begrijpt dat wij niet alle beschikbare foto's op deze website onder dit item kunnen plaatsen. Inmiddels wordt bekeken of het voor ons financieel haalbaar is om de fotoruimte op deze website uit te breiden zodat we u nog veel meer herplaatsers kunnen laten zien!

Uiteraard zijn een aantal honden al overleden maar na herplaatsing deden ze dat wel als dierbare hondenvrienden. En dat terwijl ze eerder allemaal als moeilijk herplaatsbaar werden beschouwd. Een groot aantal van hen waren eerder zelfs vervroegd en nodeloos ter dood veroordeeld vanwege vermeend onomkeerbaar ongewenst gedrag en/of zogenaamd behept met onomkeerbaar angstgedrag (kennelsyndroom)! Het doet ons onvoorstelbaar veel deugt dat zij hun leven mogen/mochten leven als zeer gewaardeerde vriend(in).

Helaas zijn wij ook maar mensen en worden er ook hier fouten gemaakt in de beoordeling tegenover andere mensen. Daardoor stierf hondje Ika, een nog jonge golden retriever, volstrekt onnodig op zeer jonge leeftijd omdat zij door haar adoptanten ter doding werd aangeboden. Ika had bij haar vorige eigenaren een naar benchverleden waardoor haar spieren en uithoudingsvermogen nooit de tijd hebben gekregen om haar heupen te corrigeren. Adoptanten wisten daarvan, bovendien nam Ika 's gewicht in korte tijd enorm toe en werden er te lange wandelingen met haar gemaakt. Dierenarts Inge Schaeffer beeindigde rigoreus haar nog jonge leven.

Stafford Joy werd herplaatst bij nog jonge, en achteraf wellicht niet capabele, staffordliefhebbers. Vanwege vermeende plotselinge agressie werd zij impulsief gedood. De opvang en herplaatsing van staffords is niet eenvoudig. De goede niet te na gesproken maar de mensen die dit soort honden beminnen zijn ook vaak de mensen die het ras volledig kapotmaken. Zij gebruiken het ras om te imponeren in plaats van om ze oneindig lief te hebben. Maar daardoor voelen ze zichzelf helaas ook vaak geimponeerd door de hond.

De bovenstaande in en intrieste gebeurtenissen hebben ertoe geleid dat stichting Dier en Project oneindig strenge rechtsgeldige adoptiecontracten hanteert. Er staan torenhoge boetes op het doorplaatsen/ter doding aanbieden van 'onze' dieren! Zonder de bereidheid om dit contract te ondertekenen komt niemand in aanmerking voor adoptie van dieren die via onze bemiddeling worden herplaatst.

Wellicht denkt u nu dat twee fataal/finaal mislukte herplaatsingen op 2300 honden een bijzonder hoog slagingspercentage laat zien. Maar vergis u niet: er gaat hier geen dag voorbij zonder dat wij hen gedenken! We stellen werkelijk alles in het werk om herhaling te voorkomen.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

01.12 | 17:22

Is er al nieuws over Mariëlla? De D&P kaars staat hier te branden hoor.

...
27.11 | 07:42

Wat verdrietig dit afscheid. Mooi is het dat jullie zoveel van hem hebben kunnen en mogen houden. Zeker was het wederzijds. Heel veel sterkte.

...
25.11 | 19:27

veel sterkte Els je verdien een pluim

...
23.11 | 07:22

Nachtmerrie. Helemaal als je bedenkt dat zulke figuren zich dan bij een ander wel een hondje aanschaffen.

...
Je vindt deze pagina leuk