Alleen in een kistje...

Remy verbleef als onverkochte waar in een kistje binnen een Belgische dierenwinkel. En daar zat het arme dier al 11 maanden! Geen verrijking, slechts wat houtkrullen om de bodem te bedekken. Het hondje stond constant op zijn achterste pootjes om maar een glimp van de buitenwereld op te kunnen vangen.

Zodoende hoefde ik mij over zijn heupjes geen illussies te maken, die waren definitief naar de vaantjes.

Remy werd daar weggekocht nadat duidelijk werd dat hij niet vervangen zou worden door een nieuwe slachtoffer in deze dierenzaak. Remy werd een boegbeeld in het protest tegen het verkopen van honden en katten in dierenwinkels.

Remy leeft bij de gratie en inzet van dierenarts Sofie van Dijk! Zij heeft een knap staaltje 'tovernarij' geleverd om zijn redding te kunnen bewerkstelligen. Remy had geen kracht, kon niet lopen. Dat leerde we hem hier in een kinderzwembadje en zijn zindelijk maken was een drama. Hij deed maandenlang zijn uiterste best om binnen te plassen en poepen en dacht werkelijk dat hij ons daarmee plezierde.
 

Natuurlijk had Remy last van angsten, gewoonweg omdat alles hem vreemd was. Men noemt dit al snel een kennelsyndroom en therapeuten adviseren om zo'n dier maar dood te laten maken. En sommige dierenartsen doen dat nog ook! Remy is hier slechts één van de vele voorbeelden die het tegendeel bewijzen.

 

Klik op het boek en de pagina's om ze om te slaan:
Uw "Flash" afspeler is aan een upgrade toe

Om deze pagina te zien, kunt u Klik hier voor de nieuwste versie van "Flash" van Adobe. Als de installatie voltooid is, kunt u terugkomen en de pagina bekijken.

Ziet u dit bericht nog steeds, ook al hebt u de Flash-upgrade gehaald, probeer dan alle Internet Explorer vensters te sluiten, uw computer te herstarten en nogmaals naar deze pagina te gaan.

U kunt ook hier klikken om het fotoboek te zien zonder Flash te moeten halen, maar het kan zijn dat het er niet helemaal juist uitziet.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

marjolein | Antwoord 22.11.2013 13:43

Als je hier leest wat het was en wat jullie/jij ervan gemaakt hebben weet je zeker: zo doe je het goed! mooi resultaat.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

26.07 | 23:55

Oh jeetje Els, je moet uit bijzonder materiaal zijn vervaardigd om jouw leven te kunnen leven en om de dood op jouw manier te kunnen aanvaarden. Knuffels

...
26.07 | 22:08

Heel veel sterkte met dit grote verlies!

...
26.07 | 18:25

Heel veel sterkte voor jullie samen. Weet één ding, ze heeft het ontzettend goed gehad bij jullie

...
26.07 | 08:40

Enorme bewondering voor Jou en Claudetje. Je hebt alles voor haar gedaan en meer kan een mens niet doen! We staan nu eenmaal soms machteloos! Veel sterkte . . .

...
Je vindt deze pagina leuk