Een onvergetelijke zomervakantie in Tsjechië

Sportief, cultureel of relaxen, het is allemaal ruimschoots mogelijk

Tsjechië heeft een landklimaat, waardoor de zomers warmer en droger zijn dan in Nederland. In de grote tuin rondom het huis is voor kindderen plaats genoeg om te spelen.  

Voor een sportieve vakantie zijn er vele uitgezette fiets- en wandelroutes in de directe omgeving, door prachtige natuurgebieden. Voor de watersportliefhebbers zijn er de meren bij Hamr (5 km van het huis verwijderd). Hier is een aangelegd kindvriendelijk strand en er worden boten verhuurd. Op het aangrenzende meer kan men waterskiën (tegen zeer lage tarieven). In Liberec is een zwembad, zowel een buitenbad als een overdekt binnenbad. Paarden zijn te huur in de directe omgeving en er is tevens mogelijkheid tot het nemen van rijlessen. En wat te denken van een Quad huren en met of zonder begeleiding hiermee de omgeving verkennen?

Er zijn in een straal van twintig km van het huis vier golfbanen, mooi gelegen en met alle faciliteiten aanwezig.

Het huis ligt op ongeveer honderd km van Praag, de afstand naar Dresden is eveneens ongeveer honderd km. Dit zijn prachtige steden om te bezoeken. Ook zijn er in de directe omgeving vele burchten en kastelen, die een bezoek waard zijn.

De streek is bekend om zijn kristal: van wijnglazen tot kroonluchters. Een bezoek aan een glasblazerij en één van de vele verkoop galerijen is aan te bevelen.

De stad Liberec heeft een mooi centrum, een dierentuin, botanische tuin, meerdere musea, moderne winkelcentra, enz.